PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563119}
2,5 17 tys. ocen
2,5 10 1 16905
2,2 4 krytyków
Dlaczego ja?
powrót do forum serialu Dlaczego ja?

Najlepsze teksty

użytkownik usunięty

to usłyszałem dzisiaj "...mam bóle w krzyżach"

"ON MNIE NAZWAŁ STARUCHĄ! TEGO JUŻ BYŁO ZA WIELE! TO MNIE NAPRAWDĘ UGODŁO!".

"Kocham ciem.
Ja też ciem kocham, ale już tak dłużej nie mogem"
OMFG
"...nie odebrał moją córkę"
"na obiad zrobisz szpagetti"

użytkownik usunięty
Syenne

"na obiad zrobisz szpagetti" to było zajebiste, co za wieśniaczka, skąd oni ich biorą

ocenił(a) serial na 6
Syenne

"na obiad zrobisz szpagetti" i "mam bóle w krzyżach" to mnie również rozwaliło :D

Do tej pory mówię szpagetti , to też jest epickie zdanie , tak jak ten odc z sąsiadką : D .

ocenił(a) serial na 2
victory15

Haha, "szpagetti"!

mi w pamięci utkwił pewien dialog
"mąż- kochanie, ja to zrobiłem z miłości do ciebie!
żona- z iloma spałeś?
mąż -z czterema"
albo boski lektor po reklamach przedstawia sytuację mniej więcej tak- Maria ma 42 lata,"jej mąż robi pranie w deszczówce" xD a później "jest wstrząśnięta, jej mąż kupuje sobie drogie kremy"

ocenił(a) serial na 7
monidlo3

taki urok tego serialu , daje mu autentyczności , wam oczywiście nigdy się nie przytrafiły żadne wpadki prawda eh ta nasza polska cała w polonistach aż się wylewa , no lepiej idzcie oglądać m jak miłość albo inne tandety jak usta usta czy inne debilne seriale , nie żebym go bronił ale w porównaniu do tego gówna jakie wypuszczają to to przynajmniej jakoś wygląda.

ocenił(a) serial na 1
TheGoldi07

Żona: Że ty, coś, ty, tam...
Mąż: Nie wiem...
-
Inne:
Syn (pełnoletni): Mamo, gdzie ty byłaś tak długo? Głodny jestem! (umarłem...)
-
Koleś mówi do kamery: Gdyby Bóg chciał by mężczyźni zmywali, dał by im krótsze stopy by mogli stać bliżej zlewu.
-
Córki mówią do mamy: Twój kochanek chciał zaprosić nas na lody...yyy znaczy ciastka (głodnemu chleb na myśli :P)
[kultowy odcinek z Dariuszem, "Trudne sprawy" 24 odcinek bodajże, szczerze polecam tym co nie widzieli, jest na YT, ubaw gwarantowany]
-
Matka mówi do kamery: Jak mogłam zapomnieć, że zostawiłam swoje dzieci na stacji benzynowej i odjechać bez nich??
I na dole ten podpis "Zostawiła dzieci na stacji benzynowej"...
-
Ojciec do kamery: Może ma "EJCA" jakiegoś??

Jak sobie przypomnę to dopiszę ;P

GHX03

Kultowy odcinek z Dariuszem- zgadzam się, odcinek zdecydowanie ostry i najlepszy...

ocenił(a) serial na 1

Niestety kontakt nam się "zurwał"...
-
Proszę się niepokoić.

GHX03

Ahahaha...

użytkownik usunięty
Syenne

Czemu ten serial ma taką kiepską średnią ?!

Najlepszy tekst ? Jest jeden - "Wynoś się z tą kamerą" ! Po chwili lektor mówi : cierpliwie czekamy z kamerą, gdyż Pan Marek nie zgodził się na filmowanie.
Albo na policji - "nie otrzymaliśmy pozwolenia na kręcenie"

Gdy ktoś puka do drzwi, miejmy pewność, że musi to być policja.
Gdy mąż wychodzi do pracy, miej pewność kobieto, że Cię zdradza.
Gdy dzieci wychodzą do szkoły, miej pewność że wrócą bez butów albo z podartą kurtką.
Gdy idziesz przez wieś/osiedle, miej pewność, że sąsiedzi nie odpowiedzą Ci dzień dobry.

