PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202872
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dlaczego Trójkowy ?

ocenił(a) serial na 10

Nurtuje mnie jedna kwestia co do nazwy "trójkowy", oglądałem wszystkie odcinki włącznie z szóstym przed chwilą i myślałem że "trójkowy" - to od 3 zabójstw, których dokonuje ten seryjny morderca - no ale przeciez popełnił 4 - wanna, skok, przed klubem i młotek.(+ lundy, ale to sie nie liczy, bo nie pasuje do rytuału) Dexter w 6 odcinku znajaduje połączenie między trzema morderstwami w tej samej scenerii z 3 krewnymi mordercy - wanna, skok i klub - co z ostatnim morderstwem ? Nie mogę sobie przypomnieć innego powodu przydomku niż liczba morderstw rytualnie powtarzanych, czy był podawany inny powód tej ksywy ? Jeśłi nie, no to 4 są powtarzane, a nie 3

ocenił(a) serial na 9
Kaczu

Przed klubem nikogo nie zabił. Zwyzywał tylko kolesia, sam za to oberwał i ten koleś odszedł. Gdzie ty widziałeś, żeby przed klubem zabił?

--
http://dexter-morgan.pl

ocenił(a) serial na 10
Divine

no właśnie zasugerowałem się tym, co znalazł ostatnio Dexter - te powiązania, brat trójkowego zginał pobity przed klubem. Tak myślałem, że tu jest pies pogrzebany ;]

ocenił(a) serial na 9
Kaczu

O rany... On nie miał brata. Tak to jest jak się tępo gapi w ekran oglądając serial. Więc dla jasności:
W czerwcu 1959 zabiła się bita i molestowana przez ich ojca siostra Trójkowego - Vera. (na to, że zabiła się sama a nie Trójkowy wskazuje fakt iż, gdy Dex trzymał urnę Trójkowy powiedział do niego "nie dotykaj mojej siostry", pewnie nie raz tak mówił do swojego ojca).
W 1961 zabiła się jego matka - Marsha, skoczyła z mostu. (tutaj też wiadomo, że nie Trójkowy ją zabił, ponieważ gdy zmusił Tarlę do skoku patrzył na jej upadek poruszony, a gdy zszedł na dół powiedział "mamusiu".)
W końcu w marcu 1964 Arthur nie wytrzymał ciągłego znęcania i upokorzeń (domyślam się, że to ojciec serwował mu mega-gorące prysznice) i tępym narzędziem zatłukł na śmierć swojego ojca Henry'ego. (i tutaj już wiemy, że to on go zabił, wskazuje na to z jaką wściekłością zatłukł młotkiem tego strażnika i powiedział "ty sprawiłeś, że to robię" - uosabiając w strażniku swojego ojca).

Proste?

--
http://dexter-morgan.pl

Divine

Trójkowy jest hyba najbardziej psychopatyczną postacią w całym dexterze od 1 sezonu. Ciekawe jak się dalej ta akcja rozkręci. czekam z niecierpliwością :)

ocenił(a) serial na 10
kokon303

A czemu świadomie zostawia swoje ślady DNA? Czemu chce, by go ścigała policja?

Pamiętacie wątek, kiedy zmusił babkę, by zrzuciła się na chodnik? Wtedy do niej podszedł i chyba zostawił swój odcisk palca obok nie, którego nikt nie zauważyłem...

a to przed klubem kiedy sprowokował kolesia do ataku? Co to miało na celu? Ojciec go tak bił?

ocenił(a) serial na 10
freepick

z akcja przed klubem mogą byc 3 wersje odpowiedzi:
1) chciał odpokutować za morderstwo tej ,,samobójczyni"
2) lubi sie okaleczać + patrz punkt 1
3) ojciec go bił i się przyzwyczaił (?)

Punkt 1 najbardziej możliwy. I myślę że nie zabił własnego ojca, choć bardzo by chciał.

ocenił(a) serial na 10
bartusezg

ojciec go bil i chcial sobie przypomniec jak to jest, byc bezbronnym dzieckiem nazywanym przez ojca pussy i bitym. To taki jakby wstep do ostatniego zabojstwa. Powoli wszystko odtwarza, a slady zostawia wszedzie swojej siostry prochy, chce tym samym zaznaczyc ze to dla niej to robi.