PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 496 tys. ocen
8,2 10 1 496210
7,5 45 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Przykre sceny

ocenił(a) serial na 10

Jakie są według was najsmutniejsze sceny w całej serii House'a?

ocenił(a) serial na 10
kamil_morawski1

Ja się popłakałem 2 razy. Raz jak House jechał do psychiatryka i dwa w ostatnim odcinku 4 sezonu w scenie kiedy Wilson w domu kładzie się w łóżku widzi list od Amber i go ściska

ocenił(a) serial na 10
Joker_27

koniec 4 sezonu dwa ostatnie odcinki kiedy Amber umiera.

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

Oczywiście samobójstwo w 22 odcinku 5 serii. Takie szare kolorki do tego. Ale mi się zawsze robi przykro jak sie okazuje że pacjent umrze.

ocenił(a) serial na 10

21 odcinek 2 sezonu kiedy Cameron przyjmuje przeprosiny Foremana kiedy wstrzykują mu lek na śpiączkę.

ocenił(a) serial na 8
kamil_morawski1

Oczywiście, gdy Amber umiera w objęciach Wilsona.
Nawet nie wyobrażam sobie, co musi czuć człowiek, który się budzi i wie, że umrze, gdy wyłączy się maszyny.
Jest jeszcze odcinek w którym umiera niemowlak dwóch kobiet, za to ratuje wiele innych dzieci, poprzez selekcje choroby.
Gdy House uświadamia sobie, że to, że spał z Cuddy to tylko halucynacje i musi wyjechać do szpitala psychiatrycznego.
Takich scen jest oczywiście więcej.

ocenił(a) serial na 8
SteveFox

Zapomniałem jeszcze o samobójstwie Kutnera.
Efekt potęguje ta smutna muzyka Pete'a Yorna.
<potrzebna opcja edytuj posta>

ocenił(a) serial na 10
SteveFox

Odcinek 4 sezon 1 Z tą dwójką dzieci. Prawda dzięki nim rozpoznano chorobę i zapobiegło dalszej epidemii w szpitalu wśród niemowląt. Dobry odcinek.

kamil_morawski1

Napisy końcowe są przerażające ...

ocenił(a) serial na 10
kamil_morawski1

*śmierć Amber (te 2 odcinki, zachowanie Wilsona i poświęcenie House'a)
*Początek 5 sezonu (kiedy House przeprasza Wilsona, a on mu mówi, że ich przyjaźń nie była prawdziwa).
*śmierć Kutner'a
*Końcówka 5 sezonu... To, jak House mam halucynacje i chce rzucić Vicodin, ale to mu się nie udaje.
*1 odcinek 6 sezon (kiedy Pan Wolności zeskakuje z balkonu).

Dużo by można jeszcze pisać.

Blastie

Scena, podczas której ścisnęło mnie w klacie to naturalnie moment, gdy House idzie do psychiatryka. Idzie i w pewnym momencie się odwraca. To było według mnie strasznie przykre. Poczułam się tak, jakby wszyscy go opuścili...

ocenił(a) serial na 9
sikorka94

Scena, gdy odeszła stara ekipa. Byłem wtedy pewien, że odchodzą z serialu na dobre

ocenił(a) serial na 10
sikorka94

Zdecydowanie śmierć Amber , jak House idzie do szpitala psychiatrycznego, a również to, jak go postrzelili.

ocenił(a) serial na 10
kiniaa123

aaa i jeszcze przykre są sceny jak House jest na głodzie bez Vicodinu.;/

kiniaa123

(SPOJLER)
Dla mnie najbardziej przykra scena była w ostatnim odcinku - 6.10. Wilson
...........
W momencie gdy Wilson "wychodzi na ostatnia ofiare losu" oddając część
swojej wątroby jakiemuś totalnemu idiocie, który ma to gdzieś. Scena z
upiciem się Housa i rozmową z Lucasem też była beznadziejna, wiem, że House
zrobił to specjalnie,naprawde sie nie upił, ale scenarzyści zrobili w
całym tym odcinku z Housa troche żałosną postać.
Śmierci Amber, koncówki 5 sezonu nie określiłbym słowem 'przykre".
Bardziej dramatyczne, smutne.

ocenił(a) serial na 10
Blastie

Wybrałabym DOKŁADNIE te same momenty co do jednego. :)

ocenił(a) serial na 10
kamil_morawski1

A pamietacie końcówke 1 serii, gdy House próbuje chodzić bez laski? Stawia 1 krok ze zdecydowana mina... Uwierzylam ze mu sie uda ale wtedy on upada w bólu a w tle leci Rolling Stones "You can't always get what you want". Za każdym razem jak sobie to przypomne lezka kreci sie w oku.
No i oczywiście końcówka 5 sezonu. Kiedyś czytałam wypowiedzi osob podzielajacych moja opinie iż sezon 6 jest do d*py, że House sie powinien skonczyc na scenie gdy Greg wchodzi do psychiatryka. Lubie mocne zakonczenia filmow/seriali ale tego bym nie przeżyła ;)

ocenił(a) serial na 10
Yurico

Dla mnie najsmutniejsze to gdy w ostatnim odcinku 5 serii okazuję się, że tej nocy z Cuddy nie było, a wszystko to halucynacje.

