- Dziewczyna z komputera
- Zaginiony świat "Land of the lost"
http://pl.youtube.com/watch?v=Lqhof8OvyAI&feature=related
- Czy boisz się ciemności
- Niebezpieczne dinozaury(Extreme Dinosaurs - to był rodzaj bajki)
- Zagubiony w czasie
- Nie z tego świata(nie pamiętam czy tak dokładnie się to nazywało,serial o dziewczynie pół-kosmitce)
- Dragon Ball , DBZ, DBGT
- Rycerze Zodiaku
Jak znacie jakieś jeszcze to piszcie
Nie znam więcej, ale w wieku 10 lat oglądałem te filmy jak osłupiały :) Szczególnie wszystkie Dragon Balle, Dziewczyna z komputera czy zaginiony w czasie. Pozdro ;]
Były jeszcze takie jak:
- Kameleon, Kameleon 2
- Policjanci z Miami
- Nowe przygody Lessi
- Cobra oddział specjalny
- Medicopter 117
- Wolly (bajka)
I w pamięci mam takie jeszcze dwa tylko tytułu nie moge sobie przypomnieć ;(
1. Był o takim jakby księciu alsu czy coś podobnego. Główny hohater był kimś w rodzaju "Tarzana" i ratował lasy przed złym zcarodziejem. Pamiętam, ze zcarodziej był stary i usługiwała mu taka czarownica (sliczna blondynka) która mieszkała na takiej skale i piekne suknie nosiła.
2. Był o takich jakby przyjaciołach albo wojownikach którym wilki pomagały. Pamietam, ze tam taki ładny blondyn grał :P Ten serjal był w takim stylu jak np. "Nowe przygody Robbina Hooda" czy cos troszke zblizone do "Herkulesa" lecz nie takie samo ;)
Gdyby ktoś znał choć jeden z tych tytułów to prosze o napisanie mi wiadomosci ;) bardzo mi zalezy na tych 2 serialach :)
proszę najlepiej o wiadomość prywatną ;)
Możesz podać tytuł. Link już nie działa a szukam wydaje mi się że właśnie tego serialu. Dzięki z gory:)
dzięki, sto lat szukałem tego tytułu. Dziewczyna która grała Tracy Stone była rewelacyjna.
Najlepszą kreskówką jaką kiedykolwiek emitowano na rtl7 był powrót do przyszłości :D większość ludzi nawet nie wie o istnieniu wersji animowanej c; do tej pory mam kilkanaście odcinków na kasetach VHS :D
Dragon Ball, DB Z, DB GT
Rycerze Zodiaku
Bionic six
Exosquad
Gang dinozaurów
Gdzie jest Wally?
Herkules
Kangoo
Rocky łoś Superktoś i przyjaciele
Woody Woodpecker
Alf
Sliders
Autostrada do nieba
Nie z tego świata
Dziewczyna z komputera
Czy boisz się ciemności?
Kameleon
Trzecia planeta od słońca
Czynnik PSI
Potwór z bagien
Grom w raju
Pamiętam jeszcze jedną bajkę która była baaardzo fajna, a której tytułu nie
mogłem znaleźć aż do kiedyś...
Była to bajka pt. Zwierzofraszki ( tchórzliwy lew, ptak nielot Dodo i wiele
innych zwierząt).
Dziewczyna z komputera.
Słodka dolina.
Klinika uniwersytecka.
Czy boisz się ciemności?
Zaginiony świat. :)
Ja pamieta tez taki o najezdzcach z kosmosu. Oni byli jak ludzie... serial, a koles co tam gral to zawsze po zadupiach jakichs jezdzil w garniturku jakby:
http://www.filmweb.pl/f116363/Invaders%2C+The,1967
Sunset Beach
Słodka Dolina
Kameleon
Trzecia Planeta od Słońca
Dziewczyna z komputera
Święty
Sliders
Czynnik PSI
Zaginiony Świat
Seaquest
Nie wiem czy na RTL leciały:
Statek miłości
Savannah
Poza tym był jeszcze serial o rodzinie kosmitów i ludzi, część dzieci była kosmitami, część ludźmi. Pamiętam że ten najmłodszy dzidziuś-kosmita wpieprzał nonstop pudding czekoladowy. Pamięta ktoś nazwę??
