PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202872
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

1. Chcesz być anonimowym informatorem. Zadzwoń na policję ze swojej komórki,
przekaż
superważne informacje w superważnym śledztwie. I tak pewnie będą mieć w dupie kim
jesteś.
2. Jeśli jesteś porucznikiem Miami Metro pewnej identyfikacji zwłok dokonujesz z
bezpiecznej odległości kilku metrów nie widząc nawet twarzy denatki.
3. Jesteś psychopatycznym mordercą i zabijasz na lewo i prawo. Chcesz zabić jeszcze
dwóch, mimo iż masz ich na widelcu - nie udaje Ci się.... oj tam
4. Kojarzysz kobietę, którą widzisz ułamek sekundy z tą ze zdjęcia w necie. Dlaczego?
Bo
masz fotograficzną pamięć i jesteś f..king podejrzliwy.
5. Uratowałeś dziesiątki osób i zostałeś bohaterem. Cóż, nikt praktycznie tego nie
zauważył,
wszyscy mają Cię w dupie. Nikt nie interesuje się tym skąd wiedziałeś, nikt Cię nie nosi
na
rękach. No może Twoja przyrodnia siostra bąknie parę słówek...
6. Jesteś psychologiem, chcesz być na topie? Otóż najnowsze trendy w terapii to małe
bara
bara z braciszkiem lub siostrzyczką.
7?

ocenił(a) serial na 10
muzor

Padłam !! :D fakt są nieścisłości, ale uwielbiam Dextera mimo wszystko.

ocenił(a) serial na 7
esia22

oj ja też uwielbiam Dexa... dlatego tu wpadam;)

ocenił(a) serial na 7
muzor

7. FBI i inne organizację rządowe przejmują śledztwo... walnięty morderca chce zatruć wszystkich na posterunku... Zamiast pracować idź pogawożyć z psychologiem...on prawdę ci powie hahahaha

ocenił(a) serial na 7
Satyr1986

8. Pracujesz w Miami Metro, chcesz dorwać Travisa, kombinujesz z jakimiś figurami, żeby przykuwać uwagę travisa, a potem mimo to wysyłasz mu na komórkę filmik, żeby Cie odnalazł po nazwie łodzi, nie wpadasz na to, że mając jego numer możesz go namierzyć..

ocenił(a) serial na 7
Zetnakatel

widze źe koledzy czują temat;)

muzor

9.Niewazne czy uczelnia czy centrum miasta możesz niszczyć pomniki, wkładać kikut ręki Gellara i plamić krwią i tak jesteś NIEWIDZIALNY:)

ocenił(a) serial na 9
robertolatonio1981

10. Jeszcze co do figury anioła - nikt się nie zainteresował czyja krew jest w fontannie (Travisa, Gellara, a może świni?) A może jest zabrana z jakiegoś magazynu dowodów policji? Nie, no bo po co?

11. Ukradziona jest łódź jakiegoś biznesmena, nikt się nie pyta gdzie jest właściciel, czy jest powiązany ze sprawą i nawet nie jest on powiadomiony o tym, że na jego łodzi są dwa ciała. Nikt nie zwraca uwagi na nocny telefon z prośbą o namierzenie tej łodzi (haha - i to z osobistej komórki).

ocenił(a) serial na 9
muzor

Haha, dokładnie to samo widzę !
W tym sezonie błędów logicznych można wymieniać na pęczki! Aż mi się chce śmiać z tego. Wiadomo, zawsze w serialach będzie tak, że trzeba ponaciągać prawdę. Ale żeby w KAŻDYM odcinku były takie rażące, dziecinne błędy to aż niemożliwe.

ocenił(a) serial na 10
muzor

Co do 4 punktu to Dexter wchodząc na posterunek przyjrzał się kobiecie z plecakiem, dlatego zaraz skojarzył jak znalazł ją w necie.

