PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109832}

Dowody zbrodni

Cold Case
2003 - 2010
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 26348
6,5 4 krytyków
Dowody zbrodni
powrót do forum serialu Dowody zbrodni

1.dowody zbrodni
2.kryminalne zagadki las vegas
3.bez śladu (?) jakieś jeszcze? pewnie dla niektórych dedektyw monk chociaż ja za nim nei przepadam :]

użytkownik usunięty

a i oczywiście zapomniałęm dodać GLINIARZE BEZ ODZNAK!!

ocenił(a) serial na 9

zgadzam sie z twoja trojka! monka lubie glownie za aktorstwo. jest lekki i przyjemny:D za gliniarzami ja tam nie przepadam... moja trojka ma troche inna kolejnosc:
1.bez sladu
2.dowody zbrodni
3.kryminalne zagadki las vegas

lilian_2

Cold Case
CSI: Las Vegas
CSI: New York
CSI: Miami
Without a trace
Cold Squad

bez kolejności, bo wszystkie są super

użytkownik usunięty
redxf

CSI: New York CSI: Miami nie znam, ani Cold Squad, czy te seriale chodzą w telewizji polskiej?

tja, chodzą. CSI Miami juz nie ma, ale CSI New York jest na AXN. Cold Squad leci w poniedziałki, środy i piątki na TELE5 o 20.05 [polski tytuł: Wydział do spraw specjanlych - polecam gorąco. to pierwowzór Cold Case... kanadyjski]

do seriali dodam jeszcze:
Water Rats [Szczury Wodne - na AXN]
JAG- Wojskowe biuro śledcze

csi chodzi w poniedziałki i pózno tak koło 24 na 2 - ce

Ja bym jeszcze dodała Brygadę ratunkową. A Obecnie moja lista wyglądałaby tak:
1. Bez śladu ( chyba za względu na bohaterów i dlatego, że nie chodzi w nim tylko o morderstwa, czasami daje sie odnaleźć kogos żywego :-) ).
2. Dowody zbrodni ( podoba mi się "chłód" tego serialu - wszystko jest tam utrzymane w takiej błękitnej tonacji, scenarzyści postawili głównie na opisywane sprawy, bohaterów traktuja troche bezosobowa - przynajmniej ja to tak odbieram ).
3. Kryminalne Zagadki Las Vegas ( za Grisoma :-) i tego chłopaka, który siedzi zawsze w laboratorium ;-), ma całkiem sympatyczne teksty - poza tym tym razem to nie policjanci, ale pracownicy laboratorium są bohaterami, to mi się podoba )
4. Detektyw Monk - głównie za aktorstwo i humor.

Admete

1. DETEKTYW MONK - misterne intrygi, zabawne perypedie głównego bohatera, mieszanka pozytywnej energi i ciekawych rozwiązań; uwielbiam postać Sherlocka Holmesa, a Adrian Monk ze wszystkimi swoimi dziwactwami, bystrym umysłem i wyjatkową spostrzegawczością dorównuje słynnemu detektywowi z Baker Street ; tylko Watson jakiś zmieniony :)
2. DOWODY ZBRODNI - mnie również podoba się kilmat serialu, a poza tym czasem zaskakujący finał oraz delikatny sposób prowadzenia śledztwa; duzo w nim sentymentalizmu; interesujący motyw zestawiania postaci poprzez pokazanie zmian jakie zaszły także w ich wyglądzie :D
3. BEZ ŚLADU - wnikliwa analiza śledztwa
4. KRYMINALNE ZAGADKI LAS VEGAS
5. KOMISARZ REX (hehe kiedys mój ulubiony, a dziś troszkę amatorski)

ocenił(a) serial na 7

1.Dowody Zbrodni - za Kathryn Morris,klimat,śledztwa,wątki miłosne i końcówki
2.Bez Śladu - za obsadę i ogólnie za śledztwa,które dają do myślenia i za rozterki bohaterów
3.Kryminalne Zagadki Las Vegas - za klimat i śledztwa
4.Detektyw Monk - za humor i grę aktorską Tony'ego
5.Nash Bridges - za klimat,humor i wątki dramatyczne
6.Prawo Ulicy - za pokazanie prawdziwego ulicznego życia

