amercom.........................................................................
Tutaj trochę więcej szczegółów:
http://www.amercom.com.pl/monk.php
http://www.detektywmonk.fora.pl/monk-na-dvd-za-9-95zl-t353.html
Chętnie kupiłbym dwie pierwsze serie. Bo pozostałe to już... szkoda pisać, więc tym bardziej szkoda pieniędzy.
Colombo i Monk - [wykonanie brak angielskiego, ciekawa oprawa graficzka, dobrze się prezentuje na półce tylko zmieść 72 DVD]
Audio:
Lektor
Czeski
Napisy:
Polskie
Czeskie
Colombo 67 DVD - Jeden odcinek na płytę.
Monk 72 DVD - Jeden odcinek na płytę czasami dwa.
Każdy numer zawiera
2.DVD
Po kiego czeski lektor?! A 72 DVD to chyba wszystkie sezony - przy czym "Monk" skończył się na ("Kill 'Em All" ;)) drugim, reszty raczej nie warto kupować.
A skąd te informacje?
Pozdrawiam.
co ams zna mysli mowiac dodanie angielskiego ????
Czy s aplany dodawania angielskiej sciezki audio przy "Monku" i "Columb" ????
W pierwszym numerze był
czeski i lektor polski
napisy czeskie i polskie
Teraz dodają jeszcze dźwięk Angielski.
bylo by super..tylko skad mas ztakie informacje ????
troche to dziwne, ze wydali 1 plyte inaczej, niz pozostale ???
Kiedy 2 numer ... w kioskach jest już numer pierwszy. Oficjalnie wiadomo że pierwszy numer nie miał oryginalnej ścieżki dzwiękowej ... zaś każdy kolejny będzie takową miał. Tylko pierwsza płyta zostrała wydana inaczej. Czy ktoś wie kiedy 2 numer. ???? Jak ktoś chce więcej info na temat Monka pisać - magia_kina@wp.pl postaram się odpowiedzieć. Pozdrooo dla fanów ...
Drugi numer bedzie w sprzedaży od 30 października. Wszystkich zainteresowanych odsyłam na stronę wydawnictwa: www.amercom.com.pl. Pozdrawiam
Drogo. Za cały zestaw wyjdzie prawie 1100 zł (słownie "tysiąc sto złotych"), znacznie, znacznie taniej wychodzi sprowadzenie go z UK, tym bardziej że pierwsze 4-5 sezonów są po bardzo okazyjnych cenach. Monk wydany przez amercom jest dla frajerów, co wolą wydać w 3 lata 1100 zł zamiast od razu 300 zł. A propos, 5 sezon był cienki więc polecam do 4 kupić a 5 obejrzeć na TVN-ie.
Cena ma ulec zmianie !! Otrzymałem osobiście meila od Amercomu w tej sprawie. Także mam nadzieje żę to nie ściema i będziemy mogli cieszyć się Monkiem za niższą cene. Przynajmniej te 9.90 zł niżęli to 15 ... Pozatym mam pytanie do kolegi powyżej ... Czyli frajerem jest ten kto chce wydać więcej ? Ciekawe masz poglądy ... ja niebęde frajerem i nie będe dorabiał UK ... a pozatym nie każdy ma możliwość ściągania serii z UK ... i niektórzy wolą wydanie polskie. Ja osobiście Polecam. PS. Jestem ciekawy czy z ceną nie skłamali.
Widzę że coś się rozkręciło.
Usunęli informacje o 72 DVD - To pierwszy dobry początek
Drugi to że cena może ulec zmianie a jeśli nie to min 3 odcinki na dvd.
Czyli frajerem jest ten kto chce wydać więcej ?
Tak a zwłaszcza jeśli zakupi prenumeratę.
1. Za 300 zł można na allegro kupić monka sezony od 1-5 wydanie U.K !!!!!
2. Jeśli masz kasę na seriale to i karta visy sie znajdzie.
3. Takie osoby napędzają rynek [lepszy jest bojkot. To ja mam wyciągnąć pierwszy rękę, i zakupić szmelc który przewyższa ceną bardzo dobre wydania zagraniczne]
Mi się wydaje że polska dystrybucja "Monka" na DVD wydawana przez amercom jeszcze wyjdzie nam na dobre ... sam powiedziałeś, że zniknęła informacja o wydaniu 72 DVD, ja poinformowałem, że cena ma ulec zmianie ... A może akurat będą te 3 odcinki na 1 DVD za 9.95 ... to mi się wydaje że jest całkiem nieźle ... ale czas pokarze ja czekam do 30 października. Wydaje mi się że dlatego przedłużyli czas sprzedaży Numeru 1 bo reszta jak zauważyliśmy ma ulec zmianie. Miejmy nadzieje że na lepsze. Pozdrawiam.
"Czyli frajerem jest ten kto chce wydać więcej ?"
Kolega wyżej odpowiedział.
Amer.com wydał pierwszy numer Monka tylko dla osób znających język czeski lub polski, tym samym nadaje się właściwie tylko na takie rynki, z założenia licencja powinna być w takim razie tańsza, a tu co ? 9,95 zł za 75 min. z lektorem - drogo. W wydaniu brytyjskim mamy oryginalną ścieżkę dźwiękową po rozsądnej cenie. A co do dawania zarobku zagranicznym firmom, jesteś pewien że amer.com to firma polska ? Mi wygląda na rosyjską/czeską/ukraińską ale za chiny nie na polską.
Moim skromnym zdaniem ... wszyscy narzekają Bo lektor, niema oryginalnej ścieżki dźwiękowej, napisy na pudełku czesko polskie, jeden odcinek na płycie, drogo ... sratata ale tak się sprzedaje że wydłużyli okres sprzedaży pierwszego numeru. Co do ścieżki dźwiękowej to w końcu jesteśmy w Polsce a nie w Ameryce żeby oglądać po angielsku. Pozatym nazywanie kogoś frajerem to bezpodstawne oszczerstwa ... bo każdy ma prawo wyboru i jakoś znalazło się setki tysięcy frajerów w naszym kraju którzy kupili Monka .. no bardzo ciekawe. Ja kupiłem i będę kupował Monka bynajmniej na razie a frajerem się nie czuje ... pewnie te setki tysięcy ludzi też nie. Ale ta rozmowa nie ma na celu obrażania się nawzajem więc po co to kontynuować. Ja tam jestem zadowolony szczególnie że szykują się zmiany. Pozdrooo