PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40163}

Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 51379
6,2 8 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

1/10

użytkownik usunięty

Nie wiem dlaczego powstał ten serial i chyba nie chcę wiedzieć.To przechodzi ludzkie pojęcie jak można być naiwnym i oglądać,że się tak wyrażę taki 'gniot'.Według mnie to najlepszą rzeczą,a raczej osobą jest Holly Marie Combs i przekonuję się do Allisy Millano,lecz reszta ekipy filmowej to totalny kataklizm.A najbardziej razi mnie ciągle wymalowana czerwoną szminką Rose McGowan.Ani ona ładna,ani aktorka z niej żadna.Nie chcę nikogo zrażać,ale jak najbardziej nie polecam.

ocenił(a) serial na 9

,,Polotkara"?a o czym to?:)

użytkownik usunięty
Versatile_Nat

Trudno mi tak wytłumaczyć,bo nie obejrzałam wszystkiego no ale coś takiego.Jest Plotkara i ona prowadzi blog na,którym zawsze można znaleźć najnowsze nowinki z życia bogatej i niegrzecznej młodzieży Manhattanu,którzy uczęszczają do szkoły Upper East Side.Głównymi bohaterami są:
Serena-przyjaciółka Blair,przespała się z Nate'm(chłopak Blair)po tym wyjechała na pół roku do szkoły z internatem po czym wróciła,bo jej brat Eric próbował popełnić samobójstwo.Wcześniej ćpała,piła,uprawiała seks z kim popadnie,lecz zmieniła się w grzeczną dziewczynkę.
Blair-córka projektantki mody,jej ojciec zostawił jej matkę dla innego faceta.Przyjaciółka Sereny przez 3 odcinki wściekła na nią,dowiedziawszy się,że tamta przespała się z Nate'm.Później się pogodzą.Od przedszkola jest z Nate'm,będą ze sobą zrywać i wracać do siebie.Później będzie z Chukiem.Po wyjeździe Sereny(tym półrocznym)ona 'rządzi'.
Nate-chłopak Blair,przyjaciel Chuck'a.Przespał się z Sereną i coś do niej czuje.Po zerwaniu z Blair będzie z Vanessą,Jenny,czy coś w tym stylu.Jego ojciec ćpa(nie wiem dokładnie) i pozatym ładny z niego chłopaczek:)
Chuck-jego motto brzmi'I'm Chuck Bass'.Jego życie polega na zabawie,kobietach,zabawie,kobietach,nabijaniu się z wszystkich i na intrygach.Często chodzi w szaliku bo to jego 'podpis'.Można powiedzieć o nim 'słodki drań'.Jak nie zaliczy panny to naprawdę jego porażka.Na urodzinach Blair powiedział jej,że się w niej zakochał(nie dosłownie wyraził się mniej więcej,że w jego brzuchu'coś jest...latającego'.)to było słodkie,będzie z Blair :)
Dan-Chłopak Sereny,szczery,NIEbogaty,nie lubi się z Chuckiem (od imprezy 'Całusek w usta'bo chciał przelecieć jego siostrę Jenny,a ona nie chciała,Dan mu przywalił),przyjaźni się z Vanessą,ogółem fajna postać.
Jenny-siostra Dan'a chce wkraść się do elity Blair(ta się nią wysługuje) i Sereny(ta jest dla niej miła),przez jakiś czas będzie z Nate'm i nie wiem czy nie z Erykiem(przyjaźnią się),sama sobie szyje ubrania,często wpada w różne tarapaty itp.z czego ratuje ją Dan.
Vanessa-przyjaźni się z Danem,będzie z Natem,także pomaga Jenny,NIEbogata.
Kate i Is(czy jakoś tak:))-kumpele Blair ('sługusy').
I rodziny,które mają jakieś problemy itd. :) Jak coś pomieszałam to proszę mnie poprawić :)

ocenił(a) serial na 9

pokręcone to jak projekt ustawy ;P
taka typowa historia o nastolatkach ;).

