Obejrzałem 4 odcinek i daje mu 1 sezon i kasacja , robi się z tego taka baja wymieszana z tanim ala science-fiction bez urazy.
tak samo mami tak samo napisalem brawo ty.dodam ze serial juz zagrozony ,no ale jakos mnie to nie dziwi
Mnie się podoba. Ma klimat, jest raczej brutalny, takie dark fantasy. Fabuła może nie jest jakaś wybitna, ale nie jest też zła. Mam nadzieję, że się ładnie rozwinie.
Zgadzam się wieje nudą.Postacie są nudne jak flaki z olejem.Cała fabuła się wlecze a taka ciemna kolorystyka raczej nie pasuje do krainy Oz.Niestety.
Tak to jest jak więcej kasy idzie w marketing niż w porządny scenariusz, kostiumy i scenografię (bo jedyne ciekawe lokacje to te z Barcelony robiące za pałac czarnoksiężnika). Można odnieść wrażenie, ze showrunnerem całości jest jakiś niezbyt lotny dwudziestolatek, który chce wcisnąć w serial wszystkiego po trochu, problem w tym że nie bardzo ma do tego talent. Oczywiste odniesienia do klasycznego "czarnoksiężnika z krainy oz" plus odrobina Steam Punku nie zrobią z marnego scenariusza arcydzieła. Złota zasada mówiąca, że jeżeli po 4 odcinku serial nadal cie nie wciąga, to już nic mu nie pomoże, w dniu dzisiejszym zwalnia mnie z konieczności oglądania dalszych odcinków.
Porządny scenariusz? lol po co ty oglądasz seriale to za trudne dla ciebie.
Scenariusz żywcem wzięty z książki, no tak zaraz napiszesz kto pisze takie drętwe ksiażki.