Pilot pierwszego sezony jest cholernie niewciągający, a serial sprawia wrażenie nudnego kryminału, w którym twórcy popisują się wszechstronną wiedzą książkową. Będę wdzięczy, jeśli ktoś opisze, jakiego rodzaju zagadki paranormalne rozwiązują bohaterowie. Zdaje mi się, że mało jest w tym magii, a za dużo jakiejś polityki, urzędowości itp, jak to było z 4400. I czy odcinki są powiązane ze sobą czy każdy stanowi całość? Przede wszystkim proszę streścić jakiś ciekawy Waszym zdaniem przypadek, przygodę bohaterów, coś nadnaturalnego, żebym zmotywował się do dalszego oglądania.
"Pilot pierwszego sezony jest cholernie niewciągający" yyy... moim zdaniem prawie cały 1 sezon jest slaby.
oglądaj pierwszy sezon tak jak opisane jest w temacie "Dla tych co zastanawiają się czy oglądać" tak zrobiłem i nie żałuje 2 i 3 sezon stoją już na wysokim poziomie. Po 2 tygodniach od zobaczenia ostatniego odcinka 3 sezonu zastanawiam się czy to nie jest najlepszy serial jaki widziałem. "czy odcinki są powiązane ze sobą czy każdy stanowi całość" tak jak w innych serialach jest wątek główny toczący się przez wszystkie sezony i watki poboczne jedno odcinkowe. " proszę streścić jakiś ciekawy Waszym zdaniem przypadek, przygodę bohaterów" a może frytki do tego? xD
A ja radzę rozpoczęcie oglądania od ostatniego odcinka drugiego sezonu. A jak masz czas, to ewentualnie możesz zacząć od odcinka 8. Pierwszy sezon to porażka (może poza odcinkiem 7, ale to tylko dzięki mojemu sentymentowi do obserwatorów:), a pilot jest i tak względnie najciekawszy
Dzięki za odpowiedzi. Niebawem znowu spróbuję obejrzeć, chyba zacznę od drugiego sezonu, choc głupio mi tak zaczynać, ale skoro Waszym zdaniem niewiele stracę... " proszę streścić jakiś ciekawy Waszym zdaniem przypadek, przygodę bohaterów" a może frytki do tego? xD Po prostu jestem ciekawy, czy w serialu są duchy, zombie i inne nadnaturalne czy po prostu tylko medyczne przypadki.
Nie ma żadnych duchów ani zombie. Na wszystkie zajścia znajdują logiczne(może nie zawsze) naukowe wyjaśnienie. W jednym z odcinków poprzez monetę roznosił się jakiś wirus który powodował nagły wzrost skóry i osobom zarastały oczy i wszystkie pozostałe otwarte przestrzenie czyli nos, usta i się dusiły. W innym ktoś wynalazł broń biologiczną chyba, która sprawiała, że ludzie dusili się od środka bo chyba wirus zabijał hemoglobinę czy coś tam z nią robił nie pamiętam. Serial bardzo polecam, jeden z moich ulubionych. Nawet pierwszy sezon warto obejrzeć.