PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40163}

Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 51378
6,2 8 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

1/10

użytkownik usunięty

Nie wiem dlaczego powstał ten serial i chyba nie chcę wiedzieć.To przechodzi ludzkie pojęcie jak można być naiwnym i oglądać,że się tak wyrażę taki 'gniot'.Według mnie to najlepszą rzeczą,a raczej osobą jest Holly Marie Combs i przekonuję się do Allisy Millano,lecz reszta ekipy filmowej to totalny kataklizm.A najbardziej razi mnie ciągle wymalowana czerwoną szminką Rose McGowan.Ani ona ładna,ani aktorka z niej żadna.Nie chcę nikogo zrażać,ale jak najbardziej nie polecam.

użytkownik usunięty

O i jeszcze mnie wena naszła więc piszę póki pamiętam,więc możemy także pisać o:
-ukochanych aktorach,którzy są mało znani i których warto poznać,
-o śmiesznych anegtotach,które wydarzyły się na planie jakiegoś filmu,bądź w życiu gwiazdy,
-i oczywiście o tym za co kochacie ulubionych aktorów :)

ocenił(a) serial na 9

Ja bardzo lubię Kimberly Williams-Paisley :)
gra w serialu ,,Jim wie lepiej".W serialu gra lekko zakręconą kobietę,co bardzo mi się podoba ;).

ocenił(a) serial na 9
Versatile_Nat

hmm trochę zdanie nie po polsku,ale z lekka teraz już nie myślę,wiecie za dużo szkoły ;D

użytkownik usunięty
Versatile_Nat

No i już zdobyłam 'trochę wiedzy' :) Nie słyszałam o Kimberly ale napewno zerknę na nią :)

ocenił(a) serial na 9

A no :)bardzo lubię też Meg Rayan za rolę w filmie ,,Miasto Aniołów" i Julie Roberts za rolę w filmie ,,Pretty Woman" ;)

ocenił(a) serial na 9
Versatile_Nat

p.s.wysłałam Ci zaproszenie :)

użytkownik usunięty
Versatile_Nat

Meg Ryan jest świetna,też ją lubię:)Julię Robert nie bardzo,jakoś nie lubię z nią filmów.A tu jest lista aktorów i aktorek,których baaardzo lubię:
-Dakota Fanning-przecudowne dzieciątko,wyrasta na wspaniałą aktorkę,lubię ją za jej szczerą grę i za filmy:'Pajęczyna Charlotty','Push'(fajnie tam zagrała :))i za przyszłą mam nadzieję,że świetną rolę w'Księżycu w nowiu',
-Alice Greczyn-nie gra w jakimś ambitnym filmie ale lubię ją za'sympatyczną mordkę':)
-Chris Evans-głównie za rolę w 'Push' i 'Niania w NY',jest to także wg mnie sympatyczny aktor i jest znośny co do wyglądu ;],
-Kristen Stewart-Także dobrze zapowiadająca się aktorka,zwróciła swoją uwagę swoimi pięknymi włosami i rolą w 'Zmierzchu',obejrzałam z nią także'Azyl','Catch that kid','Zmierzch' i to chyba na tyle co do Kristen :),
-Shenae Grimes-głównie za to,że jest sympatyczna i ma ładną buzię[głównie '90210'],
-Maite Perroni-jest to meksykańska aktorka i piosenkarka,śpiewała w zespole RBD dopóku się nie rozpadł,znana głównie z telenoweli tak jak'Zbuntowani','Nie igraj z aniołem' i najnowszym 'Mój grzech',staram się unikać telenowel bo są zbyt płaczliwe i się ciągną w nieskończoność.Ale Maite nie jest aż tak sztuczna jak inne aktorki z telenowel.Zniechęciła mnie trochę przez powiekszęnie sobie biustu i korektę nosa.Chce pójść w ślady Penelope Cruz,czego jej życzę,
-Zac Efron-lubię go tylko dlatego,że zagrał w filmie dziecko autystyczne[bodajże w'Wygrane marzenia'czy coś takiego]i w'17 again']ogólnie uważam,że zachowuję się on jak pedałek.Inaczej tego określić nie mogę.Czasem nawet ładnie wygląda :)
-Megan Fox-za to,że świetnie odgrywa role 'wrednej dziewczyny'i za 'Transformersów'(obejrzałam tylko ze względu na Megan:))

