Jestem dopiero w połowie pierwszego sezonu, ale już nie mogę się doczekać kiedy zetną
Annę Boleyn. Wszystko za sprawą aktorki, która dostała tę rolę. Nie dosyć, że jest
niesamowicie brzydka i na królewskim dworze uważana jest za piękność to do tego aktorka
z niej żadna - cały czas ta sama kwaśna mina.
Ubolewam nad faktem, że niejaka Natalie Dormer (zresztą w Grze o tron to samo) wciela się w postać Anny, która z historycznego punktu widzenia jest jedną z najciekawszych postaci w tamtym okresie.
aktualnie jestem w końcówce 3 sezonu i zdecydowanie uważam, że aktorka do roli Anny została dobrana perfekcyjnie. Uroda to kwestia gustu - wg mnie może nie jest jakąś książkową pięknością, ale ma w sobie coś przyciągającego wzrok, zwłaszcza jak paraduje w rozpuszczonych włosach. Uważam, że dobrze odgrywa emocje targające jej postacią (w drugim sezonie bardzo dobrze to widać), w pierwszym na chłodno pnie się po trupach do góry. Jak dla mnie do tej roli Natalie pasuje super, w przeciwieństwie właśnie do Margaery Tyrell - tamtą postać powinien odgrywać zdecydowanie ktoś inny.
Muszę przyznać, że nie zgadzam się z Tobą ponieważ w roli Anny Natalie sprawdziła się wg mnie wyśmienicie. Przypuszczam, że pewnie miało to duży wpływ na jej angaż do GOT. Uważam, że również ta rola w jej udziale wypadła całkiem nieźle, co prawda jest "za stara" jak na Margaery ale do jej gry aktorskiej nie mam zastrzeżeń.
Co cóż, każdy indywidualnie to pewnych aspektów podchodzi. Każdemu podoba się co innego. Dla mnie ta aktorka jest najsłabszym punktem tego serialu, co nie zmienia faktu, że ogląda się go przyjemnie.
Teraz jestem na 3 odc 4 sezonu i mam dokładnie to samo odczucie co Ty względem Katarzyny Howard - nie mogę się doczekać kiedy powędruje na szafot. Młoda, ładna, chętna do łoża - to wiadomo, że podeszła Henrykowi, ale jak mógł z niej zrobić królową?! Głupszej to chyba w dziejach nie było.
To, że nie jest klasyczną pięknością, nie oznacza od razu, że jest brzydka, litości. I co jak co, ale prawdziwa Anna Boleyn miała w sobie niesamowicie dużo uroku i dlatego uważano ją za ówczesną piękność ;) co do samej aktorki- wg mnie znakomicie zagrała swoją rolę, jedna z lepszych aktorek w tym serialu. Jak już wyżej wspomniano- kwestia gustu.