Ten film zaczęłam oglądać dopiero tak w połowie wakacji, a potem zrobili przerwę na igrzyska. Interesowało mnie jak zaczął się ten serial więc postanowiłam poszukać go na „You Tube” (wiele osób ma swoje ulubione seriale, a ja nie mogłam trafić nigdy na taki, który dostarczył by mi wystarczająco dużo emocji). Po intensywnych poszukiwaniach znalazłam go i bacznie śledziłam losy bohaterów, aż niespodziewanie dojechałam do siódmego sezonu. Nie czytałam żadnych streszczeń więc nie wiedziałam co się wydarzy. Od pewnego odcinka (>>72<<) oglądałam ten serial ze smutkiem, a zarazem nadzieją, że może w jakiś cudowny sposób przywrócą CLAIRE do serialu. Potem dowiedziałam się, że to Lisa Chappell sama zrezygnowała z udziału w serialu, a nie była to fanaberia scenarzystów. Wiem, że to tylko film ale gdy go tak oglądałam to po pewnym czasie uzależniłam się od niego, od losów jego bohaterów. Uważam jednak, że najlepsza była ta pierwotna obsada gdzie występowały Claire i Backy. Ponieważ zostało jeszcze kilka dni wakacji, a ja nie mam co robić to zaczęłam oglądać ten serial od początku. Właśnie dojechałam do odcinka 72 i zadziwiające, mimo że wiedziałam co się wydarzy oglądając kolejny raz ten odcinek znowu się popłakałam, a w mojej rodzinie uważana jestem za bardzo silną osobę i nigdy nie płaczę (no może kilka razy mi się zdarzyło, ale na pewno nie oglądając jakikolwiek film nawet bardzo smutny). Pewnie stwierdzicie, że to głupie ale czy waszym zdaniem można było przywrócić Claire do serialu?
Jeżeli macie jakieś pomysły to napiszcieJ (i oczywiście ja pisze tylko czysto hipotetycznie mając świadomość, że to tylko serial i aktorzy sami rezygnują z ról, które grają).
Sorki, że się tak rozpisałam i mam nadzieję, że choć jedna osoba stwierdzi, iż nie są to same brednie i odpisze. Pozdrawiam wszystkich fanów serialu „McLeod’s Daughters”
Ja uważm że nie są to brednie. Mam pytanie jak oglądałaś na youtube odcinki córki Mcleoda to one były po polsku czy po angielsku. Jak po polsku to napisz co wpisałaś żeby zobaczyć odcinkitego serialu to dla mie bardzo ważne odp. Ja też jestem fanką córek Mcleoda
Hej ja tez mysle ze nie sa to brednie.
I tez polubilam Claire, Tess, Becky, Jody , Meg i reszte obsady.
Nawet napisalam list do aktorki, ktora grala clair i doczekalam sie odpowiedz.
Niestety jednak serial juz sie skonczyl na 8 sezonach wiec dalej go nie bedzie, ale cos slyszalam i czytalam, ze w finalowym odcinku maja zagrac wszyscy aktorzy z wczesniejszych sezonow no oczywiscie z wyjatkiem clair, ale czy to prawda to nie wiem.
Pozdrawiam wszystkich fanów.
Claire musiałaby być duchem, ale zgadzam się, że te pierwsze sezony były najlepsze. Bo to w końcu "Córki McLeoda" a w ostatnim sezonie chyba żadnej córki już nie ma. Co prawda nie oglądałam dalszych sezonów, ale trochę o tym czytałam.
Dorsznyt, napisałaś do Lisy? I co ci odpisała, jeśli można wiedzieć. :)
Również uważam, że nie są to bzdury i też jest to mój ulubiony serial i jedyny jaki oglądam, ponieważ w roku szkolnym staram się nie wciągać w żadne tasiemce, a polskich seriali nie lubię. Twoje pytanie czy można w jakiś sposób przywrócić Claire do serialu bardzo mi się spodobało i muszę przyznać, że daje do myślenia. A może ty masz jakiś pomysł jak można było przywrócić tą bohaterkę?
Mam takie pytanko gdzie mogę znaleźć odcinki tego serialu bo bardzo mi się spodobał a przez igrzyska nie mogłam go oglądać jeśli możecie to pomuszcie mi z góry dziękuje
PROSZE O POMOC!!!!Jeżeli ktoś wie gdzie w internecie można oglądac córki McLeoda po polsku to niech mi da znać.To dla mie bardzo ważne bo teraz od półowy wakacji go oglądam i bardzo mie zaciekawił. Z GÓRY SERDECZNIE DZIEKUJE I OBIECUJE ŻE JAK BĘDE MOGŁA TO POMOGĘ TEJ OSOBIE.
Hejka, fajnie że nie uważacie tego za brednie. A teraz odpowiadam na wasze pytania: niestety ja na youtube oglądałam odcinki w języku angielskim(i muszę przyznać, że choć dobrze znam angielski to niektóre słowa, a nawet zdania sprawiały mi trudność, bo oni mówią tak jakoś inaczej), a co do tego jak można by przywrócić do serialu Claire (jednak nie jako ducha) to nie mam pomysłu.
a możesz dać mi link na odcinki po angielsku chodzi mi szczególnie o pierwsze odcinki
Nie jestem pewna ale w necie to chyba nie ma możliwości oglądać Córek McLeoda po polsku. Jedyne gdzie można go oglądać to chyba na YouTube ale po angielsku. Na wszelki wypadek podaje Ci link do pierwszej części, pierwszego odcinka, pierwszego sezonu http://pl.youtube.com/watch?v=UGgeLKVmAug a dalej powinnaś się już połapać.
