PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202891
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

sezony

ocenił(a) serial na 8

nie wiem jak wy ale ja jestem fanka sezonu czwartek - trinity.
pierwszy i drugi w miare OK.
trzeci - mega rozczarowanie.
piaty i szosty OK
a siodmy zamula jak nie wiem. az boje sie co w osmym.

a u was jakby wygladal ranking?

ocenił(a) serial na 8
sonnentor_filmweb

w sumie takich tematów było już tryliard ale co tam ;)

sezon I - 9/10
sezon II - 8/10
sezon III - 6/10
sezon IV - 9/10

reszty nie oglądałem, tzn zacząłem oglądać sezon V ale po kilku odc zwątpiłem, obejrzałem też kilka odc tego obecnego sezonu ale słabizna straszna jest

ocenił(a) serial na 10
sonnentor_filmweb

U mnie to jest dopiero pokręcone.Załapałem się na Dexa na CANAL+.Obejrzałem 7 sezon,oceny słabe a dla mnie fajna nowość. Potem zaczołem od początku i pierwsze dwa sezony są mega - 10/10. Trzeci jest słaby i nudny. Potem duży skok 4 i 5 oceniam na 9/ 10 . Jutro zaczynam sezon 6 a za dwa,trzy dni przypomnę sobie 7. W międzyczasie oglądam finałowy sezon 8 i jest najsłabszy ze wszystkich.

sonnentor_filmweb

Mnie najbardziej się podobał sezon 5. Dalej, 1, 4, 2 też genialne.
6 trochę gorszy, acz nadal świetny, niedoceniony przez widzów moim zdaniem.
7 to spadek poziomu, jakoś nie przypasował mi ten wątek z mafią, sama nie wiem, może dlatego że to takie "powszechne" i dość oklepane, mafia, narkotyki, brudne pieniądze, burdel z przymusu...serio?Nie fascynuje mnie, nawet nie interesuje. Wolę oglądać psychopatów "z krwi i kości" - jak Brain czy Arthur. Fajny w tym sezonie był ten gościu co lubił upiorne labitynty, to można było bardziej rozwinąć, a sprawę z mafią daç na kilka odc. Nie podobał też mi się wątek Hanny. Niby jako postać ok, ale jej związek z Dexterem to jakiś cyrk, on zabija jej ojca, ta otruwa jego siostrę...LOL.
Na końcu sezon 3, bo o ile w 7 mogłabym wypisywać rzeczy, które mi się nie podobały a jednak odcinek mimowolnie wciągał, był jakiś klimat, a tyle s. 3 zwyczajnie nudził.

ocenił(a) serial na 8
sonnentor_filmweb

Od najlepszego:4,2,1,5,7,6,3,8.

ocenił(a) serial na 9
sonnentor_filmweb

1. 10/10
2. 10/10
3.9/10
4.10/10
5.9/10
6.10/10
7.9,5/10
8. Jak na razie 8,5/10

ocenił(a) serial na 10
sonnentor_filmweb

Zgadzam się z Wami - sezon 3. najgorszy, bo najnudniejszy. Postać Miguela niezwykle irytująca - przyczepił się Dextera jak rzep psiego ogona...
Sezon 7 również nieszczególny - wątek ukraińskiej mafii rzeczywiście bardzo oklepany, też nie moje klimaty. Hannah też jakoś szczególnie mi nie spasowała.
Najbardziej mi się podobał sezon 4 i Trinity, moim zdaniem najciekawszy przeciwnik Dexa. No i to zakończenie sezonu!!! Ciężko o nim zapomnieć.
Sezon 6 także super, bardzo klimatyczny, mroczny, ciekawy i również mocne zakończenie.
1 i 2 oczywiście genialne (1 lepszy, słabym elementem drugiego sezonu była Lila, działała mi na nerwy)
Sezon 5 umieściłabym gdzieś pośrodku.
Sezon 8 świetnie się zaczął, teraz trochę zwolnił z tempa, ale wierzę, że im więcej odcinków za nami, tym bardziej cały sezon (a nawet cały serial) będzie stanowił logiczną całość, a akcja będzie nabierała tempa.