Najgłupszy odcinek ? - proszę bardzo. Córka 15 lat poznaje 19 letniego metalowca z rodziny metalowców. Córka nie chodzi do szkoły bo uważa, że światło jej szkodzi. Pewnego pięknego dnia okazuje się , że piją swoją krew :D W domu metalowców leżą sztuczne kości.
Po początkach niezadowolenia, w końcu rodzice córki wykazują się tolerancją i akceptują jej miłość i dziwacznych sąsiadów.

CO TO KUR#A JEST ?!
PS: Moi rodzice to oglądają :)

ocenił(a) serial na 2
elte18

Dla mnie jeden z najlepszych to był z kamerami zamontowanymi w domu:D Rodzice koniecznie chcieli wiedzieć, co robi ich córka, jak ich nie ma w domu...

zapatrzona_w_slonce

Dla mnie najlepszym tekstem jest "Miałem już tego wszystkiego dosyć" . Dodam że można go usłyszec w każdym odcinku

Reynald

Tak samo jak " miałam nadzieję ,że się pomyliłam ,ale niestety " .

elte18

"Córka 15 lat poznaje 19 letniego metalowca z rodziny metalowców. Córka nie chodzi do szkoły bo uważa, że światło jej szkodzi. Pewnego pięknego dnia okazuje się , że piją swoją krew :D W domu metalowców leżą sztuczne kości.
Po początkach niezadowolenia, w końcu rodzice córki wykazują się tolerancją i akceptują jej miłość i dziwacznych sąsiadów."

Chyba sobie żartujesz? Nie wierzę, że był taki odcinek xD!
Chociaż po tym "serialu" można się wszystkiego spodziewać...

anymore

heh był :)
Pamiętam dokładnie. Córka olała szkołę , później okazało się, że spotyka się z sąsiadem z dziwacznej rodziny metalowców. Ojciec miał długie włosy , matka czarne paznokcie, syn też długie włosy i chyba miał 19 czy 20 lat. Okazało się, że córka dlatego nie chodzi do szkoły, bo śpi w dzień a w nocy "żyje" , powiesiła sobie szkieleta nad łózkiem :) Matka poszła do metalowców, żeby ich pouczyć, to oni zechcieli od niej więcej tolerancji. Córka uciekła z domu, odnalazła się w lokalu w piwnicy, gdzie wszyscy to metalowcy. Pewnego dnia matka zobaczyła na szyi ślady od zębów (!!!) , po tym córka znowu uciekła z domu. Później pod nieobecność metalowców rodzice weszli do ich domu i zobaczyli te szkielety, czaszki itp w pokoju (ofc wszystko na czarno) . noo. a później to już poszło z górki, zaprzyjaźnili się, córka zaczęła znów chodzić do szkoły.. dalej nie pamiętam , chyba koniec :)))))

elte18

Ślady zębów hhahahahah , który to odcinek bo nie oglądałam?

ocenił(a) serial na 1

Żona do męża, "Włóczysz, się z dnia w dzień !!"
-
Słowa lektora: "Kobieta jest oburzona, tym, że jej mąż poszedł do pracy"

GHX03

Obowiązkowy tekst lektora w KAŻDYM odcinku: "Na drugi dzień sytuacja w domu cały czas jest napięta" :)

ocenił(a) serial na 1
SantiagoOo

Ponieważ ten serial cały czas trzyma widza w napięciu i niepewności, bardziej niż niejeden Thriller!! :D

GHX03

To taki psychologiczny dreszczowiec 8D. By the way, który to odcinek o tym metalowcu, o dziwo też ominęłam! Odcinki są żenujące, a jednak z nudów lepsze to, niż M jak Miłość- dzięki Bogu nie obejrzałam nawet minuty tego badziewia.
(+Obowiązkowo "Po jakimś tam czasie wszystko powoli wraca do normy.")

Syenne

to nie o metalowcu tylko o gotach ,ktoś się pomylił

"Ty stary pierdzielu!" - matka do mężczyzny romansującego z jej córką nastolatką;D

Nie pamiętam dokładnie, jak to szło, ale mniej więcej (tekst narratora): ''kobieta jest obrażona, że jej mąż więcej czasu poświęca kserokopiarce, a nie jej''.

