PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506885}

Czerwony orzeł

Águila roja
2009 - 2016
8,0 2,5 tys. ocen
8,0 10 1 2474
Czerwony orzeł
powrót do forum serialu Czerwony orzeł

Może i temat był, ale teraz dużo się wyjaśniło i można nowy założyć, aby chaosu nie było.
Zacznę może od dzisiejszego odcinka. Margarita otruła się i na bank przeżyje, ale jak? Ja
sądzę, że Gonzalo zasięgnie rady tej chinki i ona da mu lekarstwo jakieś. Swoją myśl
rozbudowałem i... Alonsinio zapewne z poczucia winy poprosi Gonzala, aby dał mu to dla
Irene. Gonzala bo błaganiach syna pewnie pójdzie i da Irene i być może.... zobaczy coś z
tyłu głowy Irene :D. To tylko moje przypuszczenia :P Nurtuje mnie też TVN7. A mianowicie
emituje odcinek o 14:57 (np. dziś), czasami 14:55 (godziny z dekodera!). Na inne filmy
trzeba czekać z 3-5min, a tutaj... może to i dobrze, ale kto wie... mnie to wkurza.

PS. Tutaj macie 4 sezon online. Uploader na bieżąco dodaje.:

htt p:/ /w ww.e xsite .p l/fil my-online/ 681530-online-czerwony-orzel-bguila-roja-2011-
2012-sezon-4-xvid-lektor-pl.html

Usuńcie spacje. Bądź po prostu wpiszcie w google:

"exsite czerwony orzeł 4 sezon online"

użytkownik usunięty
doman221

Margarita otruła się i na bank przeżyje, ale jak? Ja
sądzę, że Gonzalo zasięgnie rady tej chinki i ona da mu lekarstwo jakieś. Swoją myśl
rozbudowałem i... Alonsinio zapewne z poczucia winy poprosi Gonzala, aby dał mu to dla
Irene. Gonzala bo błaganiach syna pewnie pójdzie i da Irene i być może.... zobaczy coś z
tyłu głowy Irene.

Dzięki wielkie bo tego odcinka nie oglądałem (13), a później sobie zobaczę.
Co do tego dekodera, też mam, i inaczej po prostu to odbiera, godziny o różnych porach emisji pogubiłem się, więc daję na czuwanie 10 minut przed seansem, by coś nie przegapić, nie wiem jak ty, ale ja się pogubiłem, daję radę, ale TVN7 mogło by to poprawić ;)

użytkownik usunięty
doman221

Z tym linkiem chodzi po prostu o ten pierwszy wers w Google :

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gf ns=1&q=htt+p%3A%2F+%2Fw+ww.e+xsite+.p+l%2Ffil+my-online%2F+681530-online-cze rwony-orzel-bguila-roja-2011-2012-sezon-4-xvid-lektor-pl.html#hl=pl&sa=X&amp ;ei=iq1HT8G2GMzU4QT3qP3dDg&ved=0CCgQBSgA&q=http%3A/+/www.exsite+.p+l/fil my-online/+681530-online-czerwony-orzel-bguila-roja-2011-2012-sezon-4-xvid-lekto r-pl.html&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=346efc4031588eaa& amp;biw=1024&bih=600

Robiłem tak jak pisałeś ale wystąpiły błędy, a wystarczy usunąć przerwy po spacji :)
Znalazłem, i również polecam :)

doman221

Tak sobie czytam, bo od nie dawna oglądam "Czerwonego Orła", i nie wiem o co chodzi z tym: "... z tyłu głowy Irene." Gdyby ktoś mógł, to bardzo proszę o wyjaśnienie :).

ocenił(a) serial na 10
stokroka13

Kiedy szukali siostry Gonzala i Hernana to pewna osoba, bodajże dawna opiekunka czy właścicielka z domu dziecka pod naciskiem Czerwonego Orła powiedziała wszystkie informacje na temat "tego dziecka, które mialo na ręku bransoletke" - z imieniem. Bo każde z tych dzieciaków miało ową bransoletę. Powiedziała, że dziecko (Irene) zostało wzięte przez kardynała Mendozę i kardynał kazał także zdjąć i dać innemu dziecku bransoletkę - (stąd też wtopa z bratem (nie pamiętam imienia), kiedy jeszcze nie wiedział Gonzalo czy ma brata czy siostrę. Dopiero po przeczytaniu imienia na bransolecie się zorientował. A wiemy o Irene dlatego, iż było pokazane kiedy ta stara opiekunka z sierocińca mówiła, a w między czasie Irene z Hernanem (***brat i siostra***) brali ślub - wtedy dokładnie pokazali Irene i każdy chyba się zorientował.

