PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104051}

Ed, Edd i Eddy

Ed, Edd, 'n' Eddy
1999 - 2009
6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22571
6,1 12 krytyków
Ed, Edd i Eddy
powrót do forum serialu Ed, Edd i Eddy

Wiemy, żę kiedyś pokazywali świetne kreskówki, takie jak np. Laboratorium Dextera czy Johnny Bravo, oczywiście parę jeszcze pozostalo i parę nawet dobrych doszlo ale jednak to nie to samo a niektóre są tak beznadziejne że krew mnie zalewa, chociaż mam już swoje lata i prawię mnie nie ma w domu to przyznaję się że nadal niekiedy oglądam C.N.
Tak więc wypisujcie 5 najlepszych oraz 5 najgorszych kreskówek pokazywanych Teraz w Cartoon Network. (mile widziana krótka recenzja)
O to moje typy(kolejność przypadkowa):

Top 5 najlepszych:

1. Ed Edd i Eddy ( Świetna każda seria)
2. Blizniaki Cramp ( niepotrzebne zmienione po 2 seriach studio dubbingowe z Start International Polska na Studio TOYA ale i tak świetna kreskówka)
3. Niezwykle Przypadki Flapjacka (zabawne ale nie dla tych najmlodszych)
4. Dom Dla Zmyślonych Przyjaciól Pani Foster
5. Johnny Test ( można się pośmiać)

Top 5 najgorszych (te kreskówki oglądalem 1/2 odcinki najwyżej, więc pod tym względem oceniam):

1. Klan Na Drzewie (zdecydowanie numer 1 najgorszych)
2. Mlodzi Tytani
3. Edek Debeściak
4. Hero 108
5. Scooby Doo? ( jakoś nie mogę się do tego przekonać)

ocenił(a) serial na 9
daniel_m3

Moje ulubione bajki to: Johny Bravo, Laboratorium Dextera, Flinstonowie, Krowa i kurczak <3, What a cartoon (łezka w oku się kręci), Kocia ferajna, Larry i Steve.

Na Fox Kids też leciały fajne bajki: Szalony pirat Jack, Tajne akta psiej agencji czy Świat według Ludwiczka.
Te czasy już niestety nie powrócą, dzisiejsze bajki to nie to samo co kiedyś ;(

użytkownik usunięty
daniel_m3

Moje ulubione kreskówki na CN:
1. Ed, Edd i Eddy
2. Krowa i Kurczak
3. Johnny Bravo
4. Niezwykłe przypadki Flapjacka
5. Chojrak: tchórzliwy pies
6. Chowder
7. Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster

naj;
1. ed, edd i eddy
2. blizniaki cramp
3. laboratorium dextera
4. shaolin - pojedynek mistrzów
5. i była kiedyś taka bajka o rodzeństwie ich rodzicach, sąsiadach itp. mieszkających na innej, zamkniętej planecie. niestety nie pamiętam tytułu

darkforyou

najlepsze:
1.Star Wars
2.Bliżniaki Cramp
3.Tom&Jerry
4.Ed ,Edd, Eddy
5.Chowder

najgorsze:te kreskówki to straszna porażka
1.Hero 108
2.Bakugan
3.Wyspa totalnej porażki
4.Edek debeściak
5.Robotboy

ocenił(a) serial na 9
Lulszczuch

najlepsze, ja według kolejności od najlepszej:
1. Ed, Edd i Eddy (Super kreskówka, wielka szkoda, że nie będzie 6 serii - ja bym wolał tą 6. serię niż ten głupi film co był, ni to śmieszne ni zabawne, ale ze względu, że z serii edków to obejrzałem)
2. Chojrak tchórzliwy pies (Niektóre odcinki trzeba przyznać były straszne)
3. Niezwykłe przypadki flapjacka (Mój kolega umnie parodiować flapjacka, a niektóre momenty serialu powodują mnie o wielki wybuch śmiechu)
- to było podium x)
4. Jam Łasica i Krowa & Kurczak (Można to zaliczać jako jedność, tutaj chumor był tak debilny xD ale trzeba być mądrym, żeby go zrozumieć i się pośmiać - GENIUSZ)
5. Xiaolin, pojedynek mistrzów (Bardzo fajna parodia znanego komiksu i czasami sentymentalna)
gdyby było 6. miejsce to byłaby to seria totalnej porażki, ale tylko 2. pierwsze części [czyli Wyspa i Plan] , bo Totalna Porażka w trasie jest troche denne. Jeszcze gdyby jakiś odcinek dział się w Polsce...

