PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=812539}

Chyłka

2018 - 2022
7,4 39 tys. ocen
7,4 10 1 38825
5,7 9 krytyków
Chyłka
powrót do forum serialu Chyłka

Witam

Pytanie do osób, które czytały książkę : co się stało z ta dziewczynka dokładnie? Żyje? Ktoś ją porwał?

Nie chce mi się czekać aż tv to pokaże.

ocenił(a) serial na 8
IlidanDA

Z tego co pamiętam to żyje, ale książkę czytałam dawno.

ocenił(a) serial na 7
IlidanDA

Dziewczyna przeżyła. Została porwana - wszystko zostało ukartowane przez jej matkę i kochanka matki, który okazał się ojcem biologicznym dziewczynki. Chcieli wrobić w zabójstwo męża tej kobiety. Ostatecznie prawda wyszła na jaw, ponieważ kochanek wypiął się na matkę, uciekł z dziewczynką, a Awit, który o wszystkim wiedział, wygadał się Chyłce. Chyłka obeszła tajemnicę adwokacką i wyciągnęła go z więzienia, oczyściła jego imię i odbiła dziewczynkę, którą zwrócono ojcu. Kochanka i jego wspólnika aresztowano, a kobiecie, jeśli dobrze pamiętam, odebrano prawa rodzicielskie.

Blair_W

Dziękuję za wyjaśnienie. Ciekaw jestem jak to TVN pokaże. 7 odcinkow ma być.

A ten kochanek to jakis, który kręci się w pobliżu i mąci? To ta matka wcale rodziny nie kochała, że wrobila męża i porwała córkę? A jak biznesmen nie zorientował się, że ma rogi? Gdzie tego kochanka spotkała że mąż się nawet nie zorientował a dopiero na końcu?

IlidanDA

Wszystko dla kasy było?

ocenił(a) serial na 7
IlidanDA

Trochę tak. Aneglika liczyła, że gdy zamkną Awita w więzieniu, to ona przejmie jego przedsiębiorstwo, będzie miała ful kasy, kochanka i swoją córkę i będą jedną szczęśliwą rodziną, tym bardziej, że Awitowi groziło dożywocie.

ocenił(a) serial na 7
IlidanDA

Awit dużo pracował i często jego żona zostawała sama w ich domku na Mazurach. Zatrudniali tam Białorusina (Sakrat Tatarnikow) jako ogrodnika i do innych prac. Żona Awita zakochała się w nim i tak nawiązał się między nimi romans. Owocem tego romansu była córka Awita i jego żony (ojcem biologicznym był Białorusin).

ocenił(a) serial na 7
IlidanDA

Gdy Chyłka i Zordon przyjeżdżają na Mazury, żeby lepiej przyjrzeć się calej sprawie, Sakrata nie ma już w pobliżu. Zniknął dokładnie w tym samym momencie co dziewczynka. Ostatecznie okazało się, że ją porwał.

ocenił(a) serial na 7
IlidanDA

Awit dowiedział się o romansie podczas kłótni z żoną w wieczór, w który zaginęła ich córka. Wtedy też Angelika powiedziała mu, że nie jest ojcem dziecka.

Blair_W

To dlaczego trafił do więzienia? Wrobili go w to porwanie? Co robiła żona w tym czasie, że jej nie wzięto za winną?

ocenił(a) serial na 7
IlidanDA

Najlepiej by było, gdybyś po prostu przeczytała książkę^^

Angelika była podejrzana na początku książki, została tymczasowo aresztowana razem z Awitem. Chyłce udało się ją wyciągnąć z aresztu. Początkowo Chyłka miała bronić i Angelikę, i Awita, bo oskarżono ich o morderstwo dziewczynki. Z czasem Angelika zmieniła swoje zeznania, obciążając Awita, który w ogóle nie próbował się bronić.

ocenił(a) serial na 7
Blair_W

Od tego momentu Chyłka broniła już tylko Awita.

ocenił(a) serial na 3
Blair_W

ja chciałam tylko powiedzieć, że propsuję twoją interpunkcję. rzadko się zdarza ktoś nie robiący błędów. :)

ocenił(a) serial na 2
Blair_W

Dziękuję za podanie rozwiązania. Prawdę mówiąc tak bardzo boli mnie oglądanie tego serialu, że nie daję rady (dialogi jakieś drewniane, traktowanie aplikanta jak gówna, Chyłka jakaś taka agresywna ale jednak trochę nieszczera w tej postawie) ale z czystej ciekawości zastanawiałam się co stało się z dzieckiem ;)

Camilllla

Naprawdę dialogi wydają Ci się drewniane? Ja jestem zachwycona, momentami mam wrazenie jakbym czytala książkę. Łapię się na tym, że gdybym czytała to pewne rzeczy, dialogi właśnie w taki sposob wyobrazalabym sobie w glowie.

ocenił(a) serial na 10
hope_90

Tak samo mam.

ocenił(a) serial na 8
Blair_W

Chyba Dawid a nie Awit. Oglądałam właśnie 6 odcinek i wykluczyli ojcostwo Sakrata
..

ocenił(a) serial na 1
natalka_0308

w książce był Awit, zmienili imię w serialu... i tu właśnie zaczynają zmieniać z książką, tam czegoś takiego nie było.. Sakrat był biologicznym ojcem

ocenił(a) serial na 8
marta1255

To już zaczynam rozumieć dlaczego wychodzi serialowa wersja książki 30 stycznia... Ciekawe w takim razie jak się skończy serial

ocenił(a) serial na 1
natalka_0308

teraz ja nie wiem jak się skończy xd bo w książce na tym etapie co się skończył 6 odcinek, do końca zostało 30 stron... a wiadomo, że w ostatnim odcinku musi się dużo dziać... więc pewnie nawalą jakiś scen z tyłka i zakończenie będzie inne xD