ocenił(a) serial na 10
doman221

...powiedziała, że to dziecko ma z tyłu głowy taką plamę, dzisiaj chyba powiedzielibyśmy "myszkę" no i właśnie wtedy pokazali Irene, a dokładniej tą myszkę :)

doman221

O, dziękuję bardzo za szybką i dokładną odpowiedź :).

ocenił(a) serial na 3
doman221

Trzeba przyznać, że sporo jest niejasności w tym serialu...i ogólnie troszeczkę pomieszania z poplątaniem, ale ma to swój urok. Zastanawia mnie skąd Mendoza wiedział, że to jest "TO" dziecko, dlaczego uznał ją za siostrzenicę (mógł przecież ją zabić/oddać gdzieś, ale najwyraźniej ma jakiś plan wobec niej...) oraz dlaczego Laura znalazła się w takiej trudnej sytuacji (tzn musiało się coś wydarzyć, że kazano ją zabić i jej dzieci...). Może były już jakieś znaczące podpowiedzi, ale najwyraźniej mi umknęły (?).

użytkownik usunięty
mmadelinee

Masz rację wątek tej fabuły sięga specjalności niewyjaśnionych spraw rodu rodziny Gonzalo.
To nie błąd, a część historii która tworzy wspólna przygoda po serialu i filmie Aguila Roja.
Pomieszanie z plątaniną niedokończonych odkryć to urok filmu, sam odbiorca - widz ma się zorientować co tak naprawdę w tym chodzi, a pod koniec i tak wszystko wyjdzie na jaw, tak było zawsze i nadal taki system funkcjonuje, w filmach przygodowych.
Mendoza To człowiek wielu interesów, Król ma sporo długów wobec niego, znali się poza sensem serialu, już sporo czasu, zanim Filipe jeszcze został królem.
Znał historię rodziny, porzucone w przeszłości dzieciątko, było celem złośliwych interesów Mendoz'y.
Jak się potem okazało, sprawa przybierała na intrygach, dość okrutnych, od zła do władzy.
Laura musiała całe życie się ukrywać, ukrywać przed prawdą i niesprawiedliwością tronu męża, i jego otoczenia.
Niestety sprawa dzieci które zostały rozdzielone dobiło jej stan psychiki, zostając sama musiała wyrzec się potomstwa.
król za wszystkim stoi, on jest głównym sprawca cierpień Laury, ukrywając bolesną prawdę o swojej przeszłości,
zostaje pod haczykiem kardynała i to że Gonzalo jako młodszy syn usiłuje stawić czoła tej żmudnej zagadce,
i poszukuje tajemnicy z przed lat, czy mu się to uda, jest tajemnica która zawiera każdy odcinek, alby się dowiedzieć,
wystarczy śledzić poczynania mściciela zwanym AGUILA ROJA :)

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 3

Dobrze...tylko dlaczego król i Laura nie są razem? Związał się z nią dla korzyści, czy z miłości? Z jakiego powodu się rozstali? Mam nadzieję, że rozwiązanie tajemnicy będzie sensowne i logiczne ( bo trzeba przyznać, że niektóre wątki są naciągane xD).

użytkownik usunięty
mmadelinee

Król i Laura nie są razem - bo to korzyść na jego stronę, tron był na wyciągnięcie ręki, ale musiał się pozbyć przeszłości by zadbać o przyszłość.
Teraz wszystko wychodzi na jaw, a nie za bardzo są odcinki naciągane, co sformułowane zbiegiem braku kolejności.
Wszystko wiadomo dzięki Gonzalo, który odkrywał tajemnice krok po korku, działaniem po ryzyko.

doman221

"Jak dziewka zobaczy Hiszpana to nic je nie powstrzyma. Sam się o tym kilka razy przekonałem." Uwielbiam Satura.