Jean44

Nie pamiętam odcinku ani sezonu ale wtedy gdy house opiekował się psem byłej wilsona ( chyba ) i to była końcówka serialu , gdy wilson zabierał psa, a pies się odwrócił. Piękna scena, przynajmniej dla mnie.

ocenił(a) serial na 10
kamil_morawski1

Dla mnie zdecydowanie najsmutniejszą sceną (właściwie całym odcinkiem) była śmierć Amber. Bardzo mnie poruszył ten odcinek. Przepiękny.

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

Kiedy płód chwyta małą rączką za palec House'a.

ocenił(a) serial na 9

Najsmutniejszy odcinek to oczywiście śmierć Amber poza tym przedostatnio odcinek 5 serii sceny w mieszkaniu House'a gdy jest na głodzie i samobójstwo Pana Wolności w 6 sezonie aaa i poczatek 5 sezonu gdy Wilson mówi do Housa że już chyba nie są przyjacółmi i nie wie czy kiedykolwiek nimi byli

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

Cóż smutne były sceny (sory że piszę 2 raz):
- Samobójstwo (w 5 sezonie)
- Śmierć Amber (najgorzsa scena kiedy Wilson czyta list od niej)
- House jedzie do psychiatryka
- Kiedy na końcu 6 serii dziewczyna, której na żywca amputowali nogę i tak umiera
- Kiedy pacjent i jego rodzina dowiadują się że umrze (tylko tego starego dziada z 3 sezonu który mówił że zabijał dzieci w celach naukowych i się tego nie wstydzi nie było mi żal! Stary pierdoła)
- Kiedy nowy odcinek się kończy i muszę czekać tydzień na następny xDDDD
Jak ktoś chce dokładne info. o tym które to odcinki to niech mi napiszę!

użytkownik usunięty

Ja przypominam sobie scenę, w której na koniec odcinka House mówi do zmarłego pacjenta w kostnicy: "A nie mówiłem?".

ocenił(a) serial na 9
kamil_morawski1

Nie będę oryginalna.
Po pierwsze, ostatni odcinek czwartej serii - cały. Po drugie, odcinek z samobójstwem Kutnera - a konkretniej ten nieustępliwy House, który przeżywał to wszystko na swój sposób + sama końcówka, kiedy House odnajduje w końcu TO zdjęcie. Po trzecie, końcówka piątego sezonu, kiedy Wilson podwozi House'a pod Mayfield Psychiatric Hospital. I jeszcze sam początek 1. odcinka sezonu numer 6 - zrezygnowany i bezsilny House, w tle "No surprises" Radiohead.

illusionis

To Kutner popełnił samobójstwo? Szczerze powiedziawszy nieuważnie oglądałam te odcinki i jakoś mi to umknęło.

ocenił(a) serial na 10
sikorka94

Tak, niestety Kutner popełnił samobójstwo. Zaaplikował sobie kulkę w łeb. O ile wiem, to nie zostało wyjaśnione dlaczego tak postąpił w filmie, ale realnym powodem była propozycja pracy dla Obamy. I takim oto sposobem, mało finezyjnie, pożegnaliśmy się z najbardziej "pociesznym" z kaczątek. ;)

ocenił(a) serial na 8
saori

Kutner popełnił samobójstwo strzelając sobie w prawą skroń,wykrwawił się,.W serialu była to depresja a w rzeczywistości polityka.

ocenił(a) serial na 8
Sympatyczna_01

nat0 napisała ,,...House mówi do zmarłego pacjenta w kostnicy ''A nie mówiłem ?,,...'' może mi ktoś napisać w jakim odcinku której serii była ta pamiętna scena..?

użytkownik usunięty
Sympatyczna_01

Nie wiem, który to był sezon. To był odcinek, w którym House poraził się prądem, aby doznać śmierci klinicznej.

ocenił(a) serial na 8

Już wiem dzięki to był ten odcinek czwartego sezonu,trzeci odcinek.
Jeszcze mam pytanie kto to jest ,,Pan Wolności'' z szóstego sezonu,nie oglądałam szóstego sezonu, ale jestem ciekawa kto to jest..?

ocenił(a) serial na 10
Sympatyczna_01

Pan wolnosci to taki gosc z 1 odcinka 6 sezonu który był razem z housem w szpitalu. On myślał ze jest bohaterem, który ocali świat. Pewnego razu House zabrał go na przejażdzkę, a on zeskoczył z bloku i ledwo przeżył.

ocenił(a) serial na 8
kiniaa123

Dziękuje...!!

saori

Ok, dziękuję za odpowiedź.

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

Dla mnie to ostani odcinek sezonu 6 końcowa scena mnie wzruszyła jest najlepsza .

ocenił(a) serial na 10

Taaa... :P Mogę ją oglądać w nieskończoność <3:8****

ocenił(a) serial na 7
kiniaa123

oczywiście "House's Head" i "Wilson's Heart", zmiażdżyły mnie te dwa odcinki.
i jeszcze odcinek, w którym dziewczyna zmarła (bodajże na gronkowca), bo skaleczyła się zapięciem od stanika, a Foreman źle ją zdiagnozował. jakoś mnie to poruszyło.

użytkownik usunięty
agade

Taa... House wtedy powiedział do Foremana: "To twój pierwszy pacjent, którego zabiłeś". Nic dziwnego, że Foreman postanowił odejść.