Ale głupotą było wpuszczenie obcej kobiety na posterunek z tak podejrzanym plecakiem... Nikt nawet nie zapytał, czy nie poprosił o zostawienie plecaka w jakiejś szatni dla "odwiedzających", czy informatorów...

ocenił(a) serial na 7
Trinity149

Przecież weszła wejściem służbowym, nie musiała się nikomu legitymować itd.

ocenił(a) serial na 10
muzor

Moim zdaniem jesteś idiotą. Poprostu siedz i ogladaj a jak cos Ci sie nie podoba to nie tworz watkow tylko przestan ogladac. Po co wy wszyscy gadacie o tym odcinku. Byl poprostu zajebi...ty i po tylu sezonach Dexter nigdy sie nie znudzi i zawsze bedzie sie to fajnie ogladalo. Pozdro dla wszystkich krytykow z dupy wyssanych. Napiszcie sami lepsi scenariusz i im podeslijcie > Specjalisci od siedmi bolesci

ocenił(a) serial na 7
DawidManU10

Lol. Ja traktuje ten wątek jako humorystyczny gdzie można wytknąć błędu w serialu. Mi odc 11 też się bardzo podobał, ale to nie powód żeby nie można się było pośmiać z niektórych błędów, wyluzuj.

ocenił(a) serial na 7
Zetnakatel

A ja zauważyłem tutaj i nie tylko przy tym serialu grupkę fanatyków takich groupie-fanatyków którzy nie pozwolą powiedzieć nic złego na temat serialu czy też bohatera a już o wytykaniu błędów w serialu nie wspomnę ludzie po to to jest ogarnijcie trzodę i pamiętajcie to tylko film i takie rzeczy się nie zdarzają

ocenił(a) serial na 7
piekielny84

To fakt, w kazdym lepszym serialu tacy ludzie sie znajda i chodzby im wyswietlic zamiast odcinka pusta plansze tez beda chwalic.

ocenił(a) serial na 10
DawidManU10

To, że masz własne (według Ciebie niepodważalne) zdanie na pewien temat nie upoważnia Cię do obrażania innych, wyzywania od idiotów i rozstawiania po kątach.

ocenił(a) serial na 7
DawidManU10

oj nieładnie.... wyzywać się na forum. Pewnieś młody wiekiem więc wybaczam.
A Dextera uwielbiam to czemu mam nie oglądać. A że obniżył loty, to sobie mogę poużywać. Tobie też nikt nie każe się tu udzielać, ani nawet tego czytać. Howgh

ocenił(a) serial na 10
muzor

Cóź... twórcy robią ten serial dla przeciętnego amerykańskiego widza...

muzor

12. Dwoma (sic!) machnięciami kocem ugasisz płonący pokój. Albo przynajmniej Quinn to zrobi.
13. Nie gonisz wielokrotnego mordercy tylko rozwiązujesz ręce koledze. Cóż, na pewno Quinn tak zrobi.

ocenił(a) serial na 9
_Tymon_

12 jest możliwe, on "przykrył" kocem ogień, odcinając znaczny dopływ tlenu

ocenił(a) serial na 9
burza666

Z tym, ze skojarzył tę typiare ze zdjęcia z tą co jest na posterunku to nic dziwnego, nie ma to jak czepiać się byle czego, poza tym każdy dobry serial musi iść trochę na łatwizne, bo przecież gdyby wszystko miałobyć takie prawdziwe, to obecne seriale nie byłyby aż tak popularne.

burza666

Chyba śmieszny jesteś, obejrzyj to jeszcze raz, a potem spróbuj sam zgasić taki ogień kocem. Jak wrócisz ze szpitala to możesz mi przyznać rację :p

muzor

14. jesteś psychopatycznym mordercą i masz na łóżku skrępowanego policjanta do którego mierzysz pistoletem z zamiarem zastrzelenia. akurat w tym momencie za oknem dostrzegasz parkujący samochód, ale Ty wiesz że to partner ów policjanta leżącego na łózku. i co robisz ? nie strzelasz do policjanta do którego w którego masz wycelowany pistolet tylko w trzy sekundy rozpalasz ogień wokół łóżka na którym leży skrępowany policjant i dajesz dyle przez okno.

ocenił(a) serial na 6
hergreeneyes

15. Rozwiąż swoje recę w przeciagu paru sekund oraz ucieknij z wybuchającej łódki na 10 metrów niczym Wielki Dawid Copperfield albo Jack Sparrow a potem pogadaj ze sobą o swojej mrocznej połówce, zamiast się martwić jak daleko do lądu!

ocenił(a) serial na 9
adax88

zaraz zaraz....
16.! !! Ten wybuch był 7 mil od brzegu (jak wiadomo ze zwiastuna) i masz taką parę, że zapierniczasz kraulem do brzegu czem predzej, mimo że od piołunówki przed chwilą krawił ci nos i miałeś halooony!