Plastyk_ys_fantastyk

A ulubiony odcinek z tej serii ? Mój o chłpocu w pudle i ten gdzie akcja rozgrywała się wśród hippisów :) Dzisiejszy nie bardzo - zbyt mały odstep czasowy od zabójstwa do wznowienia śledztwa, a poza tym szybko domysliłam sie prawdy :D:D:D Pozdrawiam fanów :)))

użytkownik usunięty
MADLEN

mój ulubiony to ten gdzie jest sprawa z lat 30, i ten z hipisami ;) gdzie leci w le przebój Don't you want somebody to love ;) super!! pozatym czarnoskóre aktorki w tych swoich fryzurkach wyglądają BOSKO! :D

MADLEN

Ten odcinek o chłopcu znalezionym w pudle strasznie mnie przygnębił. Może dlatego, że ja w ogóle się dziećmi przejmuję, a tu jeszcze zbrodnia wyniknęła właściwie z miłości...i przez przypadek Akurat w serialu Dowody zbrodni twórcy świetnie grają na uczuciach widzów właśnie przez zestawienia tego co było, z tym co jest. Natomiast w Bez śladu troche więcej dowiadujemy się o bohaterach poprzez sprawy, które prowadzą.

Admete

No co wy, przecież najlepszy to jest COLOMBO ! :)

donZabol

Wróć, najlepszy jest COLUMBO ! NO i tak ma być :p

donZabol

COLUMBO - ostatni raz jak go widziałam miałam moze z 10 lat hehe ...

ocenił(a) serial na 8

Ja raczej nie mam swojej kolejności lecz moimi ulubionymi serialami są:

Bez śladu
KRYMINALNI
Detektyw Monk
Kryminalne zagadki Las Vegas
W-11
Kobra- Oddział specjalny
Dowody zbrodni
od czasu do czasu Fala zbrodni
Chirurdzy

To by było na tyle :)

Jadzia :)
Jak coś to piszcie:) Wszyscy mile widziani :)

użytkownik usunięty
Edviga

detektyw monk ostatnio mi się spodobał i to bardzo :D:D hehe

ocenił(a) serial na 9

1.Oczywiście "Cold Case"za muzyke,Aktorów i za te powroty do czasów w których popełniona zbrodnie!!!
2.Monk za humor !!!! i za grę AKTORÓW

użytkownik usunięty
EuEl

1. "Dowody zbrodni", albo jak kto woli "Cold Case" - najlepszy serial dramatyczny dziwie się, że nie dostali żadnej większej nagrody.
2."Monk" Świetna gra aktorów i ciekawe śledztwa
3. "Bez Śladu" ma w sobie fajny klimat, ale czasem sprawy i odnajdywanie zaginionych jest poprostu zbyt zawiłe.

1. Wszystkie serie CSI
2. Cold Case
3. Water Rats
4. Bez śladu
5. Cold Squad

Moja lista faworytów :)

Kryminalne wydaja sie lepsze niż dowody zbrodni przynajmniej dla mnie ale nie stety nic z tego nie umywa sie do portretu zabójcy :) to był serial zawsze czekałem na każdy nastepny odcinek niestety jak to bywa z polskimi stacjami ze nie dopuszczali go do konca i nie dowiedziałem sie kim jest Jack heh

Dowody zbrodni, Kryminalne Zagadki Las Vegas, Nash Bridges , no i oczywiście Columbo.

wojtelek

KRYMINALNI!!!!!!!!!!!!!!! (hahaha) :D

a tak serio to
nash bridges :) - uwielbiam !!
monk - tez mi sie podoba ;]

ocenił(a) serial na 6
ahcynk

Tak bardzo to nie przepadam za serialmi krym-det, ale wyjatki sa:
1. COLD CASE - extra bla bla - wiadomo
2. WITHOUT A TRACE
3. MONK - II seria troche rozwodnione odcinki, ale moze byc

ocenił(a) serial na 8

Cold Case - za gre aktorow, za klimat :) Fastlane - za muzyke i w ogole za caloksztalt :) i Bez Sladu. Najlepsze trzy.

