Witam wszystkich. Mam prośbę, niech ktoś pomoże mi zrozumieć, jak to możliwe, że Mikkel i Jonas biegają razem po lesie a okazuje się, że Mikkel jest ojcem Jonasa. Rozumiem, że Mikkel się przeniósł itd ale przecież Jonasa ktoś spłodził i wtedy jeszcze Mikkela nie było w tym świecie, bo jest od Jonasa młodszy. Jakoś wszystko mi się powiedzmy zgadza prócz tego, że obaj biegają razem po lesie. Próbowałem to wyczytać w komentarzach ale nie znajduje odpowiedzi. Będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Nie dopatrywałabym się logiki poza tą, która wynika z fabuły : Mikke zaginął w 2019, zostaje adoptowany przez Ines i przy niej dorasta jako Mikael, ojciec Jonasa . W międzyczasie w rodzinie Nielsenow przychodzi na świat Mikke, więc przez jakiś czas młody i starszy Mikke mieszkają obok siebie. To wpływa na stan psychiczny ojca Jonasa. Podobnie stary Helge , gdy chce zabić siebie z przeszłości. Przemieszczając się w czasie mogą niejako „ bytowac „ obok siebie , ale nie mogą zmienić przyszłości . To tak jak wątek z końcówki drugiej serii: partnerką Noa jest Elizabeth , która będzie matką Charlotty a Charlotta będzie matką Elizabeth.