Czy wiadomo mniej więc co się z nim stanie? Wystąpi w 5 sezonie czy go zabiją?
Jak go zabiją.... to ja zabiję twórców xD Najlepsza postać chyba. Ogólnie postacie Niemców są dobre. Brakuje mi teraz Halbego i Tadeusza :)
Ooo tak, mi zwłaszcza Halbego :( Rappke też był dobry :D
Mimo, że tak nie powinno być, patrząc na historie, ale w tym serialu jestem za Niemcami, właśnie dzięki aktorom, którzy występują. I te mundury ahh : D
Mundury niemieccy naziści mieli faktycznie udane, ale nic dziwnego skoro zaprojektował im je niejaki Hugo Ferdinand Boss...
Boże, a myślałam, że tylko ja się zachwycam tymi mundurami xDDD ale musicie przyznać, że jak Polacy się przebrali w mundury niemieckie to wyglądali jeszcze lepiej. A swoją drogą, marzą mi się takie spodnie od niemieckiego munduru :P
Ku ścisłości mundury SS były zaprojektowane przez Karla Diebitscha a Boss je produkował. Ale fakt, były bardzo dobre!
Mnie Tadeusz wkurzał trochę... ale Halbe był spoko, uwielbiałam jak z Rainerem rywalizował :D Willa (czy tam Willy'ego) też lubiłam, szkoda, że go zabili. Zresztą w ogóle szkoda, że praktycznie z tych Niemców, to mało kto już został.
Mi osobiście radość sprawiało gdy na ekranie pojawiał się Helmut Fuchs . Niby na pierwszy rzut oka taki spokojny i ułożony a potem się okazywało że niezła z niego gnida była. A Rappke z tym swoim akordeonem naprawdę miał w sobie coś z diabła:)
No Lars rządzi jest niestety ciekawszą postacią niż wszyscy pozytywni bohaterowie razem wzięci.....
Gdybym był na jego miejscu miałbym pewnie podobne podejście.....
Ciekawe jak potocza sie losy Larsa. Prowadzenie śledztwa w sprawie zamachu na Fischera, ukrycie przed Fischerem tego co wie o zlocie,infomowanie Berlina przy jednoczesnym uwazaniu na Berlin. Odnosze wrazenie, ze tym dwom generalom SS zalezy tylko i wylacznie na przejeciu zlota.
Rainer wymiata
Powiem szczerze że czwarty sezon oglądałem tylko z powodu rewelacyjnej gry Adamczyka.
Pasuje mu ten mundur. Pasuje mu ta rola. Rewelacja
Reszta tej całej pseudo konspiracji może się schować.
A propo Adamczyka w niemieckim mundurze, w ''Stawce wiekszej niż śmierć'' Adamczyk gra Brunera, jest brunetem z wąsem http://www.fakt.pl/Kot-jako-Kloss-Adamczyk-jako-Brunner-Foto,galeria-artykulu,14 0026,1.html
Tez uwazam, ze Lars Rainer jest najlepsza postacia w serialu. Adamczyk jest genialnym aktorem. Czy ktos patrzac na jego Rainera widzi Żabcie z Przepisu na zycie? Nie. Totalnie nie. Adamczyk jest swietny! Chyba grajac z drewnianym Kozyra musial byc porazony. I wszyscy wokol.
Kozyra sprawdzał się jedynie w scenach z Gertrudą, ale jak zaczął np. krzyczeć - śmiać mi się chciało. Podobnie Urbański- naprawdę w tym kraju nie ma aktorów tylko trzeba brać celebrytów?
Acha, i rozumiem że świadomośc jego wykształcenia zmienia coś w fatalnym odbiorze roli/postaci i td.? Bo zdaje się że nie.
cytuje:
Podobnie Urbański- naprawdę w tym kraju nie ma aktorów tylko trzeba brać celebrytów?
otoz nie interesuje mnie spoleczny odbior jego roli, ani kreowanej przezen postaci; nie ogladam tego serialu i nie o tym sie wypowiadam; cytowany przedmowca zadal konkretnie w kontekscie urbanskiego zapytanie, wiec do niego sie odnioslem