ocenił(a) serial na 7
hergreeneyes

Jak podpalił ogień to wtedy jest szansa, że ów partner, zamiast mnie gonić, zajmie się swoim kolegą i będzie próbował go uwolnić, a ja w tym czasie zdąże uciec.

muzor

Może nie do tego odcinka, ale... Włam się do domu nieznanej kobiety i w 30 sekund dowiedz się,że ma faceta, kim on jest i gdzie można go poszukać (vide Dexter z tą "nierządnicą")

użytkownik usunięty
muzor

No po tych i innych rzeczach z pozostalych odcinkow 6 sezonu az sie smutno robi widzac co sie stalo z tym serialem

ocenił(a) serial na 9
muzor

Chciałem coś napisać, ale prawie wszystko już tu jest wymienione. Oj grubo sobie scenarzyści pofolgowali... Nawet całkiem dobrze ogląda się tą serie, ALE mogło by być znacznie ciekawiej, i mroczniej gdyby pewne kwestie nie były zrobione na odpiernicz.
A co do Harrisona, liczę na happy end, inaczej krytyka by ich ze żarła. Już widzę te protesty hamburgożerców pod stacją Showtime. ;-)

ocenił(a) serial na 8
Johny2mnemonic

Ale z was ciule , to tylko rozrywkowy show a nie życie. Będziecie tak każdy film obśmiewać ? Miecze świetlne i miśki z gwiezdnych wojen też obśmiewacie? Jedźcie na Syberię jak chcecie realizmu.

ocenił(a) serial na 7
ciosina

ciul... hehe no oceniając Zmierzch na 7/10 to nie watpie i Harry Potter 9/10 to do realizmu ci daleko zapewne caly twoj swiat jest malo realny... tu nie chodzi o realizm... tylko o absurdalność no ale o czym mowimy kiedy harry potter u ciebie to mega hit haha

ocenił(a) serial na 8
Satyr1986

Jednak jesteś głupi, dzięki za potwierdzenie. Ciężko ci pewnie było coś wybrać z mojego profilu. Smutne musi być twoje życie gdy już nawet taki show jak Dexter przyprawia cię o takie stany.

ocenił(a) serial na 7
ciosina

konwencja CIOSINA ....
Sporo trzeba mieć wyobraźni (gratulacje) by zestawić Star Wars i Dextera w kwestii realizmu.
Nice try:)))))

ocenił(a) serial na 7
muzor

hehe i mówi ze to rozrywkowy show... a ja myślałem, że kuba wojewódzki, majewski, x factor to program rozrywkowy- show... no ale dexter to dla niego- niej rozrywkoy show.... hahahha szkoda postów na niego - nią.
16. Chcesz zastawić pułapkę na przebiegłego seryjnego morderce czekaj ze strzykawką na niego zamiast palnąć mu kulkę lub uśpić pistoletem na strzałki no i oczywiście obowiązkowo zasłabnij przy tym z emocji hehehehe

ocenił(a) serial na 10
Satyr1986

Zasłabł z powodu zatrucia gazem....
Co do telefonów to można mieć pre-paida, którego trudno zidentyfikoać, ale...
17. Skoro policja nadal Cie nie złapała to wyślij do Travisa video wiadomość ze swoją mordą, bo policja w razie złapania go wcześniej na pewno nie sprawdzi komórki Travisa.

ocenił(a) serial na 7
krecik1982

Lekarz powiedział, że mogą wystąpić zawroty głowy krwawienie w przypadku wysiłku fizycznego.. a on siedzi schowany a tu nagle bach leży absurd... samego omdlenia i absurd czajenia ze strzykawką...

ocenił(a) serial na 8
Satyr1986

Nie trzeba mieć zatrucia niebezpiecznym gazem by będąc skulonym a potem po wyprostowaniu dostać zawrotów głowy poprzez zmianę ciśnienia ale co taki ćwierć mózg może wiedziec o zmianach ciśnienia krwi.