Kapitan planeta
Motomyszy z marsa
Jak dla mnie to lepsze bajki leciały na polonia1
Yattaman - moja ulubiona postać , trio dorombo
Gigi - chłopiec niewielkiego wzrostu ,który postanawia wstąpić do drużyny koszykarskiej ,mistrz
Generał Daimos - motyw obcych chcących podbić ziemie
Kapitan Jastrząb - czyli Tsubasa Oozora , piękne widowisko piłkarskie ,długie akcje w powietrzu
i Bajer z Bel-Air / The Fresh Prince z Will-em Smith-em plus pedalskie ruchy Carltona ,ale nie wiem gdzie to leciało
A ktoś kojarzy tytuł bajki, w której ludzie zdaje się byli policjantami czy kimś takim i każdy poruszał się innym wozem? Jeden jeździł na motorze, ktoś tam ciężarówką, etc. Nie w ząb nie mogę sobie przypomnieć...
Jeszcze pamiętam "Moto myszy" , "Speed błyskawica", kolejna bajka o 4 bohaterów i mieli pierścienie o mocy wody, ognia, ziemi, powietrza, i jeszcze serial o gościu co jeździł na wózku a po założeniu jakiegoś kombinezonu mógł chodzić i miał super siłe ale tytułów nie pamiętam:P
ElMiedziako chodzi ci zapewne o bajkę Kapitan Planeta tam z tego co pamiętam mieli właśnie pierścienie z żywiołami bohaterowie, a pamiętacie bajkę Yaiba legendarny samuraj? Albo Where is Carmen Sandiego, Dragon Ball oczywiście, woody woodpecker, resztę nie będę wymieniał bo już tutaj padły te tytuły
Hm...z tego co pamiętam to z anime leciało jeszcze : Wojowniczki z krainy marzeń, Slayers (Magiczni wojownicy), Yaiba - legendarny samuraj, eh to były czasy^^ można było coś ciekawego w tv obejrzeć:( a teraz? pozostaje lapek i oglądanie online^^
Dzięki wielkie, tak bardzo ją szukałem, sądziłem że zwariowałem i sobie tę anime wymyśliłem, przywróciłeś mi wiarę że jest ze mną wszystko ok.
ja też dziękuje, bardzo lubiłem tą serie, za cholere nie mogłem sobie przypomnieć tytułu, cały czas mi się myliło z łowca demonów
też dziękuje, strasznie lubiłem tą serie a zaq cholere nie mogłem przypomnieć sobie tytulu, ciągle mi się myliło z łowcą demonów
Czy Zimowe igrzyska olimpijskie to było to z narciarzami? Szukam od jakiegoś czasu kreskówki, chyba francuskiej, gdzie chłopak i dziewczyna z blond włosami byli dobrymi bohaterami, uczciwymi sportowcami, a ciemnowłosi dziewczyna i chłopak oszukiwali, żeby tylko wygrać. Za nic nie mogę znaleźć tego. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mi podrzucił jakąkolwiek wskazówkę :)
A pamiętacie może program, wydaje mi się, że był emitowany właśnie na RTL7, w którym przedstawiano kilka historii dość nieprawdopodobnych, a pod koniec odcinka prowadzący mówił, które były prawdziwe, a które nie? Był to program amerykański, nie pamiętam ani tytułu ani nazwiska prowadzącego, mimo, że mam go cały czas przed oczami :) a i na pewno był emitowany raz w tygodniu, wydaje mi się, że w niedziele.
Hej,
a pamiętacie jak nazywała się ta seria Alfred Hitchcocka? Nie potrafie jej znaleźć, a on miał dużo seriali wydanych pod jego imieniem.
Jeden odcinek składał się z 3 opowieści, strasznych, ale też baśniowych... kończyły się zawsze jego komentarzem.
z góry dzięki za odp.
Można gdzieś znaleźć jakieś informacje albo cokolwiek na temat serialu młodzieżowego "Z ust do ust" i "Karuzela przygód" i "Karuzela tajemnic"
Też szukam czegoś na temat "Karuzeli przygód" i "Karuzeli tajemnic". Wiem tylko, że potem emitowała to jeszcze TVP pod tytułem "Opowieści według Enid Blython" (bo tak to brzmi w oryginale : "Enid Blyton's Adventure Series" i "Enid Blyton's Secret Series"). Uwielbiałam szczególnie serię SS, ale niewiele można znaleźć na ten temat. Cudny zawsze mi się wydawał Daniel James :) Szkoda, że nie emitowano w Polsce "The Tribe" z jego udziałem...
To link na yt z openingiem do serii SS:
http://www.youtube.com/watch?v=4sedlK4PzCw