Obssesion

Teksty Satura są najlepsze z całegpo scenariusza.. Haha ;D

ocenił(a) serial na 10
Czerwona_truskawka21

taaa Satur jest genialny i ta jego wiecznie uśmiechnięta gęba... jak grał swojego brata bliźniaka to aż się dziwnie na niego patrzało że taki groźny i wrogo nastawiony.. poza tym uwielbiam miny Lukrecji są po prostu rozbrajające, jest tak wyrachowana i pewna siebie że po prostu boska :* hehehe

ocenił(a) serial na 10
kobieta1985

A ja lubię jak Margarita jest przerażona i biegnie przy czym mówi "ke pasa" - tak się słyszy, jak pisze to nie wiem:D

użytkownik usunięty
doman221

Akurat to aż takie zabawne nie jest, aczkolwiek można by trochę to przerobić na żart.

ocenił(a) serial na 3

Mnie to śmieszy :D Jakkolwiek to dziwnie nie zabrzmi, Margarita jest wg mnie "za dobra", jednowymiarowa, nic nie zaskakuje, niemal każda jej reakcja jest przewidywalna. Chociaż przyznam, że ostatnio jak razem z Markizą Cataliną zostały napadnięte i Margarita przeciwstawiła się Markizie, troszeczkę mi zaimponowała. Takiej Margarity powinno być zdecydowanie więcej.

użytkownik usunięty
mmadelinee

O ! dokładnie, Margarita to trochę skryta postać, miła, zaborcza, a czasem zbyt pewna siebie,
niemal każda jej reakcja jest przewidywalna - to fakt, ale i służy niezłą figurą :D
Imponuje, zaskakuje i co najważniejsze darzy innych niemałostkową energią, miłości i rady.

Dlaczego według ciebie Margarita jest zaborcza?

użytkownik usunięty
kobieta1985

Hahahha - dokładnie, to druga strona - najlepsza strona filmu - humor, który zapewnia tylko Satur :)

ocenił(a) serial na 10

Jakiś Hiszpan napisał, że przewiduje się na wrzesień 5. serię, ale... dodał też, że RTV mówiło, że mają kryzys i zrezygnują z całej serii ;/

ocenił(a) serial na 9
doman221

Skąd o tym wiesz?

ocenił(a) serial na 10
Czerwona96Orlica

Przeczytałem pod trailerem w komentarzu... na yt.

ocenił(a) serial na 9
doman221

Myśle że raczej nie będzie tak źle... Chociaż pożyjemy zobaczymy...

ocenił(a) serial na 10
Czerwona96Orlica

Wydaje mi się że raczej będzie kolejny sezon ponieważ, mówił o tym David Janer.
A ja mam takie pytanie bo już nie wiem :D Król Hiszpanii wie że Gonzalo to jego syn czy nie?

ocenił(a) serial na 10
Difas

On tylko kojarzy imię chyba. No i wiek... bo się zgadza. Ale reaguje na niego dość dziwnie, ale pozytywnie. Niby w przeszłości zepsuł tę rodzinkę, ale teraz... kto wie. Możliwe, że wie, ba... przypomniało mi się! [SPOJLER] WIE! Augustin kiedyś do króla powiedział "jeden z synów jest blisko prawdy, mam mu powiedzieć, czy osobiście wasza wysokość mu to przekaże?" i on dał mu amulet wtedy, kiedy Augustin miał powiedzieć Gonzalowi prawdę, ale został zabity...[spojler]. O Irene wie, a o Hernanie? Nie wiem. Ale Laura poprzysięgła zemstę, ale pewnie jak Gonzalo zrezygnuje z niej (Gonzalo-Hernan | Laura-Filip ;p)

ocenił(a) serial na 9
doman221

zresztą w dzisiejszym odcinku było że król zrozumiał że ma wnuka. Zresztą przecież nie byłoby okupu za Juana i jego towarzyszy.

ocenił(a) serial na 10
Czerwona96Orlica

kurde nie widziałam wczoraj ostatniego odcinka :( musiałam pilnie wyjść w połowie odcinka i dupa. na exsite jeszcze nie ma tego ostatniego, może na innej stronce, ale tylko taka gdzie można obejrzeć on-line. podeślijcie jakiś link...

użytkownik usunięty
kobieta1985

Też coś słyszałem o tej aferze, ale raczej nic z tego nie będzie, serial ma mocne prawa autorskie, i jak na razie nikt nie może nic zrobić, jest na licencji Globomedii, i to wielki mur - który stoi za Filmem i serialem.
Możecie być spokojni, nic się nie stanie, miało, ale dawno już przeszło tym co coś nie pasowało.
A jak na razie oczekujmy sezonu 5 który pojawi się jeszcze w tym roku, na święta Bożego Narodzenia będziemy śledzić ta przygodę :)

Link do ostatniego odcinka jest na youtube - wpisz Aguila Roja 4 Temporada final :)
nie zamieściłem go tutaj bo są błędy w weryfikacji.

ocenił(a) serial na 10

ok dzięki

użytkownik usunięty
kobieta1985

Nie ma za co, czysta przyjacielska przysługa :)

ocenił(a) serial na 10
kobieta1985

nie mogę znaleźć a już w ogóle po polsku..poczekam na exsite...

użytkownik usunięty
kobieta1985

No bo po Polsku nie ma, ale jest zaraz ten pierwszy filmik.