użytkownik usunięty

Keira Knightley-za to,że jest idealną dziewczyną pirata i oczywiście jest bardzo ładna :),
-Ashley Tisdale-choć jest to gwiazdka wylansowana przez Disney'a to i tak bardzo ją lubię,
-Kellan Lutz-nie posiada zbyt wielkiej roli w 'Zmierzchu'i w większości gra role drugoplanowe to bardzo lubię tego pana i mam nadzieję,że jest jakiś(bądź będzie)film z nim w roli głównej(jeżeli jest to proszę mnie oświecić:)),
-Emily Osment-także gwiazdka Disney'a lecz ma coś takiego co mnie 'ciągnie'do niej,i jest najlepsza w 'Hannah Montana'i oczywiście serialowy Jackson ;))),
-Eva Longoria-za rolę w'Gotowych na wszystko'i 'Nawiedzona narzeczona';)
To jest taka moja lista,ale zapewniam,że jest jeszcze dłuższa.Kolejność nie ma znaczenia.Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę:)

Jeśli chodzi o mnie to ostatnio zachwycił mnie serial 'Być jak Erica' (leci na Hallmarku). Jest świetny, zabawny i taki...pozytywny. Bardzo spodobała mi się główna bohaterka!!! Ogląda ktoś 'Być jak Erica'???

Donna_Piper_Halliwell

I dodam jeszcze...
że KOCHAM 'Blizny miłości'!!! Jeśli ktoś oglądał musi przyznać, że film jest świetny. Ciekawe połączenie: wojna i miłość! Tym, którzy nie widzieli W 100% polecam! Film długi, ale warto zobaczyć!

Jeśli chodzi o inne, ciekawe aktorki to szczególnie zaciekawiły mnie:

-Hayden Panettiere- szczególnie polecam zapoznać się z tą osobą i z jej świetnymi piosenkami. Choć jest niewysoka, mierzy zaledwie 155cm, to jest śliczna i bardzo naturalna! Zaciekawiła mnie jej rola w Herosach, ale inne filmy ma równie dobre!

-Halle Berry- myślę, że ją znacie...kobieta ma fajny styl, wielobarwną osobowość i do tego jest bardzo ładna! Dała czadu w jednym z moich ulubionych filmów- Kobiecie Kot! Film mnie zachwycił!

-Isla Fisher- szalona dziewczyna!!! Do tego świetnie gra...polecam filmy z jej udziałem. Bardzo spodobał mi się jej charakter i fajny wygląd. Taka ruda lisiczka ze świetną osobowością!

użytkownik usunięty
Donna_Piper_Halliwell

Hayden Panettiere także lubię wydaje mi się taka delikatna.Oglądałam z nią kilka odcinków Herosów,Dziewczyny z drużyny i kilka filmów.
Halle Berry i 'Kobieta Kot'.Uważam,że świetnie dobrali Halle do tej roli.To jest mój ulubiony film z tą aktorką i nawet ją lubię :)

ocenił(a) serial na 9

Dziewczyny widze,że mamy podobne gusty :)
Keira Knightley,Halle Berry,Kirsten Steward(nie wiem,czy dobrze napisałam,ale wiecie o kogo chodzi ;D),Eva Longoria-ah uwielbiam je ;).
Chociaż bardzo lubię też Teri Hatcher czyli Susan z "gotowych na wszystko".
A z moich ulubionych aktorów to :
-Zach Braff za rolę w serialu ,,hoży doktorzy",
-Sarah Chalke również z serialu wyżej,
-Lisa Kudrow,
-Calista Flockhart

