PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94298}

Dziewczyna z komputera

Weird Science
1994 - 1997
6,8 2,4 tys. ocen
6,8 10 1 2373
Dziewczyna z komputera
powrót do forum serialu Dziewczyna z komputera

- Dziewczyna z komputera
- Zaginiony świat "Land of the lost"
http://pl.youtube.com/watch?v=Lqhof8OvyAI&feature=related
- Czy boisz się ciemności
- Niebezpieczne dinozaury(Extreme Dinosaurs - to był rodzaj bajki)
- Zagubiony w czasie
- Nie z tego świata(nie pamiętam czy tak dokładnie się to nazywało,serial o dziewczynie pół-kosmitce)
- Dragon Ball , DBZ, DBGT
- Rycerze Zodiaku
Jak znacie jakieś jeszcze to piszcie

ocenił(a) serial na 5
ewerton22

Nie znam więcej, ale w wieku 10 lat oglądałem te filmy jak osłupiały :) Szczególnie wszystkie Dragon Balle, Dziewczyna z komputera czy zaginiony w czasie. Pozdro ;]

ewerton22

a jak sie nazywał ten serial co był o trzech wspolokatorkach chyba to były pielegniarki

sorx2012

Były jeszcze takie jak:
- Kameleon, Kameleon 2
- Policjanci z Miami
- Nowe przygody Lessi
- Cobra oddział specjalny
- Medicopter 117
- Wolly (bajka)

I w pamięci mam takie jeszcze dwa tylko tytułu nie moge sobie przypomnieć ;(
1. Był o takim jakby księciu alsu czy coś podobnego. Główny hohater był kimś w rodzaju "Tarzana" i ratował lasy przed złym zcarodziejem. Pamiętam, ze zcarodziej był stary i usługiwała mu taka czarownica (sliczna blondynka) która mieszkała na takiej skale i piekne suknie nosiła.
2. Był o takich jakby przyjaciołach albo wojownikach którym wilki pomagały. Pamietam, ze tam taki ładny blondyn grał :P Ten serjal był w takim stylu jak np. "Nowe przygody Robbina Hooda" czy cos troszke zblizone do "Herkulesa" lecz nie takie samo ;)

Gdyby ktoś znał choć jeden z tych tytułów to prosze o napisanie mi wiadomosci ;) bardzo mi zalezy na tych 2 serialach :)
proszę najlepiej o wiadomość prywatną ;)

ocenił(a) serial na 10
niunia

chyba chodzi o bajke conan....

użytkownik usunięty
niunia

To pierwsze to jest Beast Master (Władca zwierząt), a to drugie to nie wiem...

niunia

A To drugie to może Legenda Wilhelma Tella

sorx2012

to ten serial,
http://www.filmweb.pl/f108363/Szpital+uniwersytecki,1995/obsada
tez go lubilam :)

gigi_26

Możesz podać tytuł. Link już nie działa a szukam wydaje mi się że właśnie tego serialu. Dzięki z gory:)

ocenił(a) serial na 8
gigi_26

dzięki, sto lat szukałem tego tytułu. Dziewczyna która grała Tracy Stone była rewelacyjna.

sorx2012

Szpital uniwersytecki

ewerton22

Najlepszą kreskówką jaką kiedykolwiek emitowano na rtl7 był powrót do przyszłości :D większość ludzi nawet nie wie o istnieniu wersji animowanej c; do tej pory mam kilkanaście odcinków na kasetach VHS :D

użytkownik usunięty
ewerton22

Dragon Ball, DB Z, DB GT
Rycerze Zodiaku
Bionic six
Exosquad
Gang dinozaurów
Gdzie jest Wally?
Herkules
Kangoo
Rocky łoś Superktoś i przyjaciele
Woody Woodpecker
Alf
Sliders
Autostrada do nieba
Nie z tego świata
Dziewczyna z komputera
Czy boisz się ciemności?
Kameleon
Trzecia planeta od słońca
Czynnik PSI
Potwór z bagien
Grom w raju

Pamiętam jeszcze jedną bajkę która była baaardzo fajna, a której tytułu nie
mogłem znaleźć aż do kiedyś...
Była to bajka pt. Zwierzofraszki ( tchórzliwy lew, ptak nielot Dodo i wiele
innych zwierząt).

ewerton22

Dziewczyna z komputera.