A na Existe finałowy film będzie za kilka dni, jak już chciałbyś poczekać :)

ocenił(a) serial na 8

I dlatego właśnie zmieniłem platformę na n,gdzie dekoder ma funkcję time shift(pauza),właśnie w takich sytuacjach jak kobieta1985 świetna sprawa.Nie raz tak robiłem,gdy oglądałem Aguila Roja...:)

użytkownik usunięty
mandaryn111

Ja robiłem to samo, ale jest też funkcja nagrywania odcinków na dysk dekodera, można później swobodnie przekopiować go na napędy wirtualne, i cieszyć się odcinkami w każdej chwili.
N to lepsze niż cyfrówki bez możliwości nagrywania.

użytkownik usunięty
kobieta1985

Proszę oto ostatni odcinek serialu :)

http://www.rtve.es/alacarta/videos/aguila-roja/aguila-roja-20120123-2215-169/130 2026/

Nie jest po Polsku :)

ocenił(a) serial na 10

a wy że tak spytam nie po polsku oglądacie? macie coś z takiego seansu, bo ja miała bym gó... ; )

ocenił(a) serial na 10
kobieta1985

Ja np. po każdym odcinku na TVN7 oglądałem urywkami dany odcinek na rtve.es żeby sprawdzić co nasz telewizja wycięła lub ocenzurowała ;) Nie słucham... oglądam tylko scenki :D

ocenił(a) serial na 10
lexus123

heh tak myślałam, a może jest w śród nas "orzeł" który biegle mówi po hiszpańsku ?:P

ocenił(a) serial na 10
kobieta1985

p.s a dużo wycinają? dużo tracimy oglądając okrojoną wersję?

ocenił(a) serial na 10
kobieta1985

Różnie to bywa... Zależy od odcinka, ale myślę że gdyby tak zliczyć czasowo to z 5/6 min. nam umyka w każdym seansie. Niby nie dużo, ale jednak.

lexus123

lepiej Wy mi powiedzcie, kiedy 5 sezon ??

ocenił(a) serial na 10
hans27

We wrześniu podobno w Hiszpanii. Pod koniec 2012r. powinniśmy mieć po polsku.

użytkownik usunięty
doman221

Miejmy nadzieję :)

użytkownik usunięty

Wiem zatem że na wakacjach TVN7 puści znowu 4 sezony Aguila Roja, osobiście się pytałem w tej sprawie :)
Będzie emisja na pewno :)

użytkownik usunięty
kobieta1985

Ja niestety tylko też oglądałem scenki, ale ściągnąłem sobie 4 sezony z download ;)

ocenił(a) serial na 8

Wydaje mi się,że Aguila Roja jest na podstawie jakiejś opowieści El Commisario,tak w napisach jest.Wiecie coś na ten temat?

użytkownik usunięty
mandaryn111

Faktycznie - słuszna uwaga, czytałem tylko że jest to na podstawie motywów jakiś ksiąg z tamtego okresu, które mieści biblioteka Hiszpańska,
o El Commisario pisarzu który znał legendę o Aguila Roja, opisywał go jako bohatera, widział go i obserwował jego poczynania.
Coś takiego jak Spider - Man robił sobie zdjęcia, by zarobić, ten zaś pisał takie legendy dla bibliotek, by później stać się pisażem, nie udało się, zmarł na zawał serca.

ocenił(a) serial na 8

Dzięki za odp.,bo ciekawiło mnie to od pierwszego sezonu(zawsze w napisach jest podane coś tam,coś tam El Commisario:).

użytkownik usunięty
mandaryn111

Spoko, mnie też to ciekawiło, myślałem że to opcjonalne napisy, ale sprawdziłem, i jednak serial jest na motywach powieści tego pisarza ;)
no o ile kiedyś nim był ;)

ocenił(a) serial na 9

Gdzie to wyczytałeś?