Myślicie, że Castle oświadczy się Beckett? Bo jak matka mu zasugerowała w odc. 5x21, że Beckett jest z nim nie związana z powodu braku pierścionka, a potem Beckett pytała do czego to prowadzi (też odc 5x21). To sądzicie, że Castle się oświadczy?? :D
z doswiadczenia wiem, że Castle to jedno wielkie wniesienie na sekundę pewnego niewinnego wątku do fabuły, by potem onieśmienić fanów i... "macie, zdychajcie!" :) tak więc, moim zdaniem, tak, bo na 1000000000000% ten temat nie został poruszony bez powodu!
w dodatku, AWM zapowiedział, że chciał, aby tegoroczny finał (w porównaniu do poprzednich dwóch) był zrobiony nie z fajerwerkami, ale cicho i z dużą dawką emocji.
A ja zaczęłam się zastanawiać, czy przypadkiem się nie rozejdą. Pierwsze wątpliwości miałam właśnie po rozmowie z 5x21, po 5x23 kolejne. Czemu nie powiedziała Rickowi o rozmowie dot. propozycji pracy? Myślałam, że chce ruszyć dalej z Castle, a teraz boję się, że albo za długo zwlekał, albo Kate szuka czegoś, ale w Ricku tego nie znalazła. Mimo wszystko, jeśli będą razem, odbędzie się ślub itd - dojdzie do zakończenia zadowalającego i to dość szybko. Ale jeśli się rozejdą, później wrócą do siebie i będzie wielkie wesele, to będzie zakończenie idealne :D Chociaż wracając jeszcze do tego, że może szuka czegoś. Nie przypominam sobie, czy kiedykolwiek Kate mówiła, że chciałaby mieć dzieci. W końcu to młoda babka, a Castle to juz rozwodnik i ojciec. Myślę, że to może być prędzej czy później problem, choć nie wiem czy chciałabym ją widzieć w roli kury domowej... Tak trochę odbiegając od tematu :D
A co to za problem, że Castle ma już dziecko? Alexis jest dorosła, on nie jest w wieku emerytalnym, więc co mu szkodzi założyć rodzinę jeszcze raz? W odcinku 5x06 zastanawiał się czy to filmowa broń nie uczyniła go bezpłodnym i dość mocno się przejął, więc chyba nie miałby nic przeciwko zostaniu ojcem :) Myślałam, że może sezon zakończy się decyzją o wyjeździe albo Kate albo obydwojga, ale w ostatniej scenie Beckett zrobi np. test ciążowy i nie poznamy wyniku... Ale to pewnie moje fantazje
Oj, nie sądzę, że będą oświadczyny:) No, może będą, ale Kate wyjedzie i albo powie: "Nie", albo nic nie odpowie:) Dotychczas wszystkie sezony kończyły się z hukiem, ale raczej nie były to zakończenia całkowicie szczęśliwe:) - no może z wyjątkiem sezonu 4:)
Po pierwszym sezonie - w ostatnim odcinku Rick powiedział Kate, że grzebał w sprawie jej matki i odkrył, że została zamordowana na zlecenie = koniec zaufania, przyjaźni i współpracy!:)
Po drugim sezonie - w którym bohaterowie zaczynają uświadamiać sobie swoje uczucia, na końcu Rick odchodzi z byłą żoną:)
Po trzecim sezonie - w którym widzimy, że miłość bohaterów narasta:), w ostatnim odcinku Kate zostaje postrzelona:)
Po czwartym sezonie - w którym jesteśmy już pewni uczuć Ricka , w ostatnim odcinku, w końcu:) bohaterowie są razem - ale Kate prawie spadła z budynku:) i straciła pracę w policji!
Po piątym sezonie, - w którym widzieliśmy, że scenarzyści ładnie poprowadzili wątek romansu - i ja osobiście spodziewam się wszystkiego, ale nie oświadczyn, niestety:) Ponieważ niedługo się dowiemy, ja obstawiam, że bohaterowie rozstaną się z hukiem, Kate przyjmie propozycję pracy, wyjedzie, a po roku wróci z małym Castelkiem:) tak, tak , wiem, że to telenowela, ale nie mogę się pozbyć uczucia, że Castle powinien mieć małego synka:)
trochę pachnie Kośćmi. Nie sądzę, żeby w takiej sytuacji była tak perfidna i mu nie powiedziała o dziecku przez cały rok
No nieee, dopiero zaczęłam oglądać Kości!!! :(((
A co do wypewiedzi @Alee wyżej, tak sobie gdybam, mam słabą pamięć, także nie zapamiętałam, że Castle bał się o swoją płodność, także dzięki za przypomnienie :) Ale moje przemyślenia wynikały z tego, że mam wrażenie, jak wcześniej pisałam, że Kate chce iść dalej. Mam też wrażenie, że Rick czuje się spełniony jako ojciec i nie zastanawiał się nad założeniem rodziny drugi raz. Ale to tylko takie moje przemyślenia ;)
takk ! oswiadczył sie jej !!! no ale teraz trzeba czekac na kolejny sezon......
Oświadczył się ale coś mi się wydaje ze Kate nie przyjmie oświadczyn i wyjedzie co będzie oznaczało koniec ich związku (aż się zejdą pod koniec 6 sezonu a 7 sezon będzie przygotowaniem do ślubu
Przecież Montgomery okazał się wabić Becket do morderców, by uratować swoje dzieci, ale potem honor policjanta mu na to nie pozwolił, zlikwidował tych typów w hangarze, uratował Becket, ale sam zginął.
W końcowej scenie na pogrzebie Castle orientuje się, że ktoś czai się za nagrobkiem, jednak zanim zareagował, snajper zastrzelił Becket. Castle powiedział jej, że ją kocha, ale jej tęczówki poszły do góry i umarła.
Że tak spytam do którego sezonu doszedłeś/aś?;d
Bo w 5 żyje, bo nie umarła ;p
A teraz bd 6 sezon.