PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36656}

Cudowne lata

The Wonder Years
1988 - 1993
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 26228
8,1 14 krytyków
Cudowne lata
powrót do forum serialu Cudowne lata

Witam,

Właśnie się dowiedziałem od TVP, że od 10 października 2011 zaczną emitować nasz ukochany serial na kanale TVP Seriale :)) Nie wiem czy wyemitują wszystkie odcinki, bo tego nie zdołałem się dowiedzieć.

Pozdrawiam!
Tomasz

towr

Zadam głupie pytanie. Nie mam tej stacji na swojej telewizorni. Jak ją zdobyć? Też chciałbym móc oglądać ten serial :)

Lisowczyk

Kanał TVP Seriale dostępny jest na platformach satelitarnych: Cyfra Plus, Cyfrowy Polsat, Telewizja "N" oraz w kilkudziesięciu sieciach telewizji kablowych w całej Polsce, min.: UPC i TOYA. Pozdrawiam :)

towr

Pozdro :)

towr

Witam, dostałem właśnie informację od TVP, że serial "Cudowne Lata" będzie wyemitowany z dwutygodniowym poślizgiem, ponieważ mają jakieś kłopoty techniczne. Pozdrawiam

towr

Tym razem odpisali mi, że mają zacząć emisję Cudownych Lat pod koniec listopada... hmm... jakoś im nie wierze, ale warto zaglądać co jakiś czas na program telewizyjny ;)

ocenił(a) serial na 8
towr

Jeśli nic nie ulegnie zmianie to pierwsze dwa odcinki zostaną wyemitowane 6 grudnia. Ciekawe jaką wersję puszczą, o dłuższej 24 minutowej raczej można zapomnieć, pewnie będzie skrócona 20 minutowa. Niestety nie mam tej stacji, więc nie będę mógł sprawdzić.

Cortezz

Dzięki Cortezz, ale skąd masz to info? Przeglądałem dzisiaj program TV i widzę, że emisję zaczynają w poniedziałek 28 listopada, później we wtorek są dwa odcinki: http://www.tvp.pl/program-telewizyjny?offset=12

Swoja drogą... to jest jakaś dłuższa wersja? Tego to nie wiedziałem ;) Ja mam to "szczęście", że posiadam dostęp do tej stacji, także napisze jak coś. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
towr

Sprawdzałem program dla prasy (http://www.tvp.pl/prasa/TVPSeriale/), który jest na bieżąco aktualizowany i zmieniany. Zacząłem sprawdzać od końca i w programie na 6 grudnia zauważyłem emisję pilota i drugiego odcinka, ale rzeczywiście teraz przeglądnąłem wcześniejsze dni i też Cudowne Lata są wpisane, tyle że bez tytułów i numerów odcinków. Program dla prasy nie jest zbyt dokładny, więc lepiej sprawdzać ten, który Ty podałeś.

Dłuższa wersja była emitowana w Wielkiej Brytanii, jednak nie miała ona oryginalnych piosenek, prawdopodobnie ze względu na prawa autorskie. Wersja amerykańska zawiera oryginalne piosenki, lecz jest krótsza. I tak na przykład w dłuższej wersji pilota po spotkaniu Charlsa Mansona na korytarzu, a przed sceną na stołówce była ponad dwuminutowa scena na sali gimnastycznej. W internecie krąży zmontowana dłuższa wersja z oryginalnymi piosenkami zrobiona przez fanów, lecz brak do niej napisów.

Cortezz

Ostatecznie, pierwszy odcinek zostanie wyemitowany 5 grudnia 2011 roku. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 9
towr

Mam nadzieję, bo od października czekam na ten serial. To będzie fajny prezent mikołajkowy ;)