To jest bardzo cliche, bardzo naiwne, bardzo nie.
Może dla 12 latek, które czytają sobie Cassandra Clare i obejrzą sobie taki serial, na jeszcze niższym poziomie.
Poddałam się na 2 odcinku.
Zdecydowanie jest to serial dla młodszych nastolatek, ale zaczynało się całkiem obiecująco. Im bliżej finału tym sceny zaczynały być bardziej absurdalne, totalnie odbiegające od realiów i jakichkolwiek standardów świata mody. Pojawiały się wtopy, których nie zaakceptowałby na dłużej żaden szanujący się projektant prowadzący własny biznes. Nie chodzi o neuroatypowość bohaterki, a jej totalny brak przygotowania do tego typu pracy.
Pełna zgoda, serialik dla bardzo naiwnych dziewczątek i to bardzo młodych, ja przetrwałam do 4 odcinka na przewijaniu i to tylko dlatego, że jednocześnie pracowałam nad zdjęciami i nie było bardzo istotne co leci w tle.
Główna bohaterka stylizowana na mądralę, którą wszyscy w szkole prześladują a świat mody się nią zachwyca czy chce czy nie. Sama akcja naiwna do bólu, główny protagonista-amant nawet nie stał koło modela ani urodowo ani wzrostowo. Ale wielbicielki celebrytów z X-teamu mogą to kupić.
Serial jest w kategorii "dla dzieci" więc prawdopodobna grupa docelowa to 8-12. W tej grupie jest całkiem zadowalający