najgorsze, tu zdecydowanie więcej, niektóre już przy zapowiedziach były żałosne na przykład Pora na przygodę lub Angelo rządzi, ale ich oceniać nie będę bo nie oglądałem:
Od najgorszego
1. Hero 108 (Nuda, nuda, nuda i jeszcze raz wielka naciągana Nuda)
2. Kryptonim Klan na Drzewie (jeeej, walka przeciw dorosłym - nie trafia do mnie)
3. Skunks fu (Słaba grafika i wogóle)
4. Ben 10 (Pierwsza seria była w porządku, ale późniejsze odcinki porażka, a potem zaczęli robić nowe seriale i filmy... tragedia)
5. Bakugan (Dało się znieść i ogólnie od biedy może być, ale prooooooooosze - anime na cartoon network? i strasznie denerwujący dubbing)
To tyle u mnie, jeśli kogooś obraziłem to przepraszam :)

do_dzwonka

Właściwie oglądałem Cartoon Network jeszcze w czasach Flintstonów i Kociej Ferajny, ale ograniczę się do tych nowszych:

Moje najlepsze:

1. Chojrak - co tu dużo mówić, genialna kreska, świetny klimat, idealnie trafia pod mój gust
2. Jam Łasica & Krowa i Kurczak - choćby za genialne texty i rolę Czerwonego
3. Ed, Edd i Eddy - praktycznie nie ma odcinka, żebym się nie pośmiał
4. Strażnicy Czasu - śmiechawa na całego
5. Owca w wielkim mieście (szkoda że tak wcześnie zdjęta...)

Moje Najgorsze:

1. Ben 10 - błeeeeee
2. Kryptonim Klan Na Drzewie - goście z Running With Scissors (Postal 2) to artyści w porównaniu z tymi co tworzyli to ''coś''
3. Hero 108 - próbowałem parę razy popatrzeć, ale nie dałem rady
4. Bliźniaki Cramp - od początku mnie wkurzała (poważnie)
5. Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster - NIGDY nie mogłem się do niej przekonać...

Danielburg

"ograniczę się do tych nowszych" widze że podobny rocznik, bajki mojego dzieciństwa, ale na pierwszym miejscu stawiam laboratorium Dextera. Nie mylić z serialem Dexter....

Sebastien_Vettel

Dodatkowo 2 miejsce spider Man, 3 miejsce x-men, 4 Johnny bravo, 5 miejsce atomówki.jeśli wciąż mamy na myśli stare dobre CN. A nie ten milenialski gówniany szajs który młodociani nazywają bajkami.

ocenił(a) serial na 9
darkforyou

tak super serial: KOSMICZNA RODZINKA jest u cb w 5.

ocenił(a) serial na 8
daniel_m3

Najlepsze:
1.Xaulin Shadown - sam nie wiem dlaczego
2.Animaniacy - klasyka
3.Krowa i kurczak vel Jam łasica - traktuje jako jedno
4.Mroczne Przygody Bilego i Mandy , Zło w potrawce- również traktuje jako jedno
5.Klasa 3000- po prostu mi się podobało

NAJGORSZE:
1.Czop soki czups kung fu kurczaki (nawet nie wiem jak to się pisze)-moim zdaniem tragiczne pod każdym względem
2.Hero 108-tak głupiego nie śmiesznego i bezsensownego tworu dawno nie widziałem
3.Bakugan -po pierwsze nie cierpie anime po drugie nie cierpie kreskówek na CN w których niema ŻADNEGO humoru
4.Samuraj Jack - jakoś nigdy nie mogłem się do niego przekonać
5.Pora na przygodę-no cóż bajka o psie który się rozciąga i zmienia rozmiary...