ocenił(a) serial na 8
Basiulka93

Taa, Baśka, lepiej Ty wpadaj do mnie ;) Bo ja do Ciebie się z całą salą i czterema pasażerkami nie zabiorę raczej xD

annabell, Ty zaczęłaś lubić Rose McGowan, a ja się do niech nieco zniechęciłam, sama nawet nie wiem czemu :P To chyba działa jak reakcja wymiany ;D

ocenił(a) serial na 8
Oldzia_

* do niej

użytkownik usunięty
Oldzia_

Pokręcone,pokręcone ale ja się w tym zakochałam :)
A z Rose to jest tak.Zaczęłam oglądać'Plotkarę' i patrzę,że Blair(Leighton Meester)jest bardzo podobna (wizualnie)do Rose McGowan,a w tym czasie jeszcze oglądam 'Czarodziejki' i jakoś obie panie polubiłam :))

użytkownik usunięty

Oldzia przestałaś lubić Rose?

szkoda...

użytkownik usunięty

Ale i tak pewnie ma coraz więcej fanów :)

powiem tak lubię horrory :) możecie mi jakieś polecić które oglądaliście i według was zasługują na uwagę?! proszę o propozycję :D

ocenił(a) serial na 8

Nie to, że przestałam ją lubić, tylko lubię ją nieco mniej niż wcześniej. I mam nadzieję, że bardziej się już do niej nie zniechęcę ;p

użytkownik usunięty
Oldzia_

Horrory powiadasz?Więc ja ogółem nie lubię(jakieś wyjątki się znajdą:))z powodów popularnych-strasznie się ich boję.Ale widziałam wiele i powiem tak.Jeżeli szukasz tych bardziej 'krwawych' gdzie krew leje się strumienia,to podobno ma straszyć to żaden mi się nie podobał,ale znam ludzi,którzy to oglądają i często w wywmienianych tytułach można znaleźć:
-'28 Weeks'(o jakimś strasznym wirusie,ludzie umierają itp.)
-'Omen'(o jakimś dziecku co ma na karku '666' i zabija)oglądałam to trochę taki psychologiczny,
-'Doomsday',
-'Stay Alive'(grupka znajomych zaczyna grać w grę,i tak jak giną w grze tak samo w realu,kilka osób się skapnie i przeżyje).Bardzo polecam widziałam i bardzo interesujące,aktorzy nawet fajnie dobrani i oczywiście nawet trochę historii można zaczerpnąć otóż jest tu postać Elżbiety Batory,siostry albo kuzynki naszego słynnego króla,która boi się tego,że się starzeje :),
A teraz te,które bardziej lubię czyli psychologiczne i to te tak naprawdę straszą :) :
-serie filmów,gdzie jest dziewczynka z czarnymi włosami (wszystkie japońskie i amerykańskie Ringi itp.)
-'Sierociniec'-hiszpański horror,więc oglądałam trochę dawno ale jest coś o kobiecie,która z mężem i synem przyjeżdża do starego sierocińca (tam chyba wcześniej była)i później jej syn będzie miał wizje o jakimś chłopcu z workiem n głowie,kobieta będzie szukać swojego syna Simona on umrze ona też.Ale fajny.
-Apartament-japoński,podobno fajny.
I tego jest naprawdę pełno,trzeba poszukać.Lepiej zapytaj się na forum jakiegoś horroru,a napewno ktoś odpisze ;)

ocenił(a) serial na 9

Jedyne horrory, na które moge patrzeć to Ring i oszukać przeznaczenie ;P.
A tak to jeszcze to polecam ,,Piłe"-ponoć dobre te horrory są.
Omen kiedyś oglądałam i taki nawet nawet.A to,,stay alive' wydaje się ciekawe.Może kiedyś obejrzę.

annabell7 zapraszam do mnie na opowiadanie ;).

użytkownik usunięty
Versatile_Nat

'Stay Alive' jest genialne :)
'Piła' podobno fajne ale mnie nie ciągnie,'Oszukać przeznaczenie 4' jest super :)

użytkownik usunięty

Więc mam do was wielką prośbę.Spodobała mi się piosenka Darrelle London-Undestand.Problem jest w tym,że NIGDZIE nie mogę znaleźć tekstu do niej.Więc postanowiłam sama do spisać.Spisałam,ale uważam,że niektóre słowa tam po prostu NIE pasują.Jeżeli by przesłuchać to jest wszystko świetnie,ale jakby przetłumaczyć to gorzej by to wyglądało.Zamieszczę tutaj ten tekst i jakby ktoś mógł i by mu się chciało to by sprawdził tekst razem z piosenką i błędy oraz dwa słowa,których w ogóle nie ma poprawił.Z góry dzięki a to ten tekst:

Sorry If you wonder why I?
Have a 'met(?)' a you resound.
Could you try and understand?
And takes me pretty long.
To trust you,now just you but anyone.

