jaki jest wasz ulubiony odcinek ? mój to ten w którym Fretce przyśniło się że przyłapała braci i wysłano ich do jakiejś dziwacznej szkoły w której całkowicie zabito w nich kreatywność i wyobraźnię . Nie pamiętam jak się ten odcinek nazywał ale to mój ulubiony a zwłaszcza ta scena w której oduczają chłopców zamiłowania do wynalazków albo ta w której Fretka żałuje że ich kazała tam wysłać i usiłuje ich namówić żeby coś zbudowali . I w końcu to upragnione przez Fretkę zdanie - Ferb wiem co będziemy dzisiaj robić !
Mnie się podoba ten z wycieczką "dookoła świata",szczególnie postój w Paryży,kiedy Izabela śpiewa xD
Wkurza mnie nieco mania na punkcie odcinka "Fineasz i Ferb złapani". Ja jakoś za nim stosunkowo nie przepadam i jest do tego mało charakterystyczny dla tej kreskówki.
Nie mam jakiegoś jasno określonego faworyta, raczej jest to grupka odcinków należących do tych wyśmienitych oraz tych mniej lubianych, ale też dobrych. Np. moim zdaniem świetne są odcinki: Przyłapiaczki; Wystarczy jeden porządny strach czy Kręgielnia. W zasadzie każdy z osobna potrafi czymś zachwycić. Nawet te mniej lubiane przeze mnie.
tak - Wystarczy jeden porządny strach tej jest świetny :)
ale mi oprócz ,, przyłapanych'' podoba się jeszcze ,, Przygody Hika'' - chłopcy znajdują małego kosmitę i postanawiają odeslac go na jego planetę ,,Kwantowa opowieść''- chłopcy trafiaja do przyszłości i poznają swoją siostrę - dużo starszą ,, Chłopcy w bańce/ Izabela i świątynia soku '' - właściwie można je określić jako ten sam odcinek - ale 1 ma tradycyjną fabułę , a 2 jest bardziej poświecony roli Izabeli i Ogników w przygotowywaniu wynalazków i mój 2 ulubiony na równi z ,, Przyłapanymi '' ,, Stary będziemy mieć reaktywację !'' - chłopcy z okazji rocznicy ślubu swoich rodziców postanawiają zreaktywować ulubiony zespół ich mamy - ten odcinek podoba mi się zwłaszcza dzięki piosenkom których jest tam wiele :)
No dużo jest takich odcinków, np. "Izabela i świątynia soku" takoż. To tylko pokazuje, jak znakomita jest ta kreskówka.
jeszcze jedno bym dodała - bo dopieor teraz to zauważyłam :)
Pytasz czemu prawie wszyscy na liście pamiętanych odcinków wymieniają przyłapanych - chyba już wiem dlaczego
Może to brzmieć nieco dziwnie ale często ludzie utożsamiają się z bohaterami filmów - tak samo jest i z kreskówami .
A ponieważ znajdą się osoby które chciały by żeby Fretce choć raz się udało ( i żeby miała święty spokój ;) )
Może się mylę - ale sądzę że to przez sympatię do Fretki z która się utożsamiają i którą łatwo zrozumieć starszej widowni (w końcu oglądają to tez starsze dzieci :) )
Mi ogólnie same odcinki jakoś tak średnio. Bardziej wolę i czekam na filmy pełnometrażowe, jak "Lato to wrażeń moc", albo "Podróżw 2 wymiarze".
Jeśli chodzi o odcinek to ten pt. "Kolejka: Miuzikal", między innymi dzięki ref. piosenki o tej kolejce.
"Nasza szybka dunder kapusta!" To mnie rozwaliło xD