PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595770}

Downton Abbey

2010 - 2015
8,2 38 tys. ocen
8,2 10 1 38395
7,6 7 krytyków
Downton Abbey
powrót do forum serialu Downton Abbey

czy wie ktoś kiedy w tvp.wyemitują 4 sezon?

ocenił(a) serial na 10
serek166

Pytanie powinno brzmieć : czy W OGÓLE zamierzają wyemitować w tvp? Może zrobią jak z Homeland - superancki prezes tvp powiedział, że rezygnują z emisji, bo i tak już wszyscy widzieli...
Boję się, że z Downton może być tak samo.

ocenił(a) serial na 9
milka19

mam nadzieje, iż nie będzie tak jak piszesz, bo co prawda ja już dawno obejrzałem go w necie z napisami, ale swego czasu, przy okazji premiery tego serialu w tvp. nieopacznie namówiłem do jego lektury, moją mamę i teraz kobita, ciosa mi kołki na głowie - kiedy będzie ciąg dalszy?!

ocenił(a) serial na 9
serek166

Niestety, ale to co pisze milka19 jest bardzo prawdopodobne bo już przy ostatnich sezonach były dyskusje czy kupować prawa do emisji bo właśnie "już i tak wszyscy widzieli", a oglądalność chyba nawet w połowie nie zbliżyła się do brytyjskiej. Dziwi mnie tylko, ze prywatne stacje stać na to, żeby wykupić takiego np. Hannibala raz (AXN) a potem jeszcze opłaca się to pokazać po raz drugi (puls). Czyli jak się uprzeć to i z 3 różnych źródeł mozna oglądać

ocenił(a) serial na 8
magdeczka91

A to nie jest tak, ze stacje ogólnodostępne, jeśli mają możliwość to odkupują od stacji typu AXN, które puszczały serial wcześniej w Polsce i jest to tańsze?

ocenił(a) serial na 9
Alee

Prawdopodobnie tak, ale zakup licencji na 4 sezon, kiedy ten jest już dostępny na DVD prawie od roku, na pewno nie jest AŻ tak drogi dla telewizji publicznej

ocenił(a) serial na 8
magdeczka91

To jest inny typ licencji. Chciałabym zobaczyć DA w TVP, ale nie wiem czy kupią serial przy marnej oglądalności- The Walking Dead puszczają dalej, ale pewnie od FOXa, a DA jakoś nie interesuje stacji tego typu w Polsce- kiedyś był w TVN Style, ale żadna inna go nie puszczała a mogłyby Puls, Stopklatka, Ale kino +

ocenił(a) serial na 9
Alee

Wiem, że inny ale licencje telewizyjne im dalej od premiery tanieją więc..........a tak jak piszesz jako pierwsze DA puszczało tvn style i ich było stać (chociaż nie wiem czy im się zwróciło)

ocenił(a) serial na 9
magdeczka91

Jak tvp. dalej będzie szła, tym tokiem myślenia, to niedługo będą puszczać, tylko własne seriale, które tak na marginesie, nie kręcą mnie. A po za tym, od takich rzeczy są kanały: tvp.seriale i kino Polska

ocenił(a) serial na 10
serek166

Ja mam ten sam problem. Tylko u mnie rodzice jeszcze obejrzą z napisami. Chociaż mama też woli z lektorem. Jednak gorzej z babcią. Uwielbia DA. Właśnie kończy trzeci sezon a tu czwarty stoi pod znakiem zapytania...

ocenił(a) serial na 9
You_and_Me

moja mama, też odmawia oglądania z napisami