PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534418}

Columbo

1968 - 2003
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19653
7,3 18 krytyków
Columbo
powrót do forum serialu Columbo

Trafiłem dziś na artykuł, w którym przeczytałem, że rozważana jest realizacja nowego filmu o poruczniku Columbo, w którego wcielić miałby się Mark Ruffalo.

http://film.wp.pl/id,144090,title,Mark-Ruffalo-rozwazany-do-roli-Columbo,wiadomo sc.html

Co o tym sądzicie?
Ja uważam, że tej Legendy ruszać się nie powinno. Rola Petera Falka jest nie do powtórzenia. "Nowy" Columbo byłby już zupełnie inną postacią.

RonaldoRM9

Może być trudno choćby zbliżyć się do oryginału, ale nie mówię "nie" temu wznowieniu, pomimo, że fanem "Columbo" jestem wielkim. Pożyjemy, zobaczymy. Podziwiam jednak Marka Ruffalo i twórców za to, że mają odwagę zmierzyć się z taką legendą, bo ryzyko porażki w oczach krytyków jest tutaj naprawdę bardzo duże.

ocenił(a) serial na 8
direct39

Zgadzam się z wypowiedzią. Jestem ciekaw jak przedstawiliby postać porucznika. Pewne podobieństwo z wyglądu obu aktorów jest, pytanie tylko o cechy Columbo. Peter Falk zagrał perfekcyjnie dosłownie detale. Powtórzyć to będzie bez wątpienia bardzo trudno. A może zaproponują zupełnie nowe spojrzenie na porucznika.
Ciekawi mnie także jakie by było przeznaczenie takiego filmu. Oryginalny "Columbo" nie był filmem kinowym, był wieloodcinkowym cyklem filmów telewizyjnych (ponoć nie serialem :P). Dlatego też ciekaw jestem czy ewentualny nowy "Columbo" byłby przeznaczony na rynek tv, czy też producenci zaryzykowaliby dystrybucję kinową, jak to miało miejsce chociażby w przypadku "Drużyny A".
Również nie skreślam tego projektu, ale jak napisałem wcześniej, ciężko jest mi sobie wyobrazić kogoś innego w tej roli.

ocenił(a) serial na 10
RonaldoRM9

Ryzykowne i jak dobre by to nie było to już nie będzie to. 90% wartości serialu to Peter Falk i jego genialna kreacja. Takie scenariusze mógłby napisać prawie każdy sprawny scenarzysta, ale porucznik Columbo= Peter Falk i vice versa.