1.dowody zbrodni
2.kryminalne zagadki las vegas
3.bez śladu (?) jakieś jeszcze? pewnie dla niektórych dedektyw monk chociaż ja za nim nei przepadam :]
zgadzam sie z twoja trojka! monka lubie glownie za aktorstwo. jest lekki i przyjemny:D za gliniarzami ja tam nie przepadam... moja trojka ma troche inna kolejnosc:
1.bez sladu
2.dowody zbrodni
3.kryminalne zagadki las vegas
Cold Case
CSI: Las Vegas
CSI: New York
CSI: Miami
Without a trace
Cold Squad
bez kolejności, bo wszystkie są super
CSI: New York CSI: Miami nie znam, ani Cold Squad, czy te seriale chodzą w telewizji polskiej?
tja, chodzą. CSI Miami juz nie ma, ale CSI New York jest na AXN. Cold Squad leci w poniedziałki, środy i piątki na TELE5 o 20.05 [polski tytuł: Wydział do spraw specjanlych - polecam gorąco. to pierwowzór Cold Case... kanadyjski]
do seriali dodam jeszcze:
Water Rats [Szczury Wodne - na AXN]
JAG- Wojskowe biuro śledcze
Ja bym jeszcze dodała Brygadę ratunkową. A Obecnie moja lista wyglądałaby tak:
1. Bez śladu ( chyba za względu na bohaterów i dlatego, że nie chodzi w nim tylko o morderstwa, czasami daje sie odnaleźć kogos żywego :-) ).
2. Dowody zbrodni ( podoba mi się "chłód" tego serialu - wszystko jest tam utrzymane w takiej błękitnej tonacji, scenarzyści postawili głównie na opisywane sprawy, bohaterów traktuja troche bezosobowa - przynajmniej ja to tak odbieram ).
3. Kryminalne Zagadki Las Vegas ( za Grisoma :-) i tego chłopaka, który siedzi zawsze w laboratorium ;-), ma całkiem sympatyczne teksty - poza tym tym razem to nie policjanci, ale pracownicy laboratorium są bohaterami, to mi się podoba )
4. Detektyw Monk - głównie za aktorstwo i humor.
1. DETEKTYW MONK - misterne intrygi, zabawne perypedie głównego bohatera, mieszanka pozytywnej energi i ciekawych rozwiązań; uwielbiam postać Sherlocka Holmesa, a Adrian Monk ze wszystkimi swoimi dziwactwami, bystrym umysłem i wyjatkową spostrzegawczością dorównuje słynnemu detektywowi z Baker Street ; tylko Watson jakiś zmieniony :)
2. DOWODY ZBRODNI - mnie również podoba się kilmat serialu, a poza tym czasem zaskakujący finał oraz delikatny sposób prowadzenia śledztwa; duzo w nim sentymentalizmu; interesujący motyw zestawiania postaci poprzez pokazanie zmian jakie zaszły także w ich wyglądzie :D
3. BEZ ŚLADU - wnikliwa analiza śledztwa
4. KRYMINALNE ZAGADKI LAS VEGAS
5. KOMISARZ REX (hehe kiedys mój ulubiony, a dziś troszkę amatorski)
1.Dowody Zbrodni - za Kathryn Morris,klimat,śledztwa,wątki miłosne i końcówki
2.Bez Śladu - za obsadę i ogólnie za śledztwa,które dają do myślenia i za rozterki bohaterów
3.Kryminalne Zagadki Las Vegas - za klimat i śledztwa
4.Detektyw Monk - za humor i grę aktorską Tony'ego
5.Nash Bridges - za klimat,humor i wątki dramatyczne
6.Prawo Ulicy - za pokazanie prawdziwego ulicznego życia
A ulubiony odcinek z tej serii ? Mój o chłpocu w pudle i ten gdzie akcja rozgrywała się wśród hippisów :) Dzisiejszy nie bardzo - zbyt mały odstep czasowy od zabójstwa do wznowienia śledztwa, a poza tym szybko domysliłam sie prawdy :D:D:D Pozdrawiam fanów :)))
mój ulubiony to ten gdzie jest sprawa z lat 30, i ten z hipisami ;) gdzie leci w le przebój Don't you want somebody to love ;) super!! pozatym czarnoskóre aktorki w tych swoich fryzurkach wyglądają BOSKO! :D
Ten odcinek o chłopcu znalezionym w pudle strasznie mnie przygnębił. Może dlatego, że ja w ogóle się dziećmi przejmuję, a tu jeszcze zbrodnia wyniknęła właściwie z miłości...i przez przypadek Akurat w serialu Dowody zbrodni twórcy świetnie grają na uczuciach widzów właśnie przez zestawienia tego co było, z tym co jest. Natomiast w Bez śladu troche więcej dowiadujemy się o bohaterach poprzez sprawy, które prowadzą.
Ja raczej nie mam swojej kolejności lecz moimi ulubionymi serialami są:
Bez śladu
KRYMINALNI
Detektyw Monk
Kryminalne zagadki Las Vegas
W-11
Kobra- Oddział specjalny
Dowody zbrodni
od czasu do czasu Fala zbrodni
Chirurdzy
To by było na tyle :)
Jadzia :)
Jak coś to piszcie:) Wszyscy mile widziani :)
1.Oczywiście "Cold Case"za muzyke,Aktorów i za te powroty do czasów w których popełniona zbrodnie!!!