ocenił(a) serial na 8
prymcio11

Najlepsze:
1.Xaulin Shadown (2003)- sam nie wiem dlaczego
2.Animaniacy (1993)- klasyka
3.Krowa i kurczak vel Jam łasica(1997) - traktuje jako jedno
4.Mroczne Przygody Bilego i Mandy , Zło w potrawce(2001)- również traktuje jako jedno
5.Klasa 3000(2006)- po prostu mi się podobało

NAJGORSZE:
1.Czop soki czups kung fu kurczaki (nawet nie wiem jak to się pisze)(2007)-moim zdaniem tragiczne pod każdym względem
2.Hero 108( 2010)-tak głupiego nie śmiesznego i bezsensownego tworu dawno nie widziałem
3.Bakugan (2010) -po pierwsze nie cierpie anime po drugie nie cierpie kreskówek na CN w których niema ŻADNEGO humoru
4.Samuraj Jack (2001)- jakoś nigdy nie mogłem się do niego przekonać
5.Pora na przygodę(2010)-no cóż bajka o psie który się rozciąga i zmienia rozmiary...
6.Robotboy(2005) -PODOBNO to kogoś śmieszy ,ale potwór z loch ness też PODOBNO istnieje a szanse jego spotkanie w Polsce są podobne jak szanse znalezienia dobrego odcinka robotboya.
Wiem że miało być 5 ale nie mogłem się zdecydować które wyżucić więc niech będzie 6

PS:Spójźcie na lata premier światowych
PS2:sorry za 2 posty jeden po drugim ale musiałem coś dodać a nie mogłem edytować

ocenił(a) serial na 9
prymcio11

Mi właściwie w Robotboju podobała się jedna rzecz, główny antybohater był wypisz wymaluj zdechły ostatnio dyktator Korei Półnoocnej Kim Dzong Il... poza tym bajka drętwa, i to czułe... Robooosiu (rzyg)

daniel_m3

Według mnie CN powinien w pierwszej kolejności wyrzucić z programu i to natychmiast Ben 10,Batman odważni i bezwzględni,Xiaolin pojedynek mistrzów,bakugan,wojna klonów i scooby doo nie mogę patrzyć na te poj....bajki Najlepsze to oczywiście Garfield,Flintstonowie,Yogi,Kocia ferajna,J.Bravo,Blizniaki Cramp.Chojrak,Dexter takie bajki by mogli ciągle puszczać;-)

daniel_m3

Dodam jeszcze że obecnie najlepsze bajki zdecydowanie puszcza program Boomeranang!!!teraz CN się spieprzył na maxa niestety

ocenił(a) serial na 10
daniel_m3

Obecnie CN się stoczył, niestety... Na szczęście mi udało się wychowywać na zupełnie innej generacji kreskówek i do dziś lubię je pooglądać, a wieeele odcinków znam właściwie na blachę :)

Mój Top CN (wszech czasów, a nie obecny...)

*Tuż za pierwszą piątką - Jam Łasica. Specyficzny humor, często zbyt prymitywny, ale liczył się tu Czerwony (vel Facet bez Gaci i wiele innych imion...), który za każdym razem kradł show! Świetny był też dubbing Łasicy.

*Jeszcze bliżej pierwszej piątki - Chojrak, tchórzliwy pies. Kapitalny klimat, genialna muzyka, świetne pomysły, no i oczywiście postać Eustachego :)

*Miejsce 5 - Laboratorium Dextera . Pod względem pomysłów na odcinki to najściślejsza czołówka, nawet podium. Ach, ile razy marzyłem o takim laboratorium ;)

*Miejsce 4 - Johnny Bravo. Prosty, lecz genialny humor. Johnny to wspaniała postać, ale na sukces składali się też inny - Carl, a przede wszystkim Pops!

