Pytanie powinno brzmieć : czy W OGÓLE zamierzają wyemitować w tvp? Może zrobią jak z Homeland - superancki prezes tvp powiedział, że rezygnują z emisji, bo i tak już wszyscy widzieli...
Boję się, że z Downton może być tak samo.
mam nadzieje, iż nie będzie tak jak piszesz, bo co prawda ja już dawno obejrzałem go w necie z napisami, ale swego czasu, przy okazji premiery tego serialu w tvp. nieopacznie namówiłem do jego lektury, moją mamę i teraz kobita, ciosa mi kołki na głowie - kiedy będzie ciąg dalszy?!
Niestety, ale to co pisze milka19 jest bardzo prawdopodobne bo już przy ostatnich sezonach były dyskusje czy kupować prawa do emisji bo właśnie "już i tak wszyscy widzieli", a oglądalność chyba nawet w połowie nie zbliżyła się do brytyjskiej. Dziwi mnie tylko, ze prywatne stacje stać na to, żeby wykupić takiego np. Hannibala raz (AXN) a potem jeszcze opłaca się to pokazać po raz drugi (puls). Czyli jak się uprzeć to i z 3 różnych źródeł mozna oglądać
A to nie jest tak, ze stacje ogólnodostępne, jeśli mają możliwość to odkupują od stacji typu AXN, które puszczały serial wcześniej w Polsce i jest to tańsze?
Prawdopodobnie tak, ale zakup licencji na 4 sezon, kiedy ten jest już dostępny na DVD prawie od roku, na pewno nie jest AŻ tak drogi dla telewizji publicznej
To jest inny typ licencji. Chciałabym zobaczyć DA w TVP, ale nie wiem czy kupią serial przy marnej oglądalności- The Walking Dead puszczają dalej, ale pewnie od FOXa, a DA jakoś nie interesuje stacji tego typu w Polsce- kiedyś był w TVN Style, ale żadna inna go nie puszczała a mogłyby Puls, Stopklatka, Ale kino +
Wiem, że inny ale licencje telewizyjne im dalej od premiery tanieją więc..........a tak jak piszesz jako pierwsze DA puszczało tvn style i ich było stać (chociaż nie wiem czy im się zwróciło)
Jak tvp. dalej będzie szła, tym tokiem myślenia, to niedługo będą puszczać, tylko własne seriale, które tak na marginesie, nie kręcą mnie. A po za tym, od takich rzeczy są kanały: tvp.seriale i kino Polska
Ja mam ten sam problem. Tylko u mnie rodzice jeszcze obejrzą z napisami. Chociaż mama też woli z lektorem. Jednak gorzej z babcią. Uwielbia DA. Właśnie kończy trzeci sezon a tu czwarty stoi pod znakiem zapytania...