Bo uganiający się De Luca co wyglada na okolo 30tkę za wygladającą na 50latkę Meredith troche dziwie wygląda.
Bailey też jest chyba starsza od swojego faceta, a skoro uczyła Meredith to ike ona ma lat? Ze 60?
De Luca może mieć właśnie około 30-stki jako rezydent. Aktor ma tyle samo. Meredith natomiast jest na pewno młodsza niż aktorka, która się w nią wciela (mająca właśnie 50 lat). W serialu ma może ze 40-42 lata.
Fakt faktem, że odtwórca roli De Luci jest dokładnie z rocznika mojego brata, a aktora grająca Meredith dokładnie z rocznika mojej mamy. Więc od razu pierwsze, co pomyślałam, to "ona serio mogłaby być jego matką".
Co do Bailey - przecież ona w życiu nie wygląda na 60 lat, bez przesady. Jest w wieku zbliżonym do Meredith. Jak Mer zaczynała staż, to ona zaczynała rezydenturę, więc to nie jest duża różnica wieku. W odcinku o zawale sama mówi, że ma około 40-stki.
Meredith miała jeszcze gap year (years?) kiedy podróżowała po Europie. Był kiedyś wątek z psiapsiółką Mer z tamtych czasów, więc teoretycznie zaczęła studia później niż większość stażystów.
U nich nie ma czegoś takiego, jak "zacząć studia później niż większość". Tylko u nas się tak przyjęło, że na studia zaraz po liceum, w wieku 19 lat. Tam jest taki przekrój studentów w różnym wieku, że to równie dobrze Alex czy ktoś inny mógł być starszy niż Mer, nawet jak ona zaliczyła gap year (pamiętam ten wątek). Także tym nie ma się co sugerować. Mer jest na pewno młodsza niż aktorka, która ją gra, ale ile dokładnie ma, to się raczej nie dowiemy.
Pewną sugestią może być np. wiek Maggie, która ma teraz trzydzieści parę lat, a Mer była około 6-letnią dziewczynką, jak tamta się urodziła, więc nie może mieć 50 lat.
Polecam przeczytać dyskusję ze zrozumieniem. Ani Bailey ani Meredith nie mają po 50 lat. Bailey w odcinku o zawale mówi, że ma 40 lat (albo, że jest około 40). Meredith natomiast nie może mieć 50 lat choćby z uwagi na Maggie, które jest od niej młodsza o jakieś 6 lat, więc w takim wypadku Maggie musiałaby mieć 44, a tyle na pewno nie ma.
No to znowu polecam przeczytać dyskusję od początku. Sama na górze wspominam, że aktorka grająca Meredith ma 50 lat.
A rozmowa jest o tym, ile owe panie mają w serialu, a nie aktorki, które je grają, bo to można łatwo sprawdzić. Już nie wspominając o tym, że Meredith to postać fikcyjna, która ma tyle lat, ile dadzą jej scenarzyści, a 50 lat ma aktorka Ellen Pompeo.
Meredith urodziła się w 1978, Maggie w 1983, nie przesadzajcie z tym postarzaniem.
strasznie nie pasuje mi ten watek :( De Luca owszem ale nie z Mer :P
oby wrocil mckidney <3
Moja wypowiedź zawiera gigantyczny SPOILER odnośnie finału 11 sezonu.
3 pierwsze sezony to czas stażu, a ten, jak wiadomo, trwa rok. Przyjmując że każdy następny sezon to jeden rok, oraz uwzględniając roczny przeskok czasowy po śmierci Dereka, to daje nam czas akcji serialu 14 lat. Wydaje mi się, że gdzieś na początku serialu jest powiedziane że Mer w chwili stażu miała 27 lat. Co dałoby nam po zsumowaniu 41 lat. A to pokrywa się z rokiem urodzenia podanym powyżej, czyli 1978.
Co do DeLuci... Warto pamiętać, że kiedy zaczynał staż, przez przypadek został wzięty za lekarza. Biegał wśród swoich przyszłych kolegów i nikt się nie zorientował, że jakiś taki chyba za młody na lekarza. To może sugerować, że był starszy niż większość osób zaczynających staż. Ale to tylko moje spekulacje.
Co do Mer się zgadzam. Sama na początku napisałam, że ma 40-42 lata
Co do De Luci, wydaje mi się, że oni wzięli go za starszego lekarza z powodu jego pewności siebie, a nie wygląda. No i coś mi się kojarzy, że w odcinku o pobiciu mówią o nim, że jest mężczyzną "in his mid twenties", czyli mającym dwadzieścia parę lat. Czyli raczej jego postać jest w wieku zbliżonym do wieku aktora, czyli koło 30-stki.