*Miejsce 3 - Owca w Wielkim Mieście. Największa zagadka w historii telewizji - czemu tak szybko zdjęli Owcę?! Generał Konkretny, Szalony (Wściekły!!!) Naukowiec, Narrator, Oksymoron... Niepowtarzalny styl.

*Miejsce 2 - Dom dla Zmyślonych Przyjaciół Pani Foster. Wspaniały rodzaj humoru, bohaterowie, do których nie da się nie przywiązać, rewelacyjne pomysły na odcinki.

*Miejsce 1 - Ed, Edd i Eddy. Obiekt kultu, dar niebios dla ziemian. Bohaterowie, teksty, klimat, soundtrack, scenariusze... Wszystko perfekcyjne. Niestety, tylko do końca czwartego sezonu, bo potem poziom absurdu przekroczył tą cienką granicę (na której balansował już zresztą w czwartym sezonie) i zmieszał klasykę z błotem. Dlatego ja nie uznaję istnienia sezonu piątego. Pozostałe cztery - cóż, znam każde słowo :)

ocenił(a) serial na 10
daniel_m3

Pierwszy kontakt z Cartoon Network zaliczyłęm jakieś 20 lat temu kiedy TV Satelitarna była rarytasem a kablówki jeszcze nie istniały. Pamiętam, że oglądałem wtedy kreskówki po angielsku na czarnobiałym TV u znajomego ojca. Wtedy hitem były kreskówki Hanna Barbera (Kocia ferajna, Szalony wyścig, Scoobie Doo itd) Moją ulubioną kreskówką był "Himan". Byli też i nni superbohaterowie: człowiek guma, gosć podobny do Himana tylko mieszkający w dziczy na bagnach i wielu innych o których w pamięci pozostało mi tylko mgliste wspomnienie.
Najlepsze czasy Cartoon Network to lata 90-te kiedy powstawały takie hity jak Laboratorium Dextera, Krowa i kurczak i Edki. Z tych kreskówek już prędzej ułoże Top listę
1. Ed Edd i Eddy - za nietypową animację, humor i teksty które będę mnie śmieszyć do końca życia
2. Co za kreskówka (What a Cartoon) - za różnorodność i irracjonalny humor
3. Krowa i kurczak, Jam łasica - najbardziej pozytywnie popieprzone kreskówki w histori kanału
4. Laboratorium Dextera - za klimat i zabawne przygody
5. Seria Tunami ( Batman, Liga Sprawiedliwości, Samuraj Jack itd) - zawsze lubiłem kreskówki o superherosach :)

Niestety ostatnie 10 lat to kompletny upadek mojego ulubionego kanału. Samo skrócenie nazwy do dówch liter było fatalnym pomysłem. Kreskówki są coraz gorsze, zarówno pod wzgędem treści jak i wykonania. Jednym z nielicznych wyjatków są "Przygody FlapJacka" i "Chowder" - dwie pozytywnie zakręcone krekówki. Ciężko mi wymienić te najgorsze, bo o tych starszych złego słowa nie powiem, a te nowe są tak beznadziejne, że ich nie oglądam i nie znam ich tytułów.

ocenił(a) serial na 10
daniel_m3

Zadanie dla tych, którzy pamiętają najstarsze kreskówki z Cartoon Network. Od lat poszukuję tytułu pewnej kreskówki, o tajnej grupie do zadań specjalnych. Należało do niej trzech albo może czterech facetów. Ich podstawowym wyposażeniem były stroje bojowe ze specjalnymi gniazdami do których mogli doczepiać różny sprzęt. Jeśli dobrze pamiętam, niebieski miał doczepiane skrzydła i silniki tak że mógł latać, zielony (gość z brązowymi włosami i pod wąsem) miał elementy łodzi podwodnej, a żółty motocykla. Kreskówka była narysowana podobnie jak "Pole Position"

ocenił(a) serial na 7
zonk_2

Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że nazwa tej bajki to "Centurions" :)

ocenił(a) serial na 10
hool_1

tak o to chodziło :) dzięki, od lat starałem się przypomnieć nazwę tej kreskówki

ocenił(a) serial na 7
daniel_m3

Młodzi Tytani są spk .A scooby doo to...brak mi slow

ocenił(a) serial na 9
Bartekxx

Czyli nie jestem sam :):) Scoooby Doo też nigdy mi nie leżało... :D czy stare czy nowe :)

ocenił(a) serial na 9
daniel_m3

Nie wiem czemu na siłę forsowali Klan na drzewie... zgadzam się w 100% bajka beznadziejna.

