Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Mała organizacyjna sprawa. Jak zadajesz zagadkę to zadawaj ją jako odpowiedź na główny temat, będzie przejrzyściej. ;D
"Troubled Waters" , "Last Salute to the Commodore" , "Dead weight" ",Lovely But Lethal"
O ten sposób zadawania pytań to chodziło mi o zadawanie pytania klikając "odpowiedz" na samej gorze strony pod tytułem i opisem wątku. ;D
A odpowiadając na twoje pytanie, to nie wiem za bardzo. ;D
Jakiś kolega po fachu?
Nie, ojciec go nauczył;)
Wymień 2 morderców, którzy przejrzeli grę porucznika ( zobaczyli, że jest inteligentny przed finałem, w którym porucznik pokazuje im, że wie, iż popełnili zbrodnię).
W sumie chodzi mi o to, co można też kupić teoretycznie w sklepie. Daję druga szansę, jak nie kojarzysz to podpowiem.
Zadaj swoje pytanie, ja na jakiś czas muszę zniknąć, ale może ktoś inny skusi się na odpowiedź na twoje pytanie, a jak nie to ja jeszcze tu dziś zajrzę i spróbuję odpowiedzieć.
Ok
Co zapomniała zrobić kochanka mordercy w "Przepisie na morderstwo?" Ta rzecz dotyczy zabójstwa.
a) oddać rękawiczki ofiary
b) oddać sukienkę ofiary
c) zapewnić alibi mordercy
d) zabrać ofierze pierścionek
Co spodobało się Columbo w domu morderczyni z odcinka "Okup za martwego człowieka"?
Mam problem z tym odcinkiem bo akurat ten rzadko oglądałem, ale strzelę: popielniczka?
Nie, d.
Jakiego koloru była koszula nocna, w którą przebrał wspólnik ofiarę w odcinku "Wspólniku zbrodni"?