Wiem, że generalnie najnowsze odcinki są najlepsze, ale czy Wy też macie jakieś szczególnie ulubione z wcześniejszych serii? Mnie najbardziej zapadły w pamięć te, w których:
1. Edki próbują zdążyć do sklepu z cukierkami przed jego zamknięciem
2. Eddy próbuje nakręcić film o sobie, aby wysłać go swojemu bratu
3. Ed dostaje w przesyłce dwie słowackie łamiszczęki
4. Jimmy na prośbę Eddiego wymyśla za niego "przekręt" ("czadowe lody Jimmiego":))
5. Edki zamieniają się rolami (każdy naśladuje innego)
Mam, ale nie pamiętam tytułów, jak Ty z resztą, ale moze będziesz coś kojarzył ;) podać je? :)
1. Ed jest zmuszony o granie na skrzypcach
2. Edki zakładają firmę wzwyż(mój ulubiony chyba)
3. Jak jest dzień darmowych łamiszczęk i muszą szybko do sklepu zdążyć
4. Odcinek, w którym Rolf powrócił do domu (piosenka to mój koń)
5. Odcinek, w którym muszą się pozbyć Kevina, który popsuł im przekręt (Zjedź na Mydle) :D
Co Ty o tym myślisz?
W sumie też fajne odcinki. Ten z darmowymi łamiszczękami to mój ulubiony:)
Piosenka "To mój koń" i tekst "zjedź na mydle" chyba na zawsze zapadną mi w pamięć :D
Podoba mi się też jeszcze ten, w którym Rolf zatrudnił Eda jako pomocnika (tekst Eddy'ego: zostało jeszcze 10 zylionów do obrania:))
To odcinek: Ed Idzie Do Pracy :D Hehe Rolf wzywał wtedy swoich pracowników od "matołów" i Ed miał ciągle jakieś "potrącenia", nieźle mnie ten odcinek rozbawił :D
Przypomniał mi się jeszcze ten epizod, w którym Edki prowadzili saunę i pod koniec odcinka zburzyli Jonny'emu dom (Kevin: "Ale macie przerąbane":D).
Chodziło mi o film "Wielkie Kino" trwa 1,30min. Natomiast, dobry temat porzyszyłeś tego o to odcinka. Konkretnie odcinek ma tytuł "Dzwoń Dzwoń Dzwoń Dzwoneczku". Jest to odcinek dosyć dobry, lecz na tle pozostałych odcinków dłuższych np. Czuły Ambaras wypada słabo. Mnie osobiście się podobał, ale po prostu pozostałe odcinki 30 minutowe są dużo lepsze od tego, ale to tylko moje osobiste zdanie.
Na youtubie jest, wejdź tam w tematy, ja tam go dałem :) obejrzysz go dizś? ;)
Obecnie mam bardzo wolny Internet, więc może być ciężko. Może za kilka dni. Dzięki za info:)
Heheh :D pisało mnie isę świetnie, dziękuję Pani w takim razie jeszcze raz ;**
Liczę, że jeszcze nie raz dojdziemy do porozumienia ;)
Aż wstyd się przyznawać, że ja mając lat 17 lubię wracać do tej kreskówki. Ludzie w moim wieku już dzieci mają, a ja takie coś...
Ja mam 25, wiekszosc kreskowek mi zbrzydla ale pare ogladam do dzisiaj :) nic w tym zlego, niektore kreskowki przemawiaja do roznych pokolen, mojej mamie tez latwiej sie znosilo czas gdy w kolko ogladalem edki niz jakas kreskowke glopawke :) szkoda tylko ze na cartoon network puszczali tylko dwa odcinki pod rzad dziennie :P
kocham tą kreskówkę. Mój ulubiony odcinek to jak chcą zrobić z Jimmiego zapaśnika Sumo
Moje ulubione to
1. Ten, w którym próbują dostać się do sklepu z łamiszczękami.
2. Ten, w którym Eddie robi film dla brata.
3. Ten, w którym Eddie tworzy różne firmy w lesie i każe do nich przychodzić mieszkańcom zaułka (poprzylepiał wtedy głośniki do różnych rzeczy i mówił "Hej ty, tak ty").
4. Ten, w którym Edki tworzą miasto.
5. Ten w którym, Ed dostaje dwie specjalne łamiszczęki.
6. Ten, w którym próbują zrobić z Jimmiego zapaśnika sumo.
7. Ten, kiedy mówią wszystkim, że brat Eddiego przyjeżdża.
pewnie jeszcze jest ich więcej, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć.
Jeszcze ten, w którym Eddy myśli, że ma randkę z Nazz i ten, w którym Kevin dostaje szlaban.
1. Ten, w którym Edki dokonują nowych odkryć ("Witaj światełko!")
2. Ten, w którym Edki zamieniają się rolami
3. Ten, w którym Edki przyczepiały krótkofalówki do różnych przedmiotów, by sprowadzić kolesi z zaułka do lasu
4. Ten, w którym Edki idą w ciasnych gatkach na wodną imprezkę (wiem, że to z pierwszej serii, ale ten odcinek naprawdę mnie bawi)
5. Ten, w którym Edki chcą zdążyć do sklepu z łamiszczękami
6. Ten, w którym Ed lunatykował (też stary, wiem)
7. Ten, w którym Ed grał na szkrzypcach
Ja najbardziej lubię chyba odcinek, w którym edki założyły firmę "wzwyż". Generalnie zbyt wiele świetnych odcinków, by wszystkie spamiętać :)
1. Próba dostania się do sklepu z łamiszczękami! Do dziś nie mogę się pozbierać po zimowym stadzie kur Rolfa xd.
2. Klątwa złego Tima.
3. Odcinek, w którym Ed był na wszystkich wściekły, a na końcu okazało się, że miał kamyk w bucie.
4. Odcinek, gdy Chudy ma za zadanie dostarczyć rodzicom Eda i Eddy'ego ich oceny.