Ostatnio na bezuzyteczna.pl przeczytałem post, mówiący o tym, że serial jest oparty na historii
prawdziwej rodziny, a prawdziwa 'Fredka' była chora na schizofrenię i wyobrażała sobie, że jej
bracia robią te wszystkie rzeczy. Nie wydaje mi się żeby to była prawda, szczególnie, że to z
bezużytecznej, ale może ktoś coś o tym słyszał.
Słyszałem o tym. Poszperałem w necie. Mało na ten temat informacji ale coś tam jednak jest. Podobno odcinki są z pamiętnika "Fredki" , cała historia wydarzyła się w Rosji a "Fredka" zabiła się w 2007.
W Rosji? To wszystko wyjaśnia :P Na serio, gdyby to była prawda, to już mi jest przykro, szkoda było takiej "Fredki".
Nie wierzę, żeby oni robili odcinki na podstawie czyiś prywatnych wpisów. To nie byłoby w porządku. Wierzę tylko w część, że jest to na podstawie prawdziwej rodziny i że rzeczywista Fretka była chora i miała urojenia.
Ja też właśnie ostatnio przeczytałam właśnie to i chciałam teraz poszperać czy to prawda , bo na ''wiedzabezużyteczna'' mogą też głupoty pisać i chciałam właśnie poczytać o tym czy to prawda :)
Spokojnie, ludzie. Dan Povenmire niejednokrotnie zaprzeczał na swoim Twitterze, jakoby to miała być prawda:
https://twitter.com/DanPovenmire/status/324946784990420992
https://twitter.com/DanPovenmire/statuses/324947136229822464
dokładnie! nikt nie zrobiłby takiego serialu na kanwach czyjejs tragedii a juz na pewno nie radosnego serialu dla szerokiej publiczności
To chyba tylko zbieg okoliczności. Nie wierzę by ktoś był w stanie nakręcić taki radosny serial dla szerokiej publicznosci na kanwach czyjejś tragedii. To tylko plotka która od dłuższego czasu krąży po Necie ale jest mało prawdopodobna.
Jednakowoż należy pamiętać, że "Fineasz i Ferb" w wielu aspektach jest wzorowany na prawdziwym życiu, o czym można przeczytać na Wikipedii. Ale ta historia jest nieprawdziwa.
???
A co do ruskich, to na pewno nie w "Po Sąsiedzku", bo tam są tylko ukraińskie. Powinno się tak przyjąć w całej Polsce, a już na pewno po wojnie.
Sorry za dygresję, ale nikt by nie zrobił na poważnie radosnego serialu na podstawie czyjejś tragedii.