KeiChan

Atmosfera w domu (wstaw nazwisko) jest nadal napięta.
Tekst który znajdziemy w każdym odcinku.

ocenił(a) serial na 1
cameron_baum

Jeszcze tekst "To, czego się dowiedziałam przeszło me najśmielsze oczekiwania"

ocenił(a) serial na 1
platyna_2

dla tych którzy szukali córki wampirzycy:
http://www.youtube.com/watch?v=CESnKLBfql4
może już znaleźliście, ale co tam.

Evilminded

Ooo, dziękować :)

ocenił(a) serial na 2
KeiChan

Dzięki! Nareszcie wiem, co w trawie piszczy z tą "wampirzycą":) Swoją drogą- odcinek wymiata i miażdży!:)

ocenił(a) serial na 1

Z trudnych spraw "Trzy dni później. Karolina nadal jest w szoku po tym jak Dariusz kąpał się w jej łazience. Dziś chce w tej sprawie poradzić się prawnika"

platyna_2

buahaha!
No tego nie słyszałam. Rozwaliło mnie:D

ocenił(a) serial na 1
EM_DE_KE_AS

Cały odcinek można boki zrywać. Łapaj linka
http://www.youtube.com/watch?v=r-c-thudsAc&feature=player_embedded

platyna_2

O jaaaa...
Spoko:) Teraz wiem o co chodzi z tym Dariuszem tu na forach... Nie widziałam tego odcinka bo wpadłam na tą wspaniałą komedię dopiero przy 40 tym odcinku... hehe
Tekst Dariusza: "Facet, zakończ to coś"
Zresztą leżę przy wierszyku który odczytał przy mamusi i jak on stał i tulił tą poduszkę z tekstem "Popatrz mamo, jakie ładne? Śpię z nią..." O rany... I po tym wszystkim on gada że "jest pewny, że ona mu nie odmówi"....
No i to, że trochę im się imiona mylą raz na zdjęciach czai się Tomasz, Tomasz jest Darkiem i odwrotnie.
Jakby nie było to jest najpopularniejszy odcinek:D na filmwebie. Akcja z kąpielą w łazience jest najlpesza
http://www.filmweb.pl/serial/Trudne+sprawy-2011-617624/episodes/popular

ocenił(a) serial na 8
platyna_2

hahahahaha ktoś tu mówił że to dreszczowiec/thriller?? Hahaha to wyciskacz łez normalnie :D:D uwielbiam was za ten temat na forum ;D

Z dzisiejszego odcinka o matce przykuwającej się łańcuchem do szkolnej rury.
Nawiedzona matrona zaprosiła do domu szóstkowego ucznia, by pomógł jej córce w nauce. Tekst 15latka, wypowiedziany śmiertelnie poważnym tonem: "Cośtamcośtamcośtam w międzyczasie możemy posłuchać wiedeńskich klasyków, przyniosłem płytę, żywię nadzieję, że ci się spodobają." LOL
Oskar za grę aktorką, nie wypowiedziałbym tej kwestii bez wybuchu śmiechu :D

uthModar

Nooo to było dobre:D
Zresztą padłam jak zobaczyłam mamę przykutą do rury w szkole w ramach strajku... No ludzie... jaja.
A tak wracając do "szóstkowego" ucznia - trzymał w ręce ksiązki i mówił coś w stylu "Słyszałem, że masz problem z matematyką. Przyszedłem ci pomóc, przyniosłem książki [tekst o klasykach wiedeńskich]". Kiedy to mówił zauważyłam, że te książki które przyniósł były do... geografii...

ocenił(a) serial na 4
EM_DE_KE_AS

15 letni chłopak ma dziecko z dziewczyną, która zachodzi w ciąże z innym.
W szkole niejaki Grześ nazwał ją "szmatą" . Chłopak pobił się z Grzesiem, w tym momencie przyjeżdża jego mamusia z kamerzystą. Mówi -przeproś Grzesia!
-Nie będę go przepraszał !!!!!
- Przeproś natychmiast
- Przepraszam!!

Najlepszy (najśmieszniejszy) odcinek z facetem który bumelował w domu, podczas gdy jego żona ciężko pracowała.
Żeby zrobić mu na złość zaprasza do domu teściową. Po pracy żona wraca do domu, mąż z kumplami oglądają meczyk , spożywając oczywiście pewne ilości płynów alkoholowych....
Żona wchodzi do kuchni a tam... wykończona psychicznie teściowa.Płaczliwym głosem opowiada córce jak jej mąż wyzywał ją przy kumplach, po czym zdjął spodnie i pokazał gołą dupę.