2.Monk za humor !!!! i za grę AKTORÓW
1. "Dowody zbrodni", albo jak kto woli "Cold Case" - najlepszy serial dramatyczny dziwie się, że nie dostali żadnej większej nagrody.
2."Monk" Świetna gra aktorów i ciekawe śledztwa
3. "Bez Śladu" ma w sobie fajny klimat, ale czasem sprawy i odnajdywanie zaginionych jest poprostu zbyt zawiłe.
1. Wszystkie serie CSI
2. Cold Case
3. Water Rats
4. Bez śladu
5. Cold Squad
Moja lista faworytów :)
Kryminalne wydaja sie lepsze niż dowody zbrodni przynajmniej dla mnie ale nie stety nic z tego nie umywa sie do portretu zabójcy :) to był serial zawsze czekałem na każdy nastepny odcinek niestety jak to bywa z polskimi stacjami ze nie dopuszczali go do konca i nie dowiedziałem sie kim jest Jack heh
KRYMINALNI!!!!!!!!!!!!!!! (hahaha) :D
a tak serio to
nash bridges :) - uwielbiam !!
monk - tez mi sie podoba ;]
Tak bardzo to nie przepadam za serialmi krym-det, ale wyjatki sa:
1. COLD CASE - extra bla bla - wiadomo
2. WITHOUT A TRACE
3. MONK - II seria troche rozwodnione odcinki, ale moze byc
Cold Case - za gre aktorow, za klimat :) Fastlane - za muzyke i w ogole za caloksztalt :) i Bez Sladu. Najlepsze trzy.
ja bardzo lubię oglądać:
"Dowody zbrodni"-każdy odcinek to ciekawa historia z zaskakującym i wzruszającym zakończeniem(dopełnionym muzyką :)
"Kryminalne zgadki Las Vegas"-dochodzenia przedstawione w bardzo ciekawy i szczegółowy sposób
"Bez śladu"-poszukiwania pełne zaskakujących zwrotów akcji
"detektyw Monk" oglądałam tylko kilka razy,ale to tez fajny serial
1 cold case bez dwoch zdan ;)
2 without a trace lub CSI Las Vegas(bo NY i Miami mnie jakos nie potrafia tak wciagnac- choc tez sa ok) Wiec te na rowni w zaleznosci ktory odcinek w/w seriali danego dnia bardziej mnie wciagnal :)
pozdro 4all
to co wszyscy wymieniliście jest ok i warto je oglądać.
ale dodam jeszcze:
special victims unit
seria z detektywem hercules poirot
nawet bones jest ok
Komisarz Rex
Medicopter 117
Kobra11 - oddział specjalny
Bez śladu
Dowody zbrodni
Kryminalne zagadki:Miami
Kryminalne zagadki:Las Vegas
Kryminalne zagadki:Nowego Yorku
dowody zbrodni
kryminalne zagadki las vegas
kryminalne zagadki nowego jorku
kości
wzór
sue thomas słyszące uszy fbi
A w11 ? Polszczyzna też się liczy. Prawdziwi policjanci, którzy coraz lepiej radzą sobie przed kamerą. Fakt, że śledztwa są naciągane, ale nadrabiają inne rzeczy.
No a Cold Case jest nie do powtórzenia. Oryginalny wykonaniem i fabułą. Całość dopracowana. Muzyka dobrana fantastycznie. Kathryn Morris ze swoją twarzą idealna Lilly Rush nie do zastąpienia czy powtórzenia. Dla mnie bomba.
1. Criminal minds ( do momentu jak wycofali JJ i EP, teraz już, przez to że ich brakło, sezony robią się mało ciekawe)
2. Castle - polecam, bo są tam ciekawe zagadki i perypetie.
3.... właśnie szukam czegoś nowego, dlatego w tym celu weszłam na to forum. CSI Miami oglądalam, nic fenomenalnego. Ale też nie jest zły.
Kolejności jako takiej nie ustaliłam, ale w moim rankingu są:
* Kości
* Zabójcze umysły
* Aniołki Charliego - wiadomo, klasyk :)
* Krok od domu
* Zodiak
* Miasteczko Twin Peaks :)
1. Dowody zbrodni - za całokształt.... każdy ocinek sezonu jest dopracowany w 100%, nie ma żadnych niedociągnięć, ciekawa fabuła, dobrana muzyka do każdego odcinka.... po prostu rewelacja).
2. Water Rats- za Rachel i Franka... zawsze myślałalam, że oni będą razem, niestety serial lecial na rtl 7 stare, dobre czasy
3. Ulice Nowego Yorku- też stare dobre czasy...... oczywiście nie zakupili w calosci sezonów, wydali je na modę na sukces,
4. Cobra - Odział Specjalny- wspominam ten serial z łezką z oku.....
5. Miasteczko Twin Peaks- ten serial wywoływał strach, a teraz jedynie lekki usmieszek.... ale czekam na nową odsłonę serialu ......
6. Detektyw Monk- oczywiście za wszystkie jego fobie, nawyki i dziwactwa.....:)