No to na tyle :)

ocenił(a) serial na 9
Versatile_Nat

no i jeszcze dwa nazwiska mi się przypomniały :)
-Sandra Bullock (szczególnie za rolę w ,,Miss Agent),
-Audrey Tautou(szczególnie za rolę w ,,Ameli"i,,Kodzie da Vinci")
no :D

użytkownik usunięty
Versatile_Nat

Hmm..Sandra Bullock-nie lubię zbytnio tej aktoreczki,a kilka filmów z nią widziałam i jakoś mnie nie 'wzięło' :)
Audrey Tautou-Lubię :)
Pewnie znalazłoby się wieeele innych aktorek i aktorów :)

ocenił(a) serial na 8
Versatile_Nat

Z tych Waszych wymienionych to lubię bardzo Julię Roberts i Meg Ryan - Julię za wiele filmów, ale najszczególniej [:D] za "Notting Hill" - tym bardziej, że był tak Hugh Grant :):):):) Ale o nim później ;p Meg Ryan też uwielbiam za kilka filmów, uwielbiam "Kate i Leopold" - jeden z moich ulubionych filmów, "Miasto aniołów" i wiele innych.
A jeśli chodzi o to, kogo nie lubię z wymienionych powyżej, to na pewno Shenae Grimes - już to pisałam :) Głupie miny robi i działa mi na uzębienie ;p Kristen Stewart też tak niezbyt - za to, że przez cały "Zmierzch" miała jedną i tę samą minę. Dlatego jak dla mnie nie jest zbyt dobrą aktorką, ale wizualnie do roli Belli pasuje idealnie :) (tak na marginesie: uwielbiam parę Bella&Jacob, no normalnie ich kocham :D co widać na moim avku ;p).

Do tej listy dorzucam od siebie:
- Kate Winslet - aktorka wspaniała, uwielbiam ją za "Titanica" przede wszystkim :), w "Drodze do szczęścia" zagrała bosko, chociaż film jak dla mnie zbyt poważny, więc średnio mi się podobał, w "Rozważnej i romantycznej" też świetnie zagrała. No i jest wiele filmów z nią, których jeszcze obejrzeć nie zdążyłam ;)

- Natalia Oreiro - uwielbiam te jej śmieszne miny, teksty, ogólnie jej grę :D I seriale w których gra, szczególnie "Jesteś moim życiem" i "Kachorrę".

- Leo DiCaprio - aaaah :D:D:D (i wszystko jasne :D)
Za "Titanica" (mrrrr :D), "Niebiańską Plażę" (mrrrrr!!! :D), "Romeo i Julię" i resztę ;))

- Hugh Grant - mam słabość do angoli :D A do niego szczególnie :D
Za "Notting Hill", "Dziennik Bridget Jones", "Był sobie chłopiec", całą resztę oraz: http://www.youtube.com/watch?v=qGLXpIojJkg - ta piosenka jest tak denna, że aż ją kocham ;D

- Billy Zane - podobnie jak wyżej ;) aaah :D
Uwielbiam go w "Titanicu" i w "Charmed" zagrał też świetnie ;))

- Jim Carrey - śmiechowy ;p Każda komedia z nim jest boska ;D Za całokształt!!
"Ace Ventura" (obie części), "Bruce Wszechmogący", "Kłamca kłamca", "Głupi i głupszy" i całą rzesztę :D

- Adam Sandler - no tego to normalnie uwielbiam :D Nie wiem co mnie w nim tak przyciąga, ale czy to ważne?... ;D Uwielbiam go i już ;p
"Państwo Młodzi" - polecam każdemu - film boski ;D, "Nie zadzieraj z fryzjerem" - komedia typu Borat, ale i tak fajna :D, "50 pierwszych randek", "Od wesela do wesela", "Billy Madison" i oczywiście za resztę ;D

