Znalazłam w internecie informacje o książkach będących kontynuacją serialu. Napisał je Max Allan Collins. Tytuły to Before the Dawn, Skin Game i After the Dark. Strasznie chciałabym je przeczytać. Nie wie ktoś może czy da się je (za darmo) ściągnąć z neta? Jeśli tak to gdzie moge je znaleźć? A może ktoś to czytał i może mi powiedzieć czy są fajne,albo powiedzieć mi o czym są? Prosze o pomoc.
cześć niestety nieznam odpowiedzi na twoje pytania
a morzesz mi podać strony gdzie znalazłeś te ksiażki bede wdzieczny
hej, wszystko co wiem zamiescilam dziesiaj na swoim blogu www.terminal-city.blog.onet.pl , zapraszam!
Witam!
Książkę SKIN GAME można znaleźć na OSIOŁKU (wiem bo już ją mam :). Niestety - pozostałych dwóch tam nie znalazłam :( Może ktoś je posiada w wersji multimedialnej ;)
A więc mam te trzy książki (Before the Dawn, Skin Game i After the Dark) w postaci ebooka. Niestety dla mnie sa one w języku niemieckim. Angielskich nigdzie nie znalazłem. Jeżeli ktoś chce to niech pisze do mnie
gg: 4309548
tlen id: szubiel86
mail: szubiel86@o2.pl
a ktos wie jak to sie zakonczy?? co sie z nia stanie i z kim bedzie?? :) ja mam cicha nadzieje ze z Aleciem :D:D
http://www.darkangel2019.net/?page=livre&lang=eng [www.darkangel2019.net/?...] - tu info o tych książkach... wynika z niego, zę są 4 a nie 3 :]
a wie ktoś, czy może jest planowane przetłumaczenie tych książek o "DA" na język polski?? jestem ciekawa co tam, pisze, ale z moim angielskim(choć bardzo się staram) "troche" by mi zajeło czasu ich przeczytanie.....:(
PROSZE O ODPOWIEDŹ!!
nie sądzę, zeby ktoś je miał tłumaczyć na polski. Nie jest to zaden bestseller ani nic z tego rodzaju, dlatego są raczej traktowane jako obcojęzyczna książka w kraju. wiem, ze nie jest je trudno dostać przez sieć Empik... jakieś dwa dni temu zamówiłam je właśnie w Empiku... trzy po 23,90 i jedn a [Eyes Onlu Dossier] za 49.90. Ogólnie nawet przyzwoicie.
Czy ktoś muguł by mi posłać na meila /lukasz3331@gmail.com/ te książki jeśli są po angielsku z góry dziękuje
czy mógłbyś podać spis treści do książki " skin game?" Tłumaczę ją na polski z pdf'a, ale by jakoś to w word'zie uporządkować za pomocą makr przydałby się spis rozdziałów.Niestety, w pdf'ach go nie ma.
Pozdrawiam
Mam dopiero cały pierwszy rozdział i 90% drugiego. Gdyby ktoś był chętny do pomocy, byłoby super.
Ciesze się że tłumaczenie jest w toku i mogę dalej żyć w nadziei że przeczytam książkę. Tu w teorii ktoś tłumaczy te książkę.(może nawet ty) http://chomiku*j.pl/Tr*anslate (bez gwiazdek) Życzę powodzenia i zapału do pracy :)
nie, to nie mój chomik :) tłumaczenie opublikuje na blogu. Pierw jednak napisze do autora książki z prośba o pozwolenie na tłumaczenie typu non profit i legalną publikacje. Jeżeli uzyskałabym zgodę, mogłabym się ubiegać o wydanie tłumaczenia i mielibyśmy DA w swoim rodowym języku, w dodatku kosztowałoby niewiele, bo jedynie autor oryginału i wydawnictwo dostaliby kasę. Dla fanów - trzymajcie kciuki.
Pierwszy rozdział już opublikowałam : http://yuki-sniezka.blogspot.com/. Seria nazywa się Gra Twarzy, a numeracja następująca: R1S1 - rozdział 1 strona 1. W komentarzach można wpisać propozycje do erraty w razie odnalezienia jakiś błędów gramatycznych lub stylistycznych. Tekst sprawdzałam wielokrotnie, ale jak wiadomo, zawsze mogło mi coś umknąć. Kolejne rozdziały będą publikowane w podobny sposób. Miłej lektury.
Jesteś wielka.Dzięki śliczne że tłumaczysz,zdaję sobie sprawę że to ciężka praca.Dziękuję.
Poprawiłam trochę tekst który przetłumaczyłaś. Mam go w Wordzie, jak podasz mi meila to Ci wyślę :)