PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74627
6,3 6 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Macklyn Warlow wiek

ocenił(a) serial na 10

Jak około 6000 letni wampir może nazywać się Macklyn Warlow ? Wtedy jeszcze nie było języka angielskiego ! Poza tym wydaje mi się, że Warlow powie Sookie coś ci zmieni jej punkt widzenia na temat morderstwa jej rodziców dlatego ona pójdzie w przyszłym odcinku do Laffayeta aby się czegoś dowiedzieć od rodziców. Btw od pierwszej chwili jak Ben się pojawił w serialu wiedziałem, że to musi być Warlow.

felek87

Macklyn Warlow ma 3500 lat,a nie 6000.Najprawdopodobniej zmienił swoją tożsamość,podobnie może być z Eric'em,który jest był wikingiem,a na nazwisko ma Northman.Ben,czy raczej Warlowe to jedna wielka niewiadoma,może się okazać,że to nie on zabił jej rodziców,ale wszystko na to wskazuje.Sądzę,że jeśli Sookie na niego poleci to będzie głupsza,niż kiedykolwiek -,-.
Myślę,że ona go jakoś odgoni,a dopiero potem pójdzie do Laffayette'a.

ocenił(a) serial na 10
CzarnaMamba_1277

W wampirzej biblii też jest wymienione wyraźnie imię Warlow. Na True Blood Wikia jest napisane, że Warlow ma ponad 5500 lat a przy Niallu, że, ma około 5500. W sumie to żeby być potomkiem Lilith to 3500 to chyba troche za mało. Z resztą w przyszłym odcinku ma się okazać jak się na prawdę potoczyło między Lilith a Warlowem, za kilka odcinów ma być ciekawy Flashback z XVII wieku w Pradze, może Russell też się tam pojawi. Ogólnie to sezon lepszy niż dwa poprzednie.

felek87

Mi się 5 sezon,akurat bardzo podobał,tak samo 6.Nic sobie nie robię z wszystkich oglądających,którzy ciągle doszukują się dziury w całym,to jest słabe,tamto jest słabe..itd.Biorę wszystko takie jakie jest i takie mi się podoba.Oprócz wilkołakówi i zmiennokształtnych-tu robię wyjątek :).
A faktycznie ma 5500 lat,masz rację!A tak na marginesie skąd bierzesz informacje o tych itd.?

CzarnaMamba_1277

o tych flashbackach?

ocenił(a) serial na 10
CzarnaMamba_1277

Wyczytałem w skrócie następnego odcinka na True Blood Wikia, że Warlow przypomina sobie bolesne wspomnienie z Lilitha z tym drugim to kiedyś trafiłem w internecie na artykuł o siódmym odcinku (nie znam za dobrze angielskiego) że będzie Flashback z XIX wieku w Pradze w którym ma być przedstawiony ówczesny król Karol II, natomiast Allan Ball gdy rozstawał się z serialem mówił, że to już koniec Russella ale może w przyszłym sezonie znajdziemy go w jakimś Flashbacku. Pozdrawiam.

felek87

Dziękuję i pozdrawiam również! :)

ocenił(a) serial na 6
felek87

Dziadek Niall 5500?? A dał się porobić jak paczka dropsów, pfff.

WhiteDemon

Mnie to też trochę poraziło,no bo taki stary,ściga Warlow'a od tysiącleci,a tu nagle taki kompletny brak myślenia -,- .

ocenił(a) serial na 6
CzarnaMamba_1277

Żenada po prostu;)

WhiteDemon

Jest bardziej podobny do Jason'a,niż mu się zdaje,a niby go Jason'a gen ominął hehe ;D

ocenił(a) serial na 6
CzarnaMamba_1277

XD Wyszło szydło z wora.

WhiteDemon

Na początku wydawało się,że taki wchechpotężny,a tu się okazuje,że jednak nie do końca.Np. taki Russell Edgington był młodsz,a prawie nikt nie był w stanie mu podskoczyć,a tu nagle taki stary i doświadczony Niall,dwa razy tyle co Russell starszy i co??
Poza tym ciekawi mnie jedna rzecz.Wiele postaci ma współczesne imiona i nazwiska,chociaż w czasach,w których żyli,takowych nie było.Np. Niall,na pewno nie nazywał się Niall Brigant,Warlow,nie nazywał się Macklyn Warlow,a taki Eric nie nazywał się Northman,bo nawet gdyby to przetłumaczyć,to nazywałby się Erik Nord människa takiego nazwiska nie ma!!Co oni zmieniali tożsamość?

ocenił(a) serial na 6
CzarnaMamba_1277

"Co oni zmieniali tożsamość?"
To raczej pewne, głupio byłoby im nosić we współczesnym świecie jakieś przedpotopowe nazwiska;P

WhiteDemon

Godric na bank nazywał się Godric,tego,jestem pewna na 100%.Jest to imię pochodzenia germańskiego,a Godric był galem,więc mógł mieć jakieś spowinowacenia z Germanią,ponieważ czasy,w których żył,był aktywnym okresem walk Rzymu z Wizygotami,więc pewnym jest,że to jego oryginalne imię.
Natomiast Macklyn i Niall na pewno zmienili tożsamość,albo po prostu inaczej się przedstawiają,tak samo może być z Russellem Edgingtonem,których żył w czasach asyryjskich.Eric zmienił to wiem na pewno,bo na pewno nie nazywał się Northman,umiem co nieco po szwedzku i wydaje mi się,że mógł się nazywać (tak na współcześnie,nie znam staronordyckiego) Erik Nordmannen.

ocenił(a) serial na 6
CzarnaMamba_1277

Fakt, zapomniałam o Godricu;)

ocenił(a) serial na 9
CzarnaMamba_1277

czy Godric miał nazwisko? nie kojarzę by go nazywano inaczej niż Godric właśnie

ocenił(a) serial na 10
CzarnaMamba_1277

Zgadza się ! Jeśli chodzi o Godrica to pochodził on z wioski Galijskiej ( podobnie jak Asterix i Obelix ;p) i został uprowadzony przez wampira podróżującego z wojskami Juliusza Cezara do Rzymu, gdzie został póżniej przemieniony by po latach zabić swego stwórcę i uciec. Z kolei Russell pochodzi z okresu ok. 800 r p.n.e z celtyckiej osady w Karpatach a jego oryginalne imię to Korun co po staroceltycku oznacza "kruk". Eric natomiast musiał przybrać nazwisko Northmann co oznacza człowiek północy albo wiking. Co ciekawe Eric jako dziecko bawił się nad morzem północnym, z którym Szwecja nie sąsiaduje :)

felek87

Northman-człowiek północy,w wolnym tłumaczeniu to właśnie to znaczy :)
Faktycznie,mnie też to zastanowiło,że skoro on jest Szwedem,a pływał w młodości w Morzu Północnym,to coś tu jest nie tak..Chyba Bałtyckim.. ?? ;D
Russell to taki wampirzy wampir,pochodzi z okolic,z których pochodził Vlad Drakula! :)

ocenił(a) serial na 9
CzarnaMamba_1277

nazwiska mogli sobie zmieniać tak by pasowały do czasów w których żyją, Eric wybrał Northman - można to tłumaczyć przeróżnie, np" Północny człowiek "co ma sens patrząc na jego korzenie.