Wbrew temu co ludzie tutaj piszą mnie się nawet podobał. Kilka motywów i ról rzeczywiście do wycięcia, ale na pewnie nie jest taki zły, jak niektórzy piszą. Tylko zakończenie trochę nijakie, pewnie z myślą o kontynuowaniu wątków w kolejnej serii odcinków.
Na pewno miała powstać druga seria. Ale serialu mówiąc delikatnie "nie przyjęto za ciepło". Dziwię się temu bo według mnie był bardzo dobry.
Rzeczywiście coś jest w tym serialu takiego, co trzyma przed ekranem. Choć osobiście mam baaaardzo mieszane odczucia. Z jednej strony fajnie "zagmatwany" cały szereg rozmaitych kwestii i powiązań - nawet po pierwszych 4 odcinkach nie można ze 100%-ową pewnością określić kto z kim trzyma i przeciwko komu. Tak więc za fabułę (scenariusz) daję dobre 7. Jednak sam montaż wszystkiego w całość, zbyt szybkie i wręcz "dziecinne" wyjaśnianie niektórych kwestii, nierealne oddanie charakteru postaci i spłycanie niektórych wątków, psuje całość obrazu. Niewątpliwie serial nie najniższych lotów, ale umywa się do takich produkcji jak choćby "Oficer", "Fala zbrodni" czy "Glina". Zdecydowanie bardziej polecam te produkcje.