PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 496 tys. ocen
8,2 10 1 496141
7,5 45 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Wiadomość na którą czekała cała rzesza fanów serialowej "Trzynastki" została właśnie ujawniona. Olivia Wilde wcieli się ponownie w jej rolę w finale całego serialu, który zbliża się wielkimi krokami.

więcej na http://showtv.pl/news_item_3349.htm

salmaatache

Nie wiem dlaczego, ale od początku, gdy usłyszałam, że House zbliża się do finału, to widziałam w myślach następujące zakończenie:

House towarzyszy Trzynastce na łożu śmierci, wspominają, rozmawiają, a na końcu dotrzymuje złożonej jej kiedyś obietnicy i odłącza od niej aparaturę. Trzynastka umiera, a w Housie coś zaczyna się łamać, niekoniecznie bezpośrednio z powodu jej śmierci, ale np. ogólnie zdaje sobie sprawę, że jest zmęczony życiem i tym, co mu się już przydarzyło (problemy z nogą, rozstanie z pierwszą żoną, halucynacje i związany z tym pobyt w psychiatryku, rozstanie z Cuddy i zniszczenie jej domu, więzienie, itd.) i sam popełnia samobójstwo LUB wyjeżdża gdzieś daleko i znika bez słowa, rezygnuje z leczenia i z utrzymywania kontaktów ze wszystkimi, których do tej pory spotkał. Myślę, że wersja ucieczki byłaby nawet ciekawsza od samobójstwa, bo zakończenie pozostałoby otwarte i nikt tak naprawdę by nie wiedział gdzie jest House, dlaczego uciekł, co dalej planuje ze sobą zrobić i przede wszystkim CZY JESZCZE KIEDYŚ WRÓCI do szpitala i bliskich (choćby Wilsona).

Taka jest moja wizja zakończenia serialu :)

ocenił(a) serial na 10
warren2

House nie miał żony. (Stacy nie była jego żoną)
może inaczej: nie rozstał się ze swoją żoną;p

użytkownik usunięty
salmaatache

No to jestem w szoku 13 wróci hehe super o ile to potwierdzone na 100% nie kolejna plotka hahe tak czułem że z niej tak nie zrezygują od razu lubię tą aktorkę niezła jest iihhiih.

ocenił(a) serial na 10
salmaatache

Fajnie, szkoda tylko, że oprócz 13 nikt inny się nie pojawi.

house90

Też mam podobne odczucia, akurat nie przepadam za 13.

ocenił(a) serial na 10
bemol33

13 lubię, Cameron była trochę łatwierna i za uczciwa, a najbardziej Masters mnie wnerwiała.

house90

Wg mnie Masters wprowadzała powiew świeżości, takiej młodzieńczej bezkompromisowości, miała na pewno kręgosłup moralny w przeciwieństwie do niektórych kolegów z zespołu.

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Masters była trochę taka sztywna, lubiła sprzedać resztę zespołu Cuddy.

house90

Ale robiła to w słusznej wg niej intencji:)

ocenił(a) serial na 10
bemol33

W sumie to tak :) House chciał ją złamać, ale ona się nie chciała dać. Dopiero podstęp House'a ją złamał :)

house90

Była dobrą przeciwwagą dla House'a i on ją w sumie szanował, chociaż nie raz wlazła jemu za skórę. Okazała się też bardzo dobrym lekarzem.

house90

Szkoda, że Cuddy nie wróci. Tak liczyłam na happy End :P

ocenił(a) serial na 10
Bris

Ja jestem za mocną i smutną końcówką. Happy end nie pasuje do Housa.

house90

Obawiam się, że masz rację :)

Jak ja przeżyję bez Housa...:( Uzależniłam się.

ocenił(a) serial na 10
Bris

Nie tylko Ty ;) Szkoda, że Hugh zawiesza na razie swoją karierę, ale niech zajmie się muzyką :)

ocenił(a) serial na 9
house90

rodzina chciales powiedziec ;p

ocenił(a) serial na 10
bojan89

Rodziną też, ale pewnie nagra nową płytę :)

house90

A dlaczego nie?

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Trudno mi to sobie wyobrazić :)

house90

A mnie jakoś nie:) Może dlatego, że jak większość z nas, bardzo polubiłam House'a i chciałabym aby w końcu to swoje popieprzone życie jakoś sobie ułożył i wreszcie był szczęśliwym człowiekiem.

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Jak to się mówi 'szczęśliwy House to nudny House'. I niestety sezon 7 to potwierdził.

house90

Ale zważywszy, że to koniec serialu, to niech sobie pożyje tym "nudnym" życiem, nareszcie.

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Może być. Zobaczymy w maju :)

house90

Właśnie:)

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Odcinek specjalny zapowiada się też ciekawie :) Oby był taki sam jak to było w ER :)

house90

O, a co ma w nim być?

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Odcinek ma być puszczony przed odcinkiem finałowym. Będą wywiady i rozmowy z aktorami i przypomnienie losów bohaterów. W ER tak było :)

house90

O, to może być ciekawe!

ocenił(a) serial na 10
bemol33

Będzie się działo :)

house90

Pewnie będzi. I dobrze:)

ocenił(a) serial na 10
bemol33

A 13-tka też może się pojawić bo House jej obiecał że ją "zabije" jak będzie taka potrzeba a on może na długo trafić do więzienia!

salmaatache

No to super!