PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 162 tys. ocen
8,4 10 1 162419
7,8 56 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Warto dla Matthew?

ocenił(a) serial na 10

Po genialnej roli w Dallas Buyers Club poluję na inne jego równie genialne kreacje. Jak zagrał? Sam serial ciekawy, w jakim klimacie?

ocenił(a) serial na 10
abc2343

Jak zagrał? Równie dobrze co w Dallas Buyers Club a według mnie nawet lepiej bo ma większe pole do popisu.A co do serialu to jest to genialna produkcja,utrzymywana w mrocznych klimatach Louisiany gdzie na przestrzeni lat mają miejsca dziwne zabójstwa.Serial jest nakręcony z niesamowitym dopracowaniem i szczegółami co sprawia,że sam możesz zabawić się w detektywa.Jak odpalisz 1 odcinek nie będziesz mógł się doczekać poniedziałku i ostatniego odcinka. 10/10

ocenił(a) serial na 10
abc2343

Według mnie w serialu zagrał lepiej niż w "Witaj w klubie" w co trudno uwierzyć, bo w filmie zagrał rewelacyjnie :)
Film mega ciekawy, skłania do myślenia, nie jest podane wszystko na tacy, dużo wątków i elementów widzowie muszą połączyć.
Najlepsza w tym filmie jest postać Rusta, zresztą przekonasz się jak obejrzysz :)

ocenił(a) serial na 9
abc2343

Warto. Świetny klimat. Genialny Matthew. Chyba wystarczy, że obejrzysz pilota, a będziesz wiedzieć czy to dla Ciebie, w moim przypadku tak było.

abc2343

jakby rozdawali oscary za role w serialach to Matthew wygrałby w cuglach ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
abc2343

Gra Matthew McConaughey w tym arcydziele to brawurowy majstersztyk.

Pozwoliłem sobie zobaczyć Twoje oceny. Nie masz nic przeciwko? Pewnie nie, po to są... „Detektyw” to nie jest jednak produkcja dla wszystkich. Wielu ludziom nie podchodzi. Ale Tobie chyba się spodoba.. Ja osobiście jestem oczarowany tą produkcją. Czegoś tak mrocznego i intrygującego to w życiu nie widziałem. Serial dopracowany i przemyślany w najdrobniejszych szczegółach, praktycznie bez żadnych wad. Z rzeczy które wysoko oceniłaś to chyba klimatem najbardziej przypomina „Siedem” - przypomina, podkreślam, bowiem „Detektyw” to klasa sama w sobie. Bardzo specyficzna. Gorąco, szczerze i bardzo entuzjastycznie polecam.

PS. 9 punktów dla „Martwicy mózgu”, to chyba już jednak lekka przesada..

ocenił(a) serial na 10
pegaz_filmweb

Jak tylko obejrzę Sherlocka, to chyba zabiorę się za ten serial. Przekonaliście mnie :)
A co do Martwicy Mózgu... co kto lubi. Dla mnie to było tak obrzydliwe, groteskowe zjawisko, byłam pod tak wielkim wrażeniem, że po prostu nie mogłam dać innej oceny :D

abc2343

w dzisiejszym rankingu Detektyw zjada wlasnie Sherlocka i gonie podium :P

ocenił(a) serial na 8
abc2343

Jeżeli zależy Ci na klimacie, świetnej grze aktorskiej to stanowczo polecam. jeśli zależy Ci na wartkiej akcji to nie. Moim zdaniem to przede wszystkim historia o ludziach, prowadzących śledztwo, samo śledztwo jest tylko tłem dla postaci.