Słodka dolina.

Klinika uniwersytecka.

Czy boisz się ciemności?

Zaginiony świat. :)

anne87

Ja pamieta tez taki o najezdzcach z kosmosu. Oni byli jak ludzie... serial, a koles co tam gral to zawsze po zadupiach jakichs jezdzil w garniturku jakby:
http://www.filmweb.pl/f116363/Invaders%2C+The,1967

ocenił(a) serial na 8
ewerton22

Zobaczcie to:
http://www.youtube.com/watch?v=1sEiQJfbsTM

ocenił(a) serial na 8
ewerton22

swietne he to byly czasy ;]

ocenił(a) serial na 10
ewerton22

Sunset Beach

Słodka Dolina
Kameleon
Trzecia Planeta od Słońca
Dziewczyna z komputera
Święty
Sliders
Czynnik PSI
Zaginiony Świat
Seaquest

Nie wiem czy na RTL leciały:
Statek miłości
Savannah

ocenił(a) serial na 8
ewerton22

Poza tym był jeszcze serial o rodzinie kosmitów i ludzi, część dzieci była kosmitami, część ludźmi. Pamiętam że ten najmłodszy dzidziuś-kosmita wpieprzał nonstop pudding czekoladowy. Pamięta ktoś nazwę??

ocenił(a) serial na 6
catpsi_

Bobut pudding
tyle pamiętam;)

Dude_

Kapitan planeta
Motomyszy z marsa
Jak dla mnie to lepsze bajki leciały na polonia1
Yattaman - moja ulubiona postać , trio dorombo
Gigi - chłopiec niewielkiego wzrostu ,który postanawia wstąpić do drużyny koszykarskiej ,mistrz
Generał Daimos - motyw obcych chcących podbić ziemie
Kapitan Jastrząb - czyli Tsubasa Oozora , piękne widowisko piłkarskie ,długie akcje w powietrzu
i Bajer z Bel-Air / The Fresh Prince z Will-em Smith-em plus pedalskie ruchy Carltona ,ale nie wiem gdzie to leciało

ocenił(a) serial na 10
Yattaman

"pedalskie ruchy Carltona" - LOL

catpsi_

znasz tytuł tego serialu?

ocenił(a) serial na 10
catpsi_

dzidziusia kosmitę pamiętam ;d

catpsi_

Obcy w rodzinie

ewerton22

A ktoś kojarzy tytuł bajki, w której ludzie zdaje się byli policjantami czy kimś takim i każdy poruszał się innym wozem? Jeden jeździł na motorze, ktoś tam ciężarówką, etc. Nie w ząb nie mogę sobie przypomnieć...

sepuku91

cobra

ewerton22

Jeszcze pamiętam "Moto myszy" , "Speed błyskawica", kolejna bajka o 4 bohaterów i mieli pierścienie o mocy wody, ognia, ziemi, powietrza, i jeszcze serial o gościu co jeździł na wózku a po założeniu jakiegoś kombinezonu mógł chodzić i miał super siłe ale tytułów nie pamiętam:P

ElMiedziako

Mantis :D

ElMiedziako

ElMiedziako chodzi ci zapewne o bajkę Kapitan Planeta tam z tego co pamiętam mieli właśnie pierścienie z żywiołami bohaterowie, a pamiętacie bajkę Yaiba legendarny samuraj? Albo Where is Carmen Sandiego, Dragon Ball oczywiście, woody woodpecker, resztę nie będę wymieniał bo już tutaj padły te tytuły

ocenił(a) serial na 8
ewerton22

Hm...z tego co pamiętam to z anime leciało jeszcze : Wojowniczki z krainy marzeń, Slayers (Magiczni wojownicy), Yaiba - legendarny samuraj, eh to były czasy^^ można było coś ciekawego w tv obejrzeć:( a teraz? pozostaje lapek i oglądanie online^^

Jezobel

Jeszcze była bajka Łowca dusz

Catfish_filmweb

Dzięki wielkie, tak bardzo ją szukałem, sądziłem że zwariowałem i sobie tę anime wymyśliłem, przywróciłeś mi wiarę że jest ze mną wszystko ok.

