Całkiem dobry, trzymający w napięciu serial. Oglądnąłem za jednym razem, odcinek po odcinku, co świadczy, iż produkcja jest wciągająca. Serial opowiada o byłym prezydencie, który po cyber ataku terrorystycznym na całe USA, jest powoływany do specjalnie utworzonej komisji, która ma zbadać i złapać odpowiedzialnych za atak oraz zapobiec dalszym podobnym sytuacją. Prezydenta otaczają różnego rodzaju doradcy oraz inni wielcy i możni USA. Każdy ma swoje za uszami, wszyscy są podejrzani, a do tego dochodzi jeszcze wątek demencji byłego prezydenta... To wszystko składa się na naprawdę dobry thriller polityczny z ciekawą intrygą i zwrotami akcji. Dodatkowo dobra obsada i dobra gra aktorska. Szczerze polecam i proszę o więcej takich seriali... 7/10
Świetny opis, bogate słownictwo (szacun za słowo "oglądnąłem"), prawie idealna interpunkcja (rzadkość w dzisiejszych czasach) dlatego tym bardziej zaskakuje potężny błąd ortograficzny. Powinno być "sytuacjom" , nie "sytuacją". Popraw proszę i nie gniewaj się za zwrócenie uwagi. Obiecuję edytować post i wyciąć z niego zdanie o błędzie.
A teraz rozpoczynam seans :)
Błąd na klawiaturze podczas pisania ;-) słownik nie pomógł :-( co do interpunkcji, z czystej ciekawości - gdzie nie jest idealnie ?
"Serial opowiada o byłym prezydencie, który po cyber ataku terrorystycznym na całe USA, jest powoływany do specjalnie utworzonej komisji (...)"
Po "który" powinien być dodatkowy przecinek.
Napisałeś dość skomplikowaną konstrukcję ze zdaniem wtrąconym ("po cyber ataku terrorystycznym na całe USA"), a zdanie wtrącone zawsze musi być oddzielone od reszty. Można to zrobić przecinkiem, a w zasadzie dwoma - na początku i na końcu tego wtrąconego zdania. Można też - żeby nie mnożyć przecinków - zastąpić je myślnikami, też dwoma. Dokładnie tak, jak właśnie to zrobiłam ;)
Czyli: "Serial opowiada o byłym prezydencie, który - po cyber ataku terrorystycznym na całe USA - jest powoływany do specjalnie utworzonej komisji. "
Pozdrawiam serdecznie.
A serial - mega! Obsada cud, miód i orzeszki. Na razie mam za sobą pierwszy odcinek, a przed sobą pewnie zarwaną noc ;)
Rzeczywiście, dopiero teraz zauważyłem, że powinien być tam przecinek. Dzięki za uwagę. Dla mnie to nie obelga. Człowiek uczy sie całe życie... Pozdrawiam, mìłego oglądania :-)
Tak z ciekawości - Twój nick ma coś wspólnego z tym serialem ("who killed Bambi?!"), czy powstał wcześniej?
mój nick powstał w latach 90, zaraz po tym jak w Polsce rozkwitł internet, maile i pierwsze komunikatory, czyli troszkę wcześniej przed serialem... :-)