Skąd tak wysoka ocena?Czy ludzie oceniający Dynamo więcej niż magia są osobami po
zawodówce lub po podstawówce znając życie pewnie tak;)Ten cały jego program to wielka
ściema wszystko wyreżyserowane aż do bólu co mnie bardzo drażni.Była taka akcja że murzyn
zacisnął rękę w dłoni a na ramieniu było widać jak byk że ją tam ma a potem ją otworzył i mega
udał że to się dzieje naprawdę oczywiście było też parę innych scen ;)Ja wiem co to fizyka jak i
chemia i oczywiste jest to że niektórych rzeczy nie dałoby zrobić ;)Miarą magika jest to co robi na
żywo;)Program mega pierdoła.Przyznam że tv praktycznie dla mnie nie istnieje no ale ogłupianie
ludzi tego typu programami to już naprawdę przesada ;)
Całkowicie się zgadzam w 100% gdy zawiesiłam oko na tym programie to było to tak sztuczne do bólu, że aż oczy bolały.
To że Ciebie to drażni to jest Twoj problem. To jest oczywioste że zasad fizyki nie da się złamać, ale fenomen Dynamo polega na tym, że zdecydowana większość jego sztuczek nie można ot tak wytłumaczyć, tylko zaczynasz się zastanawiać: kurde, jak on to zrobił. Jestem przekonany że prawie wszyscy widzowie tego serialu zdają sobię sprawę, że są w jakiś sposób zwodzeni, oszukiwani, a mimo to, kiedy widzą kolejną sztuczkę dynamo robią wielkie oczy i łapią się za głowę ze zdumienia. Człowiek po prostu lubi być zaskakiwany, zadziwiany, chce chociaż przez chwilę uwierzyć w magie, chociaż doskonale wie że to tylko iluzja. Na tym samym opierał się fenomen Copperfielda i innaych znanych iluzjonistów. Ale żeby to zrozumieć musiałbyś przeprowadzić grubsze badania socjologiczno - antropologiczne w tym zakresie.
Sorry ale mój kuzyn które jest po zawodówce wierzy że to wszystko dzieje się naprawdę :D
A ja się z nim w zupełności zgadzam. Wiadomo, że to iluzja i sztuczki, ale dawać z tego powodu ocenę 1? Czy ten serial naprawdę jest przekroju Szpitala, czy Trudnych spraw?
Niektóre sztuczki z programu są możliwe do zrobienia. Można przytoczyć tu sztuczkę: "Magic kissing card" lub tą, w której dana osoba nie może Cię podnieść. Dlatego ja gdy oglądam "Więcej niż magię" nie zwracam uwagi na takie sztuczki jak przechodzenie przez ściany lub chodzenie po wodzie, lecz na te prostsze. Zdaję sobię sprawę, że program jest reżyserowany, ale jestem pewien, że Dynamo to świetny iluzjonista.
Sorki, ale widzę, że także i ty jesteś ogłuszony telewizyjnymi kłamstwami ! Całkiem możliwe, iż ten program jest wyreżyserowany, ale też on musi umieć robić te sztuczki i iluzje ! Dlaczego skupiasz się na 1 rzeczy ? Skoro on ma tak dużo odcinków ! Skoro widzisz to wszystko, podaj mi link do filmu, dokładną minutę i sekundę !!! Skoro ty myślisz, iż jest to wyreżyserowane to się głęboko mylisz ! DYNAMO był u nas w Warszawie, a tam nie mógł mieć ustawionych ludzi, skoro kupowali bilety i wchodzili normalnie na sale ! Skoro byli by ustawieni to na pewno by nie kupowali biletów, a wręcz przeciwnie ! Dostali by za taki występ pieniądze (za współprace i tajemnice telewizyjną) ! W Bibli pisało, iż na świat JEZUS przyjdzie po raz kolejny, i okazuję się, że DYNAMO robił te same rzeczy co ON ! Jeżeli uważnie ogarniesz Biblie dowiesz się, że JEZUS lubił robić małe zwierzątka z gliny (np. małe ptaki), po czym pokazywał kolegą jak na ich oczach zmieniał je w tętniące życiem zwierzątka ! DYNAMO zrobił to samo z byłą jurorką X-Factor'a, wszedł do pokoju, w którym było dużo plastikowych motylków, po czym wziął jednego na rękę jurorki, podmuchał, a motyl stał się żywym stworzeniem (przypominam iż motyla nie można wytresować !), pozwlił mu polecieć, poleciał na sufit, a z sufitu spadły własnie te sztuczne motyle, które w zaledwie 1 sekundę stały się liczną grupą żywych zwierzątek ! Można więc stwierdzić, iż DYNAMO to któryś z tych, których JEZUS i BÓG nie obdarzyli jakimiś umiejętnościami do iluzji, lecz do prawdziwej MAGII ! Po czym to stwierdzam zapytasz ? Po tym, iż po przeczytaniu jego HISTORII wynika właśnie to, że jest bardzo podobny do JEZUSA, który w młodości był dręczony, lecz odniósł bardzo wielki sukces (zbawił luckość i trafił do nieba), tak samo jest z DYNAMO, był dręczony w młodości przez starszych kolegów, a teraz ? Popatrz co robi ! Jeszcze raz przeczytaj to co napisałeś i to co Ja piszę też ! A może DYNAMO to JEZUS, tyle że jeszcze nie jest pora na to, aby się On ujawnił ? Powiem Ci jedno : SKORO NIE WIERZYSZ W MAGIE, TO TAK JAK BYS NIE WIERZYŁ W JEZUSA, GDYŻ SĄ ONI BARDZO PODOBNI, LUB SĄ TO PO PROSTU 2 TE SAME OSOBY !
