Dobra OK. Samo pojawienie się Reverse Flasha jest zaskakujące, ale bardziej zastanawia mnie jedno....
Jakim cudem wyglądał jak Wells? Hmm? Ktoś ma jakąś teorię na ten temat?
Eobard ma urządzenie do zmiany twarzy co było pokazane np. W Legendach gdy podszył sie pod Staina
Chodziło mi o to, że ten "Reverse Flash" wspominał czasy w StarLabs... Mówił, że spędził tam 15 lat, odnalazł swój stary wózek itp, bla bla.... i.... Jesli przeniósł się w czasie to musiał gdzieś z końcówki wydarzeń z 1 sezonu... bo innego wytłumaczenia na to, że wyglądał jak Wells i pamiętał czasy tego, że tam przez 15 lat mieszkał.. A skoro tak to czy nie zauważył, że dwa lata później TeamFlash ma się dobrze i zapewne przegrał walkę z Flashem (czytaj finał 1 sezonu).
Wiadomo też, że wzięli tą "formę" Reverse Flasha bo aktor Matt Letscher mówił, że w tym sezonie go nie będzie. Ale mimo wszystko jak dla mnie to ta fabuła nie ma ładu i składu. Inny Reverse FLash mógł przybrać wygląd Wellsa, ale tylko ten z pierwszego sezonu pamietałby wydarzenia z tamtego życia.... A właśnie ten "Reverse Flash" został wymazany z linii czasu kiedy Eddie się zabił..
Ładnie proszę... Niech ktoś się zorientuje o co mi chodzi :)
Tylko weź pod uwage że Eobard z Legend tez pamieta Star labs,Cisco i Caitlin a teoretycznie on był Eobardem z tuz po zabójstwie Nory tak ze oni sami raczej nie wiedzą jak to wyjaśnic logicznie. Reverse Flash poprostu zawsze był jest i będzie.
Zgodzę się z końcówką... Reverse Flash zawsze był, jest i będzie... Zna też pewnie wiele informacji z życia reszty bohaterów... Ale też uważam że Twórcy się pogubili... bo patrz... Ten Eobard który zabił Norę Allen za chwilę traci prędkość i żyje 15 lat jako Wells... A jednocześnie w Legendach mówi zdanie "że tuż po tym jak okręcił Flashpoint, znowu zabił Norę i zostawił Barrego na ganku zaczął gonić go Black Flash...
Pogmatwane to wszystko... Jak to mówił Kowalski w jednym z odcinków Pingwinów z Madagaskaru "mnożą się byty paradoksu czasu" :
NIE NIE NIE NIE Pokręciło ci się kompletnie koleś
Thawn który był w flashpoint nie zabił Nory Allen, on po prostu z resetował linię do sezonu 1 i późniejszych, przez co istniał Thawne aka wells, i Reverse flash z legend
Natomiast czemu widzimy Thawne aha wells z sezonu 1 skoro został wymazany przez eddie, NIE MAM POJĘCIA
Dla mnie jest to jedna gigantycznia dziura fabularna, największa od dłuższego czasu
Eobard z Legend pamięta Star Labs, cisco i caitlin dlatego że w odcinku 11 sezonu 2 Thawn odwiedzał Star labs, ale ten Thawn z legend nigdy nie pamietał czasy sezonu 1 bo nie zabił matki barrego
No kurna mać, czego tu nie rozumieć
Ja tez niemam zielonego pojecia w jaki sposob ten Twahne zyje z 1 sezonu i nawet troche myślałem i jedyne wytłumaczenie które mi sie nasuwa to ze przed smiercia stworzył swoja pozostałosc i cofnal sie w czasie i pozniej wyladował na earth x cos w stylu pozostałosci ktore stworzył Barry do walki z Savitarem i tamta cofała sie w czasie tworzac mit Savitara
O tej teorii też tak myślałem raf, jednak jest wielkie ALEEEEEEEE
Thawne z sezonu 1 nie mógł podróżować sam w czasie, dlatego nie zabił flasha i potrzebował go w ostatnich odcinkach
W tej chwili twórcy CW sami siebie zaorali kompletnie
tak szczerze opadła mi szczeka w momencie gdy powiedział ze jest tym z 1 sezonu i kuzwa czekałem aż do konca crossoveru az Reverse olsni mnie i to wyjasni a on tylko na poczatku walnał zdaniem bo takie sa podróże w czasie nie no dziecko z podstawowki by sie zdziwiło ale no dobra mogliby to jakos obejsc a nie robic z nas idiotów podam chocby dwa proste przykłady 1)Nie robic z siebie kretynów tylko dac Eobarda gdy cofał sie tam kiedys z przyszłosci bo chciał pobawic sie w Hitlera i odkrył ze istnieje earth x i tam jakos utknał 2)Gideon zna alternatywne wersje przyszłosci i przeszłosci i ostrzegła go że może skonczyc tak jak to sie stało na koncu 1 sezonu i ten zdazył przeniesc sie w przeszlosc tworzac pozostałosc czasowa 3)najlepsza wersja poprostu Eobard z earth x tak jak to było z dark arrow lub overgirl bo ja naprawde nie wiem jak wytłumaczyc to ze Eobard nie umarł widzac że został wymazany niech ktos madry mi to ,logicznie wytłumaczy bo na moja logike to powinien on istniec do momentu gdy wyrusza zabic małego Barrego czyli tam konczy sie jego historia
Piszesz o tym Eobardzie z Legend i argumentujesz, że dlatego On pamięta Star Labs bo w 11 odcinku 2 sezonu był tam.. Jednak zauważ że w crossoverze kiedy wjeżdza na wózku w jednej ze scen wyraźnie wspomina czasy kiedy tam mieszkał żył itp.. .A to wiedział tylko ten z 1 sezonu... wymazany przed Eddiego...
Kolejną kwestią jest to, że jeśli to ten z pierwszego sezonu to jakim cudem znalazł się tutaj skoro..... wtedy nie potrafił podróżować w czasie i potrzebował Barry'ego żeby wrócić do swoich czasów..
,,Jednak zauważ że w crossoverze kiedy wjeżdza na wózku w jednej ze scen wyraźnie wspomina czasy kiedy tam mieszkał żył itp.''
,,wtedy nie potrafił podróżować w czasie i potrzebował Barry'ego żeby wrócić do swoich czasów..''
Przecież właśnie piszę o tym wyżej FACEPALM
Zreszta po jakiego grzyba dyskutowac i dawac przykłady z serialu jak zaprzeczaja sobie kilka razy Eobard powinien powracac jako pozostałosc do momentu zaginiecia flasha w kryzysie i cofniecia sie do momentu zabicia matki Barrego i tyle kazde spekulacje i dyskusje na ten temat to bezsensowne gadanie po tym co pokazali w crosoverze