PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202872
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Bo ja bym nie chciał co by nie mówić Dexter to kawał równego chłopa szkoda gdyby mu mózg na krześle przysmażyli:(

On wyrywał tylko chwasty, co przeszkadzały żyć drugim...

Jakie jest Wasze zdanie na tą kwestię?

ocenił(a) serial na 10
KWallander

to raczej ona mu nie odpuści :) jest jej potrzebny, więc pozwoli mu na wiele...

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

a tą rękę trupa pewnie ukradłą bo to taki jej fetysz będzię sie nią zabawiała i głaskała po placku Masuki

ocenił(a) serial na 10
KWallander

proteza kolego proteza i co ona będzie z nią robić przekonamy się już niedługo :)

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

wydawało mi się że to kawał ręki którą Rudy odrąbał którejś ze swoich ofiar heh

teraz wychodzi na jaw oglądanie bez napisów MS saint musi się pospieszyć

ten sezon trochę się zbokolsko zaczął co jak co ale nie podejrzewałem że Dexowi jakaś laska zrobi pałę

taki numer...

użytkownik usunięty
KWallander

Nie no to by było głupie jakby go złapali no chyba że to już koniec serialu no to sam nie wiem.

ocenił(a) serial na 9

no ja wiem zgadzam sie z Tobą oczywiście

a słyszałeś że ostatni odcinek tego sezonu ma nosić tytuł "Krzesło elektryczne'? Jestem pełen obaw...:(

ocenił(a) serial na 9
KWallander

Każdy sezon Dextera ma jakiś główny temat przewodni dotyczący psychiki głównego bohatera, wnosi nowy ład w jego życie, nowe przemyślenia, wnioski, każdy odzwierciedla inny etap w życiu.

Ten sezon zdecydowanie kręci się wokół przemyśleń dotyczących dorobku życia, sumienia, starości, śmierci, pozostawiania po sobie dziedzictwa. Pojawił się też wątek wiary. Jest to piękny wstęp do końca Dextera. Obstawiam, że go w tym sezonie złapią i skażą na śmierć. Przyczynić się do tego mogą dwie osoby: asystentka węsząca w starych sprawach (Icetrack killer - brat Dextera) oraz nowy detektyw, którego właśnie zatrudniła Debra. Moim zdaniem byłby to dobry i jedyny słuszny koniec sezonu, gdyż pomimo sympatii dla Dextera i jego kodeksu nakazującego mu zabijać tylko tych złych, zabijanie jest zabijaniem i konsekwencje trzeba ponieść (chociażby za to, że wierząc w swoją nieomylność zabił kiedyś jakiegoś niewinnego fotografa, a pod wpływem emocji pijaczka w kiblu). Myślę, że Dexter będzie w stanie wziąć na swoje barki odpowiedzialność i pogodzi się ze swym losem. Inny koniec byłby nieciekawy i przesłodzony.

ocenił(a) serial na 9
anniepat

ten cały fotograf robił zdjęcia gdzie bito kobiety wiec nie był taki niewinny

ocenił(a) serial na 9
KWallander

http://www.filmweb.pl/person/James+Frain-6497

to chyba ten aktor grał tego feralnego fotografa;p choć w profilu nie ma dodanego Dextera ale to chyba ja mam rację, admini go przeoczyli.

hej to że pojawił sie wątek religijny nie oznacza że zakończą Dextera na 6 seriach. Wszystko kwestia dogadania sie w sprawie kasiory, bo Michael chce dodatkowych 4 baniek do obiecanych 20tu w razie jak się zgodzi zostać na sezony 7 i 8.Inaczej wraca grać na deski na Broadway.Ja już np. mam pomysł z kim Dexter mógłby walczyć w 7 sezonie:)

ocenił(a) serial na 9
KWallander

Całkiem możliwe, nie sprzeczam się i nie stwierdzam faktów, a jedynie piszę co podejrzewam. A podejrzewam, że serial dąży ku końcowi, bo tematyka ma idealny potencjał do tego. Co z tego wyniknie dopiero się okaże. Nie ukrywam, że wolałabym, żeby serial się skończył na tym sezonie złapaniem Dexa :) Wolę gdy seriale się zgrabnie kończą w odpowiednim momencie, niż gdy są przedłużane na siłę w nieskończoność.

Jeśli chodzi o tego fotografa, no cóż, nie pamiętam dokładnie tej historii, czy to był fotograf czy jego kumpel, w każdym bądź razie Dex przez pomyłkę zabił kogoś, kto na śmierć zdecydowanie nie zasłużył.

ocenił(a) serial na 8
KWallander

Ile ty masz lat człowieku? Latasz po forum, zakładasz 40 tematów, a twoje wypowiedzi są do granic możliwości infantylne i pełne błędów ortograficznych. Dexter jest od 18 lat, mama wie, że oglądasz taki serial? Oj chyba będzie szlaban, chłopcze.