Dark
powrót do forum 3 sezonu

Noah

ocenił(a) serial na 10

Czy ktoś potrafi wyjaśnić, dlaczego Noah (czyli Hanno) zabijał dzieci?
Słyszałam wyjaśnienie że były to testy wehikułu czasu ale nie podoba mi się ono. Dlaczego?Na żadnym etapie serialu nikt nie sugerował że to urządzenie może być krzesłem... Jonas który przeniósł się do 1890 roku pracował już nad nim zanim narodził się Hanno, młody Hanno widział pracę młodszego Jonasa w 2035. To wszystko mi jakoś nie klika :(

ocenił(a) serial na 9
Ciasteczkowy_Potwor_Ev

Co z Adamem, czemu nie pokazano jak Jonas sie nim stał? Skąd ta zmasakrowana twarz?

ocenił(a) serial na 10
Rocket17

Zmasakrowana twarz przez eksperymenty z maszyną czasu - widzimy jak „średni” Jonas z nią eksperymentuje i zostaje poparzony, później ktoś mówi że to podróże w czasie odcisnęły na nim takie piętno. Myślę że zbierał te poparzenia latami

Ciasteczkowy_Potwor_Ev

Jak pokazał 3ci sezon, Noah wiedział że Jonas/Adam będzie jego przyjacielem, ale ten w którymś momencie go zdradzi. Portal którym można było skakać wszędzie był pod kontrolą Adama, więc kiedy został wysłany aby ściągnąć Helge, ustawić wszystkie pionki na swoich miejscach i odnaleźć zaginione strony z notatnika, zaczął budować własną maszynę czasu która także pozwalała by mu skakać w dowolny czas, a nie tylko co 33 lata w przód lub w tył. Jak widzieliśmy wcześniej, Noah przygotowywał się i swoją młodszą wersję na ostateczne wyeliminowanie Adama, ale jak sam widziałeś on nie do końca wiedział "jak grać w tą grę" - i dlatego przegrał.

Commander_Shepard

A śmierć tych dzieci była po prostu efektem ubocznym nieudanych testów.