Z podrowieniami, PolanPL
"Im bardziej patrzysz, tym mniej widzisz !"
Sorry ale ty naprawdę jesteś głupiutki.Całe media jak i wszystko co jest w tv jest zmanipulowane.Była scena gdzie Dynamo chodził po wodzie po czym go grupa ludzi zebrała i przy okazji zahaczyła o jakąś tafle pod wodą ale tego już w odcinku nie pokazali.O jakiej ty magii piszesz jest na świecie jeszcze Chemia i fizyka a tych rzeczy nie oszukasz żadnymi sztuczkami.Na bank nie jesteś osobą wykształconą i pewne rzeczy do ciebie w ogóle nie docierają.Gdybyś był choć trochę mądry darowałbyś sobie tego typu programy i zajął się czymś pożytecznym pozdro
No i widzisz ? Skupiasz sie na 1 sztuczce ! Dlaczego podałeś tą najłatwiejszą sztuczkę, którą wszyscy opublikowali w Internecie ?? No właśnie ! Nie wiesz jak on robi te sztuczki, wiec sie nie wypowiadaj ! A może to nie jest zwykły człowiek ? Może on faktycznie coś umie, tyle że twój mózg nie może dopuścić tej informacji ? Żal mi Ciebie kolego ! "Wystarczy patrzeć" !
Z pozdrowieniami, PolanPL
"Im bardziej patrzysz, tym mniej widzisz !"
Hahah dzieciaki. . Większość sztuczek jest oszustwem efektem współczesnej technologi, a wszyscy przypadkowi ludzie, są ustawiani. Co za argument, że był w Polsce, co Ty myślisz, że w naszym pięknym kraju nie ma aktorów? Tak dalej ubóstwiaj swojego magika, na pewno wylądujesz za to w niebie. Ten program jest tak głupi, oglądać się tego poprostu nie da, albo trzeba mieć inteligencję -100.
Na discovery był kiedyś normalny program "anatomia magii", ale szybko upadł, bo ludzie nie chcą oglądać prawdziwych sztuczek, tylko wolą wierzyć w coś takiego jak magia tworzona przez technologię współczesną. Może za chwile zacznijcie wierzyć, że park jurajski jest prawdziwy naprawdę trzeba być przygłupem.
Nawet jeżeli " Ten cały jego program to wielka
ściema i wszystko jest wyreżyserowane " to przecież ma dać tylko ludziom rozrywkę, ma to się im podobać, i mnie się podoba, może i ściema, i raczej na pewno, ale nie chce wiedzieć jak to zrobił bo mnie podoba się ta chwila zdumienia i zastanawiania się jak to zrobił. Fajne to uczucie być takim zdumionym ze zwykłej sztuczki, zastanawianie się jak to zrobi.. Nie masz wyobraźni, nie twój gust to spoko, ale innym się podoba i dają 10/10 :D
pewnie że to ściema tak jak to https://www.youtube.com/watch?v=i5gK2MxGR0M to stara sztuczka Copperfielda w odświeżonej wersji ale co z tego pomyśl jak on to zrobił ;)
Można robić fajne iluzje bez ściemniania! A to to jest zwykłe lenistwo i reżyserka, w ten sposób to ja mogę stać się lepszym super magikiem niż ten cały Dymano :-P
Tylko dlatego, że każde inne wytłumaczenie niż 'wszystko zostało wyreżyserowane' kłóci się z twoim światopoglądem (wiesz dokładnie co jest, a co nie jest możliwe), nie znaczy, że tak było. To nic nowego, że niektórzy odczuwają wewnętrzny dyskomfort nie potrafiąc czegoś wytłumaczyć (jak Ty pewnie 90% jego numerów) i uciekają się do wyśmiewania tego. Być może masz rację, a być może świat nie jest tak liniowy jak Ci się wydaje.
A powiedz mi kapitanie,co szkoła ma wspólnego z intelektem ? pisząc "ludzie oceniający Dynamo więcej niż magia są osobami po
zawodówce lub po podstawówce znając życie pewnie tak" udowadniasz że twój intelekt jest na niezbyt wysokim poziomie, jeżeli uważasz że ludzie po szkole są mądrzejże. To nie są czasy Wiktoriańskie w których szkołamiała jakieś znaczenie, dzisiaj każdy może się nauczyć dowolnie dużo bez jakiejkolwiek szkoły, i znam całą masę takich osób, które po postawówce biją intelektem tych po studiach wyższych.