PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74627
6,3 6 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew
Minutus

Dla mnie nie jest niesmaczne :P Nie wzbudza żadnych negatywnych odczuć, jedynie cieszy, ze polski akcent jest w tak znanym serialu ;)
Przecież wielu ludzi uprawia seks w swoich sypialniach, gdzie wiszą ikony ! Hello ! Poproszę, więc nagonkę na pół Polski :P

PS
Argument z podobizną Mahometa jest słaby, bo 1 aktorka to Polak i możliwe, ze katoliczka, a nie muzułmanka, 2 islam zabrania podobizn w obrazach. ad. gwiazda Dawida - to było by nijakie i żydzi by za bardzo jęczeli, gdyż są przewrażliwieni i dziecinni pod tym względem :P

pixi222

No to chyba nie pamiętasz co się działo niecałe 10 lat temu gdy pewien bodajże holenderski dziennik opublikował karykatury Mahometa.

Reszta Twojej wypowiedzi jest napisana w taki sposób, że nie bardzo rozumiem co chciałaś przez to powiedzieć.

Minutus

Moja wina, za a szybko pisałam końcówkę o żydach :-)
Jedno, że są przewrażliwieni i się nie opłaca ich denerwować, drugie, że większość show-biznesu w USA to Żydzi i na nikim tam nie robi wrażenia aluzja do judaizmu. Poza tym oni tam i tak w wielu produkcjach jadą po żydach (a nie jak tu dają tylko aluzję do wiary postaci).

Właśnie karykatury, a nie normalny obraz ;) Jak na razie postaci w serialu nie mają nic wspólnego z islamem, więc nie wiem, jak by aluzję do niego mieli w nim zawrzeć...

pixi222

Tzn to jest tak. Jak ktoś niewierzący byłby urażony, że ktoś nie wiem używa jakiejś symboliki dla niego ważnej w jakiejś scenie to byłoby to - BRONIENIE SWOICH ODCZUĆ ESTETYCZNYCH, jeśli ktoś wierzący jest zniesmaczony używaniem symboli dla niego ważnych to jest - FANATYKIEM. Ludzie niestety patrzą tylko przez czubek własnego nosa. To jest bardzo przykre.

Mnie ten obraz nie uraził. Teraz jak go widzę w Kościele to się tylko bardziej uśmiecham. A argument o tym, że ludzie uprawiają seks tam gdzie są święte obrazki, bardzo do mnie przemawia. Poza tym nasza Poleczka w serialu to wierząca wampirzyca :D

lapkaKot

Zrównujesz odczucia estetyczne do odczuć religijnych ? Dla mnie to różne sprawy ;) Estetykę jeszcze jakoś można określić, ale uczucia religijne to czysta abstrakcja.

Właśnie, wierząca i to wydaje się mocno :), więc ten obraz tylko podkreśla jej osobowość.

ocenił(a) serial na 7
Minutus

Czemu niesmaczne??

Miela

Bo staram się szanować wszystkie wyznania.

ocenił(a) serial na 7
Minutus

No to szanuj, ale co ci obraz przeszkadza. Robili coś z tym obrazem? Jak komuś przeszkadza, niech zamknie oczy. Niesmaczne jest przewrażliwienie i poprawność polityczna.

Miela

Nie rozumiem tego ataku. W żadnym miejscu nie nawoływałem do bojkotu serialu czy krucjaty przeciwko twórcom. Co więcej wyraziłem swoje uznanie dla finału szóstego sezonu jak i całości serii. Ani razu nie obraziłem osób uczestniczących w tej dyskusji o poglądzie innym niż mój własny. Jedynie twórcy mogliby poczuć się urażeni moim stwierdzeniem, że popisali się głupotą. W każdej wypowiedzi starałem się podawać jak najwięcej merytorycznych argumentów, więc wypowiedzi takie jak Twoja są zwyczajnym zaczątkiem typowo filmwebowo-onetowej dyskusji, która prowadzi donikąd i polega nie na wymienia poglądów, ale na okładaniu się internetowymi kijami. Com powiedział, powiedziałem i kończę mój udział w tym temacie.

ocenił(a) serial na 7
Minutus

Zapytałem po prostu co było w tym niesmacznego. Bo niczego tam takiego nie widziałem. Piszesz, że niesmaczne a jednocześnie, że twórcom nie starczyło odwagi. Do każdej sceny można się przyczepić. A krew Ci nie przeszkadza, to dopiero niesmaczne!

Minutus

Mam rozumieć, że ty przed seksem zdejmujesz/zasłaniasz wszystkie "święte" obrazy i symbole?

aryl_fw

dobrze widziałeś. Zresztą mówiła 1 albo 2 odcinki temu że jest gorliwą katoliczką w starym wydaniu a nie te dzisiejsze miękkie wydanie katolicyzmu więc dekoracja pokoju jak najbardziej na plus !

CzlowiekOdrzywka

Okaże się jeszcze, że jest dziewicą bo czeka na oświadczyny:D

alien_2

Może i dziewica, ale od "170 nocy" Jason robi jej dobrze. Jeśli 7 sezon będzie ostatni to chcę powrotu do 1 sezonu, gdzie było bardzo dużo sexu, i w tym przypadku oświadczyny i ślub Jasona z Violet byłby na miejscu, bo nie ma co mówić Jason ma niemałe doświadczenie w scenach łóżkowych, a ich sex może być dziki, bardzo dziki. A z kim będzie Sookie na koniec ? Nie wiem, ale obstawiam Alcide'a, Bill'a i Erica, tak jego, mimo że pokazali jak płonie to nie wiadomo czy się spalił do końca. Kto wie może Sookie stanie się wróżkowampirzycą, a jak ? Twórcy na pewno coś wymyślą.

ocenił(a) serial na 10
alien_2

haha - też tak sobie pomyślałam... że czeka z seksem do ślubu!!!!! :D

kitanka_kasia

no tez bym smiał jak by przez 800 lat była dziewicą hehehehe

ocenił(a) serial na 8
Marko81

Jessica jest 'wieczną dziewicą'. Dlaczego więc inne wampiry nie miałyby również takie być.

truegod

Nie jest. Dziewictwo straciła przy swoim pierwszym stosunku, to, że ma błone nie oznacza, że jest dziewicą.

ocenił(a) serial na 6
aryl_fw

A już myślałam że jakiś szał się w tej minucie stałXDDDDD

aryl_fw

Swoją drogą jej wiek i wiek obrazu pokrywa się ze sobą, kto wie, może to ona była pierwowzorem w serialu dla obrazu ? Wtedy ta scena ma sens i nie obraża Kościoła i nas Polaków.

ja547523

Ja sobie pomyślałam,że to byłby niezły element komediowy,gdyby się okazało,że ona jest 800-letnią dziewicą ;DD W końcu taka zagorzała katoliczka to i dziewic pewnie hehe ;D Ale niedziewica też jest wporzo ;)) Wszystko jest lepsze od Eric'a i Nory w kontenerze 2 metry od Bill'a -,-

ocenił(a) serial na 6
CzarnaMamba_1277

" Wszystko jest lepsze od Eric'a i Nory w kontenerze 2 metry od Bill'a -,-"
hahah, AMEN.

WhiteDemon

Ta scena zniesmaczyła mnie bardziej,niż ekscesy Jason'a z Randi Sue koło śmietnika w 1 sezonie -,- ;DD Seryjnie,Lucy Griffiths taka śliczna,a taką zj*ebaną wampirzycę grała,że mnie szczęka opadła.Nie mówię już o jakiejś moherowej moralności,ale weź ;DD