PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202872
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

napisy do odcinka 6x09 będą dostępne dzisiejszego wieczora?

ocenił(a) serial na 8
Mike_N

Już są.... Właśnie kończę seans odcinka...

rhcp_20

a gdzież można znaleźć, jakaś dobra dusza powie:)?

ocenił(a) serial na 8
koordynator65

napirojekt

ocenił(a) serial na 10
Andros_filmweb

macie te napisy bo na napis projekt nie ma ;(

ocenił(a) serial na 10
Joe_Black874

właśnie jeszcze nie ma jak na pebie nie ma to nigdzie nie ma;p

ocenił(a) serial na 10
jotubyl

no to lipa

Joe_Black874

ja znalałem napisy na chomikuj.

ocenił(a) serial na 10
Mike_N

wysli mi na meila jak mozesz bo nie jestem chomikiemm
:) nie mogę coś napisać Ci pw

ocenił(a) serial na 10
Joe_Black874

ja tez mam mogę podesłać
kur.... ale zakończenie :)

ocenił(a) serial na 10
Karola

byłbym wdzięczny ddziobkowski@op.pl

ocenił(a) serial na 10
Joe_Black874

poszło

ocenił(a) serial na 10
Karola

dzięki :)
zabieram się do oglądania :)

ocenił(a) serial na 9
Karola

Karola wysłałabyś mi również?
tomekszcz91@gmail.com

Pozdrawiam i zgóry dziękuję :)

ocenił(a) serial na 10
Californicated_91

poszło :)

ocenił(a) serial na 10
Mike_N

Coś ostatnio szybciej napisy do dextera w napi niż na Hataku.

użytkownik usunięty
grzesiek811

tylko nie porównuj jakości - gdyż napisy od MSainta są jedyne w swoim rodzaju jeśli chodzi o Dexa.

ocenił(a) serial na 8

Ja nie zauważam żadnej różnicy ;o

użytkownik usunięty
modzel94

No wiesz - są granice ludzkiej percepcji.

Przygodę z Dexem zacząłem jak Showtime emitował wówczas w Stanach 2 sezon - wówczas od początku tj. 1x01 miałem do czynienia z napisami TYLKO tworzonymi przez MSainta. W późniejszych sezonach / odcinkach po drodze trafiło mi się (niestety przypadkowo) kilka odcinków tłumaczonych przez innych autorów i różnica była kolosalna. Nawet i w 6 sezonie trafiły się napisy nie od niego i była wręcz tragedia - np. kilka zwrotów wcale albo źle przetłumaczonych.

Generalnie chodzi mi o to, że MSaint od początku jest z tym serialem i potrafi czasami idealnie wkomponować się w odcinek i nie chodzi tutaj wyłącznie o znajomość słówek itp., wręcz przeciwnie, a tego innym tłumaczom po prostu brakuje. Jak najbardziej szanuję też pracę tych innych, ale dla mnie (jak i zapewne wielu innych osób będących już dłuższy czas z Dexterem) po prostu MSaint to pewnego rodzaju marka jeśli chodzi o napisy do tego właśnie serialu i tyle. Tak samo jak w przypadku Desperate Housewives na tle 8 sezonów najlepiej oglądało się te z tłumaczeniami tworzonymi przez Valthemara i ParanojA.

ocenił(a) serial na 9

Napisy MSainta są rzeczywiście najlepsze i bezkonkurencyjne, ale oglądałem odcinek 6x08 z napisami autorstwa niejakiego Bendzamina i były one naprawdę bardzo dobre. Nie było widać jakiejś kolosalnej różnicy, a wydane były dzień wcześniej. Nie wiem jak było z jakością do najnowszego odcinka, bo skończyłem przed chwilą oglądać z napisami MSainta. W każdym razie, Bendzamin wykonał dobrą robotę :)

Dexter_2465

napisy są od wczoraj od 18.

ocenił(a) serial na 8

Jak dla mnie najważniejsze jest żeby móc już w poniedziałek obejrzeć odcinek z polskimi napisami. Bo jak czekałem na MSainta do wtorku to oglądałem a ang. i 100% nie rozumiałem. Jeśli jakieś błędy są w tłumaczeniu Bendzamina to są one niewielkie i mi osobiście nic nie przeszkadzało w oglądaniu ostatniego świetnego odcinka

użytkownik usunięty
modzel94

Fakt czekanie do wtorku to jest największa bolączka - w poprzednich sezonach MSaint wydawał napisy w 99% w poniedziałek i to niekiedy nawet po południu.

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem kto to MSaint ale należą mu sie wielkie podziękowania gość uszczęśliwia wiele Polaków:P

ocenił(a) serial na 10

6x09 Bendzamina też były OK. Ja po prostu nie mogłem się doczekać do wtorku, a te były gotowe.
Co do jakości, to pewnie. Tu np. nie było wcale kursywy.