ocenił(a) serial na 7
ciosina

hahaha chyba w okresie dojrzewania w którym jestes hahahaha idz człeniu bo szkoda cie słuchac a może miał zawroty głowy spowodowane przesileniem letnim albo sie nie wyspal i dostal zawrotów z powodu zmeczenia wez bo mnie rozwalasz na plecy swoim jeszcze bardziej glupim mysleniem

ocenił(a) serial na 8
Satyr1986

Ty najwyraźniej jeszcze długo nie dojrzejesz

ocenił(a) serial na 7
ciosina

tak sadzisz?? no no ustawiajac zdjecie jakiegos mula na miniaturce widac ze rozrost miesni przycmiewa rozrost umyslu ... niezle masz marzenia ustawiajac takie zdjecia na miniaturze hahahahhaa pewnie chuda parowa z ciebie ktora wpierdzila kreatyne i marzy sie sylweka ala grecki pusty bozek hahahha

ocenił(a) serial na 8
Satyr1986

Najpierw dowiedz się kogo przedstawia zdjęcie potem próbuj komentować bo póki co wciąż tylko się ośmieszasz. Może weź już swoje lekarstwo i idź spać, tak chyba będzie lepiej.

ocenił(a) serial na 7
ciosina

ty a powiedz mi na kiego mam sie dowiadywac>?? juz ci odpowiadam w dup...erelu mam to jestes parówa i tyle marzy ci sie cos czego i tak buraczku nie osiagniesz... ja sie osmieszam>>?? nie ty jestes zartem, cio.....są ktora jest komiczną kreatynką ;) zal przyjacielu, wez opier....dziel kilo mega masy moze pomoze na zalosna sylwetke lub na peda... skie zachowania hahahaha

ocenił(a) serial na 8
Satyr1986

Tobie to już nawet lekarz nie pomoże. Szok.

ocenił(a) serial na 7
ciosina

szok... hahhaha g....niot jestes i tyle zabraklo slownictwa i tylko tyle umiesz wycisnac z siebie megamassooooo dobranoc kalesony i dobranoc

krecik1982

nooo to było grube! filmik z dexiem:)

ocenił(a) serial na 5
muzor

Nie przesadzajmy. Cały serial jest fikcją,, jak każdy inny serial, więc czemu by nie użyć z punktu realnego dość absurdalnych rozwiązań? Gdyby serial taki jak Dexter był na tyle rzeczywisty, że większość rozwiązań świetnie sprawdzała by się w realnym świecie to byłby podręcznikiem mordercy, ale tak nie jest. Nieodbierajmy sobie przyjemności z oglądania serialu przez doszukiwanie się absurdów ;) (Chyba, że są to zabójcze kartony.)

ocenił(a) serial na 7
deagle56

to tylko niewinna zabawa. I grają w nią raczej fani Dextera (sądząc po ocenach). Absolutnie nie odbiera mi ona przyjemności oglądania. Co więcej dopiero po odcinku zastanawiam się nad tymi MOMENTAMI kiedy coś nie gra. A tak na obronę serialu: Wątek praktykanta Masuki jest prowadzony świetnie, tajemniczość, niejasne motywy. Myślę, że jeszcze nas zaskoczy nagłym WTF ;)

ocenił(a) serial na 8
deagle56

To, że serial jest fikcją to nie oznacza, że musi być naiwny i robić z widza glupka. Traci na tym klimat i opada napięcie. Rozumiem - serial, fikcja, rozrywka ale wtf niby inteligentny koles (dex) nie chce zeby wyszlo najaw jakie ma hobby ale wysyla wiadomosc video do najbardziej poszukiwanej osoby w miescie!! przeciez to jest bez sensu.. jak travis by wpadl na bank by sprawdzili telefon i mial by przerabane.... ale skoro wam to nie przeszkadza - ja ten sezon ledwo ledwo daje rade obejrzec, nonsens goni nonsens....

ocenił(a) serial na 9
elfik_5

gdyby się dało, to pod Twoim komentarzem kliknęłabym "lubię to" ;)

ocenił(a) serial na 8
syzora

mam to samo "facebookowe zboczenie";)

ocenił(a) serial na 10
elfik_5

A w 12 odcinku, zamiast zrobić sobie kaźnię dla travisa w jakimś ustronnym miejscu, to rozbił sie z majdanem w kościele. Wcześniej obiecał siostrze, że tam zajrzy. W sumie mógłby wysłać smsa: "Siora jakbyś mnie szukała to będę w kościele". Poza tym, w każdej chwili, mogło tam zajrzeć dla sprawdzenia czegoś, kilku policjantów zajmujących się aktualnie śledztwem i też go przydybać. Ech w pale się nie mieści. Niech zmienią scenarzystów.