Sorry If you wonder why I?
Don't call you my be F.
Don't be with 'selfswap(?)' you.
Can coming your 'GL.(?)'
And your best friend and anything I see 'to be in you(?)'
When the questions
What are she doing?What are she doing to you?

I don't knows what understand.
And 'any freaky(?)' down .
And happy,'on I'm with you.(?)'
And I'm sad when your away.
Cause'(?)' I can give you.
Today.Today.
But when you call myselfone.
Your name on by display
but 'stroight(?)' '(?)' and you my stadynt.
Today Today.

And I'll be your GL.
And your best friend and anything I see to be in you.
When the questions
And your best friend and anything I see to be in you.
When the questions
Could you try,Could you try.
Understand.Under...stand.
Dla ułatwienia zaznaczyłam słowa,których nie byłam pewna i te dwa,których nie zrozumiałam w piosence.Naprawdę wiem,że trudno jest coś takiego zrobić i jak widać mi się nie do końca do udało,ale może ktoś spróbuje i a nóż się zrobi :)

użytkownik usunięty

zapraszam do mnie na opowiadanie :)
żeczywiście nie można nigdzie tekstu znaleść
ja nie pomogę bo ni jestem dobra z anglika :) lubie ten przedmiot ale raczej nie wiem co tu pisze a już napewno nie poprawie błędów :)

pozdrawiam

użytkownik usunięty

Ja ogółem kocham ten język (ale jestem bardziej za tym 'zamerykanizowanym';P) i jestem dobra,ale nie na tyle,żeby dokładnie opracować tekst bo jako tako opracowałam :) Ale może akurat ktoś umie lepiej :) Na opowiadanie już patrzę ;]

Słownika nie posiadacie?

użytkownik usunięty
Phoebe123

Tak się składa,że posiadam.Tylko nie wiem po co mi słownik gdy chcę skompletować tekst piosenki.Jeżeli chciałabym go przetłumaczyć to nie ma problemu,gorzej jest z napisaniem tekstu ze słuchu,a wykonawczyni niektóre słowa śpiewa bardzo niewyraźnie i nie wiem co tam powinno być.Ale tak to jest jak ktoś nie do końca opanował sztukę czytania.I proszę cię nie psuj humoru ludziom normalnym,którzy są tu mile widziani w przeciwieństwie do ciebie.

Ciekawe, kto normalny napisałby coś takiego jak ty...

Phoebe123

Ciekawe, kto normalny używałby słownika do napisania ze słuchu paru linijek piosenki :PP

Ja niestety nie pomogę, bardziej bym się przydała, gdyby chodziło o jakiś tekst po niemiecku ^^

użytkownik usunięty
Phoebe123

A ty znowu swoje.Czy zawsze,gdy brakuje ci argumentów musisz obracać słowa przeciwnika do przeciwnika?Ja grzecznie poprosiłam ludzi na forum,gdyby mogli żeby spróbowali uzupełnić kilka słów,których tam brakuje.A ty wychodzisz z tekstem czy nie posiadam słownika.Tylko nachodzi mnie pytanie 'po co mi w takiej sytuacji słownik'?Chyba tylko po to żeby Phoebe123 miała problem,'niezłą zaczepkę',żeby się 'pośmiać' i poprawić sobie humor.Ty naorawdę potrzebujesz pomocy skoro wchodzisz na forum żeby się wyżyć jak w realnym świecie ci nie wychodzi.To się leczy.

użytkownik usunięty

Zgadzam się z tobą.Jeżeli będę miała problem z niemieckim to się zgłoszę :) A co do 123 to szkoda już słów :)