Z tych ulubionych to chyba tyle. Jeszcze mam kilka aktorek i aktorów, które po prostu lubię, ale już sobie chyba daruję ;p

ocenił(a) serial na 9
Oldzia_

Oldzi jak się rozpisała ;P
noo i oczywiście zaraz tu wyłowie z Twoich przedstawionych,kogo ja jeszcze lubie(prawie wszystkich :P).No to tak:
-Kate Winsle(no jak mogłam o niej zapomnieć ;P),
-Natalia Oreiro (,,zbuntowany anioł" rlz xD),
-Hugh Grant (niach normalnie :D),
-Jim Carrey (,,Ace Ventura" the best :D)
iii
-Adam Sandler

eta wsjo xD

użytkownik usunięty
Versatile_Nat

- Kate Winslet-Bardzo ją lubię,zapadła mi w pamięci jako śliczniutka Rose zakochana po uszy w Jacku ('Titanic').Titanic choć przez niektórych uważany za słodki i naiwny to ja go bardzo kocham :)
- Natalia Oreiro-Lubię,głównie za rolę w 'Zbuntowany Anioł'i za jej cudne włosy :)
-Leonardo DiCaprio-Jego także pokochałam oglądając 'Titanic',obejrzałam z nim także'Romeo i Julia'(tak na marginesie to kocham ten film i nawet poszukuję:)),'Niebiańska plaża'także bardzo lubię ten film i kilka innych,lecz nie pamiętam tytułów,jak coś to później dopiszę:)
-Jim Carey-Aktor potrafi mnie naprawdę rozmieszyć.Choć nie zawsze gra inteligetnego (swoją drogą to nie widziałam filmu,w którym byłby 'normalny')to i tak go bardzo lubię.
Co do Kristen to jest w tym prawda,że w 'Zmierzchu' była taka 'przymulona'.Ciągle ta sama mina i jeszcze tak brzydko ucharakteryzowana :)
A Shenae Grimes jakoś lubię.Wiem,może nie gra za dobrze ale mi się podoba :)

ocenił(a) serial na 10

Nat no nie mogę! Też uwielbiam Kimberly Williams! Przede wszystkim z roli w ojcu panny młodej:) Poza tym Sigurney Weaver za fantastyczne goryle we mgle:D Ale i tak absolutnymi faworytkami są Holly i Shannen:)

ocenił(a) serial na 9
HollyShannen19

A no widzisz :)Kimberly jest super :P

ej nie chcę zapeszać,ale zauważyliście,że Phoebe123 się nie odzywała dawno?

użytkownik usunięty
Versatile_Nat

Rzeczywiście,może zablokowali jej konto za zbytnie zrzędzenie ? :)
Mam nadzieję,że tego nie przeczyta bo zostanę zbluzgana :))
Musimy wymyśleć nowy temat bo nudą wieje :)

ocenił(a) serial na 9

Hehe może i zablokowali ;)
aaaa przy okazji to zapraszam Cię na moją nową notkę ;P
taa no właśnie by trza jakiś temat wymyślić ;)
ale to nie będzie trudne ;D
ja się już zmywam...sprzątanie czeka

Versatile_Nat

Ciekawe, kogo tu powinni zablokować? Może "fanuf", którym nie da się nic
powiedzieć?

Phoebe123

A tak poza tym, cóż moje piękne oczy widzą? Dzieci się za przeproszeniem o
dupie Maryni rozgadały?

ocenił(a) serial na 8
Phoebe123

Skoro tak na siebie mówisz, to tak ;)

Oldzia_

Nie na siebie, na CIEBIE!

użytkownik usunięty
Phoebe123

Tylko żeśmy o Phoebe123 wspomniały i otóż jest.Cudowne uczucie gdy coś niechcianego na siłę się pcha :)

ocenił(a) serial na 9

Z ust mi to wyjęłaś :)
słuchaj zapodasz może swój nr gg?

Versatile_Nat

Otóż, niechciane to są tu gówniary z jakimś wielkim łbem na głównym zdjęciu...

