Długo po obejrzeniu wszystkich wyemitowanych sezonów, wziełem się za rozmyślanie o
poszczególnych odcinkach a nawet powtórne oglądanie. Męczy mnie jedno pytanie.
Dlaczego uśmiercono postać Kutnera? Mógłby mi ktoś odpowiedzieć? Postanowił odejść
z serialu czy po prostu tak było w scenariuszu?
Aktor go grający Kal Penn odszedł z serialu na rzecz polityki, jest tak kimś u Baracka Obamy teraz
Swoją drogą scenarzyści mogli wymyślić coś lepszego (w sensie logicznego) niż jego samobójstwo (kiedy to właśnie Kutner był z nich wszystkich najbadziej normalny). Już lepsze byłoby zabójstwo lub po prostu odejście ze szpitala (np. ze względu na znalezienie innego miejsca pracy).
W sumie dokładnie to nie do końca zostało to wyjaśnione więc nie można jednoznacznie powiedzieć czy popełnił samobójstwo czy został zabity. Tak to zrobili że każdy może sobie wybrać wersję jaką woli, nie powiedzieli wprost w tym odcinku że się zabił
Kutner przez te dwa sezony wydawał się taki szczęśliwy. Nie było widać po nim, że ma depresję. Mnie również nie pasuje samobójstwo do Kutnera.
Niektórzy ludzie ukrywają swoje stany depresyjne żeby nie wzbudzać u swoich bliskich...jak się to po polsku mówi...trosk czy zamartwiania się, zwłaszcza kiedy nie chca otrzymać pomocy od nikogo.
Gdyby wymyślili coś innego to nie mielibyśmy takiego genialnego finału 5 sezonu bo to w końcu od śmierci Kutnera wszystko się zaczęło
Niby tak, ale ta część scenariusza był konsekwenjcą nagłego odejścia Penna. Gdyby nie jego decyzja o karierze politycznej, mielibyśmy inny ciąg wydarzeń. Choć przyznaję, że ciekawie się złożyło.