ocenił(a) serial na 10

ja bardzo lubię oglądać:
"Dowody zbrodni"-każdy odcinek to ciekawa historia z zaskakującym i wzruszającym zakończeniem(dopełnionym muzyką :)
"Kryminalne zgadki Las Vegas"-dochodzenia przedstawione w bardzo ciekawy i szczegółowy sposób
"Bez śladu"-poszukiwania pełne zaskakujących zwrotów akcji
"detektyw Monk" oglądałam tylko kilka razy,ale to tez fajny serial

aga_30

Do wspomnianych dodam :
-Evidence, The
-Inside, The
-Numb3rs
-Brotherhood

ocenił(a) serial na 10

1 cold case bez dwoch zdan ;)
2 without a trace lub CSI Las Vegas(bo NY i Miami mnie jakos nie potrafia tak wciagnac- choc tez sa ok) Wiec te na rowni w zaleznosci ktory odcinek w/w seriali danego dnia bardziej mnie wciagnal :)

pozdro 4all

to co wszyscy wymieniliście jest ok i warto je oglądać.

ale dodam jeszcze:
special victims unit
seria z detektywem hercules poirot
nawet bones jest ok

ocenił(a) serial na 10
reaper

Komisarz Rex
Medicopter 117
Kobra11 - oddział specjalny
Bez śladu
Dowody zbrodni
Kryminalne zagadki:Miami
Kryminalne zagadki:Las Vegas
Kryminalne zagadki:Nowego Yorku

ocenił(a) serial na 8
BraVe_3

1.Bez sldu/CSI:Miami
2.CSI:NY
3.Dowody zbrodni

ocenił(a) serial na 10
malgosia65

1. Cold Case - rządzi
2. CSI:Miami
3. CSI:NY
4. Wzór

ocenił(a) serial na 8
McAddie

dowody zbrodni
kryminalne zagadki las vegas
kryminalne zagadki nowego jorku
kości
wzór
sue thomas słyszące uszy fbi

renatadymek

A w11 ? Polszczyzna też się liczy. Prawdziwi policjanci, którzy coraz lepiej radzą sobie przed kamerą. Fakt, że śledztwa są naciągane, ale nadrabiają inne rzeczy.

No a Cold Case jest nie do powtórzenia. Oryginalny wykonaniem i fabułą. Całość dopracowana. Muzyka dobrana fantastycznie. Kathryn Morris ze swoją twarzą idealna Lilly Rush nie do zastąpienia czy powtórzenia. Dla mnie bomba.

ocenił(a) serial na 10
yamushka

CRIMINAL MINDS
COLD CASE

za krótki
za krótki
za krótki

LillyR_

1. Criminal minds ( do momentu jak wycofali JJ i EP, teraz już, przez to że ich brakło, sezony robią się mało ciekawe)
2. Castle - polecam, bo są tam ciekawe zagadki i perypetie.
3.... właśnie szukam czegoś nowego, dlatego w tym celu weszłam na to forum. CSI Miami oglądalam, nic fenomenalnego. Ale też nie jest zły.

Kolejności jako takiej nie ustaliłam, ale w moim rankingu są:

* Kości
* Zabójcze umysły
* Aniołki Charliego - wiadomo, klasyk :)
* Krok od domu
* Zodiak
* Miasteczko Twin Peaks :)

W kolejności u mnie w rankingu są:

-castle
-kości
-ncis

kala910

1. Dowody zbrodni - za całokształt.... każdy ocinek sezonu jest dopracowany w 100%, nie ma żadnych niedociągnięć, ciekawa fabuła, dobrana muzyka do każdego odcinka.... po prostu rewelacja).
2. Water Rats- za Rachel i Franka... zawsze myślałalam, że oni będą razem, niestety serial lecial na rtl 7 stare, dobre czasy
3. Ulice Nowego Yorku- też stare dobre czasy...... oczywiście nie zakupili w calosci sezonów, wydali je na modę na sukces,
4. Cobra - Odział Specjalny- wspominam ten serial z łezką z oku.....
5. Miasteczko Twin Peaks- ten serial wywoływał strach, a teraz jedynie lekki usmieszek.... ale czekam na nową odsłonę serialu ......
6. Detektyw Monk- oczywiście za wszystkie jego fobie, nawyki i dziwactwa.....:)

Cold Case dobry, ale Columbo oraz Poirot są lepsze.

CSI Kryminalne zagadli Las Vegas.
Dla mnie to serial wszech czasów . Na pulsie i pulsie 2 leci w tej chwili 3 i 5 sezon. Idealny serial na wieczór.