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

123 źle z tobą, słońce. Naprawdę źle. Powiedz ktoś ci może płaci, że tu ciągle siedzisz?? Hm, to byłby jakiś rozsadny powód.;

użytkownik usunięty
HollyShannen19

Zapodałabym,ale boje się,że niechciane osoby zaczną mnie 'nękać'.Jeżeli są na fw wiadomości to podeślę :)

użytkownik usunięty

9405565.Niech stracę.I błagam z całego serca,aby niepożądane osoby,które chcą się dowartościować nie pisały bo będą blokowane i unikane przeze mnie.Naprawdę ja nie będę się użerać z ludźmi pokroju 123 :)

ocenił(a) serial na 9

Zapisałam ;)
iii napisałam ;)

ocenił(a) serial na 9
Versatile_Nat

to przeze mnie napisała......niepotrzebnie o niej wspomniałam....sorry

użytkownik usunięty
Versatile_Nat

Trudno się mówi.Czasami tak jest,że znajdzie się ktoś kto krytykuje wszystko,wszędzie i zawsze :)

użytkownik usunięty

już dawno kłótni nie było a tu 123 wróciła i znowu ;P
żeby nie było że o niej wspominam i żeby tu czasami nie wróciła to jej nick napisze w spak:
321ebeohp masz tu więcej niepisać bo aż mi się nie chce czytać twoich głupich wypowiedzi
a i mam pytanie:
jeśli tak bardzo nie lubisz tego serialu to dlaczego tak często przesiadujesz na tym forum? Może ci się coś odmieniło? Jak tak to nieboj się chętnie wysłuchamy :)

ocenił(a) serial na 8

Ona ten serial uwielbia, tylko pewnie jej ktoś powiedział, że jest do bani i teraz udaje, że też tak myśli ;p Albo jej za to płacą xD
Gdyby tego serialu nie lubiła, to by o nim tyle nie wiedziała ;p

użytkownik usunięty
Oldzia_

Ja nie powiem,lubiłam ten serial do czasy gdy doszła serialowa Page.Jest ona bardzo irytująca dlatego zniechęciła mnie do tego serialu i już nie jest taki jak kiedyś:)Ale podyskutować z fajnymi ludźmi zawsze miło ;)

ocenił(a) serial na 10

No jasne:) W ogóle ta cała magia Charmed - mam na myśli fenomen tego serialu to sezony 1-3 z genialną Prue:)

ocenił(a) serial na 10
HollyShannen19

Mi podobają się wszystkie sezony. Według mnie Paige nie jest intrygująca.

użytkownik usunięty
Laura12345

Jakie tu pustki.Nie ma kłótni to i mało ludzi tu zagląda.Mam pomysł na temat.Może wypisujcie jakieś piosenki,twórców,wykonawców muzyki to tegoż serialu :) chyba,że komuś podoba się jakaś piosenka z innego filmu to proszę pisać :)

ja bardzo lubię piosenkę nie z Charmed a Titanica
Celine Dion - My heart will go on
poprostu świetna nutka!

użytkownik usunięty
VesTole_

Świetna jest.Ja z 'Charmed' to niewiele piosenek pamiętam,ale ogółem w każdym filmie jest jakaś fajna piosenka.Mi się podoba z 90210 taka piosenka ale zapomniałam tytuł ;)

ocenił(a) serial na 10

Ja mam piosenkę z Charmed z odcinka 1x22 Jane Siberry - Calling all angels

ocenił(a) serial na 10
Laura12345

Fajna jest też z filmu A Cinderella Story
Jesse McCartney - The Best Day Of My Life

