nie kompromituj się. Poprawność ortograficzna twoich wypowiedzi mnie przeraża.
o co chodzi z tymi chipsami wkoncu ja tez jestem ciekaw
oni tylko mówią o chipsach lub o jakiejs karmie ale co to to cholery znaczy to nikt nie wie, chyba oprócz amerykanów :D
Natalie mówi w serialu cały czas o jakiejs karmie co tz?
No i w tym odc 07x11 o jakis chipsach zeby Natalie oddała chipscy Adrianowi co tz?
Karma to jest los, przeznaczenie. Np. Monk zawsze pojawia sie tam gdzie jest zbrodnia.
Na poczatku myslalem ze chodzi o kupony(natalie mowila ze ma tysiac chipsow i je wymieni) ale potem pomyslalem ze to jest jakis ich slang.
to raczej nie chodzilo o kupony przeciez Monk dawał te chipsy Natalie tak na niby tak jakby przelewał niewidoczną wode
Pewnie o kupony nie chodzilo ale trzeba przyznac ze bylo zabawne i odcinek spoko.
a moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzilo z tym 2 postrzałem dlaczego Natalie postrzeliła Monka?
a druga sprawa to o co chodzi z tym czekiem, jak to tam w stanach wyplacają wyplate wypisują czek? na czym to polega i dlaczego wyplada jest co tydzien a nie raz na miesiac?
1. Przypadkowy wystrzał, ale trzeba przyznać że przynajmniej rany będą prawie symetryczne ;-)
2. Niestety w tym się nie orientuję.
A propos chipsów wg mnie chodzi o karme (coś takiego wspomina Natalie), czyli "dobre uczynki" które Natali robi dla Monka mają zostać mu zwrócone gdy on przez nią doznaje złego, gdy Natalie odwadnia się przez Monka ten oddaje jej swoje szczęście/pomyślność losu/karme/chipsy, czy coś w tym stylu, wiem jedynie że to teksty metaforyczne nie odnoszące się do realnych chipsów.
1. Natalie trzymając broń zabraną od przestępcy odwróciła się w stronę Monka i nacisnęła spust, strzeliła w jego kierunku. Chciała mu coś powiedzieć lecz najpierw przypadkowo wystrzeliła.Proste?
2.Natalie "zbierała dobre uczynki" (chipsy) od Monka, gdy ten zostaje pierwszy raz postrzelony w nogę Natalie "oddaje" mu zebrane przez siebie chipsy(szczęście), gdy za sprawą Monka Natalie traci zdrowie (odwodnienie) ten przekazuje jej (zwraca) chipsy. Następnie Monk drugi raz zostaje postrzelony(patrz wyżej pkt 1.) więc Natalie zwrócone chipsy (szczęście, karme) ponownie przekazuje szefowi.
Może ponownie obejrzał byś ten odc?
chipsy można tłumaczyć też jako żetony - takie jak w kasynie. A karma może byc i dobra i zła. Jak robisz dobre rzeczy, dobra karma się kumuluje i do ciebie wraca w postaci dobrego wydarzenia i odwrotnie - robisz źle, spotyka cię zło.
no tak ale u nas w PL o takich rzeczach to malo kto slyszał, pewnie nikt
jakies inne są tam zabobony:D:D:D
asika26 życzę miłej zabawy w tłumaczeni ów tematu norbiskonio18. On chyba żyje w równoległym świecie gdzie świat kręci się w przeciwną stronę.
PS norbiskonio18 ja słyszałem o takich rzeczach w Polsce więc jest przynajmniej jedna osoba :-)
Sprawdź znaczenie słowa zabobon a następnie wpisz w google karma (oczywiście omijając tematykę żywności) i zastanów się nad tym czytając artykuły wyjaśniające znaczenie karmy/losu/przeznaczenia itp. Istnieje szansa że sam zrozumiesz na czym ów motyw z Monka polegał?
Ta jasne. To w jakim celu piszesz tak dziwne pytania? Sam ich nie potrafisz sprawdzić?