Catfish_filmweb

ja też dziękuje, bardzo lubiłem tą serie, za cholere nie mogłem sobie przypomnieć tytułu, cały czas mi się myliło z łowca demonów

Catfish_filmweb

też dziękuje, strasznie lubiłem tą serie a zaq cholere nie mogłem przypomnieć sobie tytulu, ciągle mi się myliło z łowcą demonów

ocenił(a) serial na 10
ewerton22

Czarodziejki z Księżyca :D ? No ale nie wierzę że nikt nie pamięta Super-Psa

Snack3rS7

"rocky i łoś super ktoś"

ewerton22

ja pamietam Super-Psa. "Nie ron lez Super-pies tu jest". I jeszcze "tajemnicze zlote miasta"

bora_87_filmweb

też pamięta. stare dobre czasy....

ewerton22

Klejnot snów
Zimowe igrzyska olimpijskie
Super pies
Wezyr Nicponim

martulka1987

Czy Zimowe igrzyska olimpijskie to było to z narciarzami? Szukam od jakiegoś czasu kreskówki, chyba francuskiej, gdzie chłopak i dziewczyna z blond włosami byli dobrymi bohaterami, uczciwymi sportowcami, a ciemnowłosi dziewczyna i chłopak oszukiwali, żeby tylko wygrać. Za nic nie mogę znaleźć tego. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mi podrzucił jakąkolwiek wskazówkę :)

ewerton22

A pamiętacie może program, wydaje mi się, że był emitowany właśnie na RTL7, w którym przedstawiano kilka historii dość nieprawdopodobnych, a pod koniec odcinka prowadzący mówił, które były prawdziwe, a które nie? Był to program amerykański, nie pamiętam ani tytułu ani nazwiska prowadzącego, mimo, że mam go cały czas przed oczami :) a i na pewno był emitowany raz w tygodniu, wydaje mi się, że w niedziele.

__Madzia__

Klejnot snów (The Dreamstone)

http://www.filmweb.pl/serial/Klejnot+sn%C3%B3w-1990-227568

__Madzia__

Nie chodzi Ci o Serial "Nie do wiary", przedstawiający historię paranormalne - z tego, co pamiętam.

ewerton22

Hej,

a pamiętacie jak nazywała się ta seria Alfred Hitchcocka? Nie potrafie jej znaleźć, a on miał dużo seriali wydanych pod jego imieniem.

Jeden odcinek składał się z 3 opowieści, strasznych, ale też baśniowych... kończyły się zawsze jego komentarzem.

z góry dzięki za odp.

Malacer

Ten serial nazywał się:" Alfred Hitchcock przedstawia" :-)

ewerton22

Można gdzieś znaleźć jakieś informacje albo cokolwiek na temat serialu młodzieżowego "Z ust do ust" i "Karuzela przygód" i "Karuzela tajemnic"

ja1302

Też szukam czegoś na temat "Karuzeli przygód" i "Karuzeli tajemnic". Wiem tylko, że potem emitowała to jeszcze TVP pod tytułem "Opowieści według Enid Blython" (bo tak to brzmi w oryginale : "Enid Blyton's Adventure Series" i "Enid Blyton's Secret Series"). Uwielbiałam szczególnie serię SS, ale niewiele można znaleźć na ten temat. Cudny zawsze mi się wydawał Daniel James :) Szkoda, że nie emitowano w Polsce "The Tribe" z jego udziałem...
To link na yt z openingiem do serii SS:
http://www.youtube.com/watch?v=4sedlK4PzCw

asua

dziękuję:)

ja1302

hehe Motomyszy z Marsa i Spiderman uwielbiam ;D