ocenił(a) serial na 8
Laura12345

O, fajny temat ;)
Jeśli chodzi o muzykę z Charmed, to polecam:
Goo Goo Dolls - Slide http://honzikus.wrzuta.pl/audio/6L1XrUu54oE/goo_goo_dolls-slide
Goo Goo Dolls - Broadway - http://sliwkagd.wrzuta.pl/audio/1cRJq06ysmb/goo_goo_dolls_-_broadway (GGD wystąpili gościnnie w klubie Piper w odcinku Ex Libris z tą piosenką :))
Natalie Imbruglia - Torn - http://wielkiszum.wrzuta.pl/audio/2uWBG5tSvcH/natalie_imbruglia_-_torn
Massive Attack - Teardrop - http://kowi87.wrzuta.pl/audio/aJzIfuZ5mxk/massive_attack_-_teardrop
The Cranberries - Just My Imagination - http://waves93.wrzuta.pl/audio/26U4UiIRBYi/the_cranberries_-_just_my_imagination
The Corrs - Breathless - http://nycrusader.wrzuta.pl/audio/0QfxBCyruyq/the_corrs_-_breathless
Goo Goo Dolls - Sympathy - http://sliwkagd.wrzuta.pl/audio/32bZ7FjQxwH/goo_goo_dolls_-_sympathy
Depeche Mode - Precious - http://www.filmy.dcmzone.net.wrzuta.pl/audio/0EaBTZ7dReO/depeche_mode_-_precious

Pierwszą, drugą i ostatnią kocham najbardziej :D

Oldzia_

Uważacie, że ja czytam tylko posty, w których zauważę swoją nazwę? Jesteści
głupi, czy udajecie?
"Ona ten serial uwielbia, tylko pewnie jej ktoś powiedział, że jest do bani
i teraz udaje, że też tak myśli ;p Albo jej za to płacą xD
Gdyby tego serialu nie lubiła, to by o nim tyle nie wiedziała ;p"
To mnie "rozwaliło", że tak powiem najbardziej. Ktoś mi płaci? Ciekawe,
ciekawe... Być może siedzę tu po to, by pośmiać się z takich jak wy?
Napisać to mogła tylko osoba nie posiadająca rozumu. Tyle.

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

No i super, my dzięki tobie też możemy się pośmiać.
Dodam jeszcze, że niedawno napisałaś, że absolutnie nie obrażasz użytkowników tego forum. Zacytuję, o co mi chodzi, bo znów się nie zorientujesz: "Napisać to mogła tylko osoba nie posiadająca rozumu"

użytkownik usunięty
HollyShannen19

Zgadzam się z HollyShannen19.Może ty nie posiadasz rozumu tylko udajesz?Nie wnikam co siedzi w twojej głowie,ale napewno nic interesującego i proszę nie dziel się swoimi problemami na forum bo nasze (bynajmniej moje) życie jest satysfakcjujące bez twoich wypocin,dobrych rad i obrażań wszystkich dookoła.Jeżeli coś ci nie odpowiada to udaj się to terapeuty i być może cię 'uzdrowi'.Życzę powodzenia.
Co do piosenki to już wcześniej o niej wspominałam,ale przypomnę:
Little Jackie-The Word Should Revolve Around Me :)

"123 źle z tobą, słońce. Naprawdę źle."
"niechcianego na siłę się pcha"
"Uważajcie! Zaraz 123 sie oburzy, że zaśmiecie forum postami nie na
temat:P"
Dziecinki, jeżeli uważacie, że ja nie mam swojej granicy wytrzymałości, to
się grubo mylicie. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie!!!

No właśnie, słońce. Uzasadnij, dlaczego bynajmniej w twojej nic nie wartej
opinii, mam udać się do terapeuty? Ha?

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

123 co ty wypisujesz? Twoje granice wytrzymałości? To ty starasz się abyśmy przekroczyli nasze! Co do sugestii koleżanki, abyś udała sie do terapeuty - widać ma ndzieję, że może on ci wyjaśni, że każdy ma prawo do swojego zdania, bo nijak pojąć tego nie możesz. Nie oglądaj Charmed, pluj na nie i rób sobie to wszystko co dotychczas. Tylko odczep się w końcu od nas, przestań wmawiać nam,że serial to dno a my jesteśmy chorzy bo go oglądamy. Mamy takie prawo tak jak ty aby go nie oglądać.
Wiem, że niektórzy tutaj, jeśli napisze się o serialu złą opinię, atakują obrażają itd. I źle robią. Ale przestań udawać największą oburzoną bo wcale nie jesteś lepsza od nich. A ode mnie propos terapeuty: może rzeczywiście go potrzebujesz, skoro żeby się pośmaić, musisz wejść na forum znienawidzonego serialu?