PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 496 tys. ocen
8,2 10 1 496112
7,5 45 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Chodzi mi o jego specjalizacje. Onkolog, chirurg, pediatra, lekarz rodzinny itp?

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

Ma dwie nefrologia - od nerek i choroby zakaźne

W sumie to można powiedzieć, że jest internistą bo nefrologia to pod specjalność interny.

ocenił(a) serial na 10
nikkasu

wikipedia prawde Ci powie. TO NIE BOLI!

z/k

aPosing

wszystko naraz

ocenił(a) serial na 9
sfaczek

internista? to nie jest specjalizacja........

ocenił(a) serial na 10
luki13

nefrolog i choroby zakazne

za krotki

ocenił(a) serial na 10
gosik_z

Jak internista to nie specjalizacja ? Interna - potoczna, zwyczajowa lub żargonowa nazwa działu medycyny, zajmującego się schorzeniami narządów wewnętrznych. Interna to też po prostu Choroby Wewnętrzne. Wystarczy wejść na wikipedię

ocenił(a) serial na 8
Christopher_Moltisanti

Nie jestem pewna jaka do końca jest jego specjalizacja ale w szpitalu pracuje w charakterze diagnosty.

ocenił(a) serial na 8
Scaramuccia

luki13

internista to jest specjalizacja, tak samo jak chirurg, albo dermatolog. Nefrolog to jest podspecjalizacja tak samo jak np: kardiochirórg

ocenił(a) serial na 7
Christopher_Moltisanti

ja ci dam kardiochirÓrg :] i teraz cała Twoja mądra wypowiedź jest olewana, bo na końcu strzeliłeś takiego babola :]

ocenił(a) serial na 8
laptopik

przynajmniej chirurg dobrze napisałem:)

ocenił(a) serial na 8
Christopher_Moltisanti

czepiasz się że napisałem kardiochirÓrg.

Tutaj kolega napisał ''że'' przez rz:)

http://www.filmweb.pl/topic/1204401/NIE+ROZUMIEM+CA%C5%81EJ+TEJ+PODNIETY.html

Christopher_Moltisanti

Tyle waszych wywodów dotyczących jednego wpisu, w którym nie ma ani słowa o tym co próbujecie podważyć.
Nikt tu nie mówi, że specjalizacja House’a to „interna” tylko, że lekarza posiadającego takie specjalizacje (wymienione wyżej) można nazwać internistą lub jak kto woli lekarzem chorób wewnętrznych.

PS Tłumaczenie się, że ktoś też robi błędy – co ty masz 8 lat? Następnym razem jak zrobisz błąd ortograficzny to napisz słowo poprawnie i dopisz sorry.

ocenił(a) serial na 8
nikkasu

moja wypowiedź była w formie żartu, a nie usprawiedliwienia jak byś nie zauważył (inna sprawa, że pierwszy raz widzę żeby ktoś pisał 'że' przez 'rz')