OSCAR dla scenarzysty !!!

boniek8911

Hehe:D
Nie widziałam tego. Ale przypomniał mi się jeden odcinek (tylko nie wiem czy "Dlaczego ja", czy "Trudnych spraw") w którym mamuśka poznała na drodze korespondencji faceta, który jak się okazało siedział w więzieniu. Pisali do siebie, Facet wyszedl z więzienia i się bidulek nie miał gdzie podziać to ona wzięła go pod swój dach. Nastoletnia córka i nastoletni syn byli przeciwni ale mamuśka oczywiście nieugięta. Z całego towarzystwa najrozsądniejszy był syn i ojciec tych dzieci - oni zaczęli koncu mieszkać u ojca, z czasem ojciec dostał prawa rodzicielskie a matce je odebrano. A mamuśka została z tym swoim więźniem.
Ale i tak najlepsze było jak ona przyprowadziła tego więźnia do domu i kazała dzieciom iść "gdzieś" (gdziekolwiek) "Bo ja chcę pobyć z [tu imię] sam na sam".
Więzień nic w domu nie robił, "przestawiał na prawo i lewo" syna tej kobitki, szarogęsił się. Syn patrzył z niedowierzaniem jak matka idzie po kolejne piwo dla swojego nowego "chłopaka" i zgraji jego kumpli z celi, którzy w jej domu oglądali meczyki.
W dodatku namówił ją na nielegalne interesy, nie pracował i ciągle kasę od niej wyciągał.

EM_DE_KE_AS

Wiesz moze, otry to byl odcinek? Bo o nim slyszalem, ale jeszcze nie mialem okazji go zobaczyc:(

pawel0xx

Chyba odcinek 170 (z 10 maja 2011) - to ten o strajkującej mamie

EM_DE_KE_AS

dzienka ;) To odc. z 9 maja :)

pawel0xx

Możliwe;)
Nie ma za co

Jeszcze jeden kultowy odcinek (o dziewczynie której jest za jasno;D):
http://www.youtube.com/watch?v=CESnKLBfql4
Hardkor;P
Kultowe teksty:
"Nie rozumiesz, że światło mnie boli"
"Ja jestem teraz człowiekiem nocy"'
"Na dworzu jest za jasno!" (na dworzu, nie na dworze...eh.;)

i kilka innych
No i podpis pod imieniem matki: "Czy Sandrę ugryzł jej chłopak?"

Śmiech gwarantowany (chyba jeden z lepszych odcinków - pod względem komediowym)

ocenił(a) serial na 1

Matka mówi do kamery:
"Co mnie obchodzi jakaś tam pierwsza miłość, jak mój syn ma 4+ z matematyki?"
-
Żona do męża:
-"Weź się do pracy!"
-"No już"
-"Nie już, tylko już!"
-
"Bardzo chciałam zrobić niespodziankę dla syna i upiekłam "torta", gdzie napisałam "Hepi berzdei", tak jak słyszę"
-
Nauczyciel:
"Pani syn wczoraj zaatakował mnie linijką!"
-
"Podbiegał i nas po prostu obmacywał od tyłu"
-
Matka mówi do kamery:
"No i jak się dostaje 4, to trudno to uznać za sukces"
-
"Po co tu PRZYSZŁEŚ?" (szlag mnie trafia jak słyszę takie coś w publicznej telewizji)

Często słyszalne są też teksty typu "wziąść", albo bardzo nielogiczne przejęzyczenia, ale tego akurat nie sposób zliczyć ;P

GHX03

A ja padłam przy tekście:

Matka: "Dlaczego gryziesz moją córkę?"
Chłopak córki: "Ja jej nie gryzę. W ogóle jej nie gryzę"
Po chwili:
Matka: Nie życzę sobie, żebyś gryzł moją córkę
Chłopak córki: "Z tym piciem krwi to jest tylko zabawa i robimy to dobrowolnie"

( filmiki który dałam wyżej)

GHX03

A mnie szlag tafia jak radca prawny mówi przyszłem hahahahhaa . Norbert chyba chciał się zemścic na nauczycielach w komunie xd

victory15

Heeejj! :) Szukam dwóch - z tego co widzę śmiesznych - odcinków: jeden o torcie "Hepi berzdei", a drugi o wygranej w toto-lotka :) Fani, pomóżcie :D