Chodzi mi o jego specjalizacje. Onkolog, chirurg, pediatra, lekarz rodzinny itp?
Jak internista to nie specjalizacja ? Interna - potoczna, zwyczajowa lub żargonowa nazwa działu medycyny, zajmującego się schorzeniami narządów wewnętrznych. Interna to też po prostu Choroby Wewnętrzne. Wystarczy wejść na wikipedię
Nie jestem pewna jaka do końca jest jego specjalizacja ale w szpitalu pracuje w charakterze diagnosty.
luki13
internista to jest specjalizacja, tak samo jak chirurg, albo dermatolog. Nefrolog to jest podspecjalizacja tak samo jak np: kardiochirórg
ja ci dam kardiochirÓrg :] i teraz cała Twoja mądra wypowiedź jest olewana, bo na końcu strzeliłeś takiego babola :]
czepiasz się że napisałem kardiochirÓrg.
Tutaj kolega napisał ''że'' przez rz:)
http://www.filmweb.pl/topic/1204401/NIE+ROZUMIEM+CA%C5%81EJ+TEJ+PODNIETY.html
Tyle waszych wywodów dotyczących jednego wpisu, w którym nie ma ani słowa o tym co próbujecie podważyć.
Nikt tu nie mówi, że specjalizacja House’a to „interna” tylko, że lekarza posiadającego takie specjalizacje (wymienione wyżej) można nazwać internistą lub jak kto woli lekarzem chorób wewnętrznych.
PS Tłumaczenie się, że ktoś też robi błędy – co ty masz 8 lat? Następnym razem jak zrobisz błąd ortograficzny to napisz słowo poprawnie i dopisz sorry.