ocenił(a) serial na 8
daniel_m3

1. Ed, Edd & Eddy - cóż mówić śmiech na całęgo
2. Chojrak - super jak byłem mały to potwornie się jej bałem
3. Jam Łasica - ten odmużdzony humor
4. Pora na Przygodę - może, nowe, ale za wątek Mushroom Wars plus
5. Owca w Wielkim Mieście i Dom Dla Zmyślonych Przyjaciól Pani Foster - obydwie te kreski są na poziomie i nie mogę wybrać między nimi

Najgorsze :
1. Bakugan - GNIOT GNIOT I JESZCZE RAZ GNIOT
2. Hero 108 - to samo co Bakugan
3. Ben 10 - ojej chłopczyk znalazł "zegalecek i moze napieldzielać kosmitu pciu pciu"
4. Generator Rex - ta sama denna fabuła
5. Garfield Show - obraza dla orginału

daniel_m3

najlepsze:
Ed Edd i Eddy
Laboratorium Dextera
Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster
Strażnicy czasu
Co nowego u Scooby'ego?
Krowa i kurczak
Jam Łasica

Najgorsze:
Kung fu kurczaki (nienawidzę!)
Xialion pojedynek mistrzów
Edek debeściak
Garfield show
A innych nie wymienię, bo nie znam, bo mało co dobrego leci

użytkownik usunięty
daniel_m3

Najlepsze:
1. Ed, Edd i Eddy - genialny humor, postacie i kreska!
2. Johnny Bravo - niby taka niezbyt ciekawa fabuła (o typowym narcyzie), a rozwala jak żadna inna!
3. Flintstonowie - Jetsonowie niech się chowają, gdyż Flintstony mają lepsze wszystko: humor, postacie i świat!
4. Scooby Doo - ale tylko ten starszy spod Hanny-Barbery, bo te nowsze serie są do niczego!
5. Jam łasica - lepsze nawet niż Krowa i Kurczak!

Najgorsze:
1. Ben 10 - dno i zakała całego CN!
2. Hero 108 - okropne projekty postaci i rysunki
3. Bakugan - no coment!
4. Edek Debeściak - marne bohomazy, nieciakawa fabuła i działający na nerwy tytułowy bohater!
5. Czop coś tam, coś tam: Kung fu Kurczaki - really!

ocenił(a) serial na 8

Najlepsze:
1.Ed,Edd i Eddy
2.Wyspa Totalnej Porażki(wszystkie części)
3.Bliźniaki Cramp
4.Johnny Brawo
5.Jam Łasica
Najgorsze:
1.Ben 10
2.Hero 108
3.Edek Debeściak
4.Kung fu kurczaki
5.Scooby Doo

ocenił(a) serial na 8
Agron334

Moje ulubione :
1.Chojrak Tchórzliwy Pies
2. Maska
3. Żukosoczek
4. Mroczni i Źli (Mroczne Przygody Billy'ego i Mandy oraz Zło w Potrawce)
5. Laboratorium Dextera

Najgorsze:
1. Ben 10 (wszystkie nowe, bo pierwowzór był niezły)
2. Młodzi Tytani Akcja
3. Clarence
4. Kung Fu Kurczaki
5. Hero 108

ocenił(a) serial na 10
daniel_m3

Najlepsze:
1.Samuraj Jack
2.Batman Przyszłości
3.Megas XLR
4.Mroczne przygody Billiego i Mandy
5.Pora na przygodę