Chciałabym ci kilka pytań zadać z córek McLeoda ale lepiej byłoby przez gg bo wtedy tylko ja i ty byśmy o nich wiedzieli a nie wszyscy. Jak nie chcesz pisać ze mną przez gg to poprostu napisz.
mam gg i z chęcią porozmawiam z Tobą o tym filmie (to mój nr:255490-tylko trudno mnie zastaś, bo zwykle nie mam czasu na nie wchodzić)
ja tez od razu polubilam ten serial i jak sie wciagnelam to nie moglam sie oderwac ale potem znalazlam inne zajecie ktore mnie pochlonelo i to juz mi sie nieco znudzilo.. ale przyznaje ze mozna sie wciagnac
I co marttusia1101, jak tam przebiega Twoje intensywne myślenie?:):):) ja również staram się coś wymyślić ale to chyba nierealne.
Dla mnie nie ma rzeczy nierealnych i z pewnością znajdziemy sposób w jaki można było przywrócić Claire, bo w końcu co dwie głowy to nie jedna.
Myślmy dalej...............
mogłoby byc cos takiego że ona ma ten wypadek(w końcu oni trumny nie optwierali)okazuje się że ona przezyła i po tych osmiu sezonach powraca po utracie pamięci,dopiero po czasie oswaja się ze wszystkimi.Ludzie są zaskoczeni i widząc ja myslą żę to sobowtór.najgorzej znosi to Alex,który ma już dziecko z inną i jest jej męzem.Wszystko zaczyna się od nowa.Wraca Meg i Tess z Nickiem,są szczęśliwi,ale Claire nie za bardzo widząc ukochanego z inną,pomaga jej w zyciu córeczka .Heh mogłabym normalnie pisac opowiadanie :-)
yyyy tylko ja nie bardzo rozumiem przecież pokazali ją w tym aucie jak była martwa i co ona nagle ożyła??????? jeśli można to proszę jaśniej
witam,
ja też oglądałam serial na youtube i muszę przyznać, że sukcesywnie dodają odcinki z ósmej-finałowej serii, wiec oglądam dalej... ale.. nie ma to jak pierwsza obsada:) pierwsze trzy serie mają sens, później już wymyślają, ale ciężko się rozstać Drovers Run... też bym chciała, żeby wróciła Claire. (moja ulubiona aktorka z córek McLeoda).. ale byłaby to już klasyczna brazylijska telenowela ;] siostra bliźniaczka odnaleziona po latach :P chociaż gdzieś po cichu mam nadzieję, że w ostatniej serii Claire się jakoś pojawi, chociaż jako duch, który się objawia komuś we śnie, by uratować życie swojej córce;)
pozdrawiam wielbicieli serialu:)
a niby jak miala przezyc?? ja nie ogladalam jeszcze tego odcinka ale pewnie po tym wypadku zawiezli ja do szpitala czy tam kostnicy no to przeciez nie uciekla, bo by sie dowiedzieli o tym wszyscy... to moim zdaniem nie przechodzi
moim zdaniem po takim wypadku, i to przy tess, ktora wszystko widziala, to potem sa juz takie procedury ze nie moze ani uciec ani nic, chyba ze to bylby jakis kryminal
przecież np mogli ja zawieśc do szpitala i uznac za zmarłą a do trumny dac kogos innego ( jest nawet taki przypadek w Polsce)wszyscy zyli w pewności ze ona nie żyje a tu przezyła
Widzę, że Claire jest ulubiona postać wielu osób. Jestem bardzo ciekawa jak zakończy się ten serial. Jednak bez względu na wszystko wraz z marttusia1101 same wymyśliłyśmy zakończenie i tego będziemy się trzymać. Naturalnie pomogła nam w tym jeszcze kamcia0612.
ta jasne, nie maja co robic tylko wkladac kogo innego do trumny, a o tym przypadku w Polsce nie slyszalam i nie widze zadnego powodu dlaczego mieli by tak robic z claire, bez sensu..
Wraz z założycielka tego tematu piszemy właśnie o cudownym powrocie naszej ulubionej postaci i uważamy że to co napisała kamcia0612 nie jest wcale bezsensowne bo w końcu to jakiś pomysł by przywrócić Claire.
no to moze kamcia wytlumaczy w jakich oklicznosciach stalo sie to ze przezyla i potem powrocila bo chyba o to chodzilo temu kto o to zapytal a nie o to ze wszyscy beda zaskoczeni a claire bedzie smutno bo alex bedzie z inna, bo to wlasnie opisala kamcia a nie to jak claire przezyla, moze cos wiecej napisze bo na razie nie rozumiem o co jej chodzi
a jesli juz wierzyc w to ze niby ja w tym szpitalu uznali za zmarla a do trumny wlozyli kogos innego (nie wiem jakim cudem??) to przeciez to ie zdarza sie codziennie i nie przez przypadek wiec jak jesli mozna spytac?
przepraszam, zamiast ,nie' napisalam ,ie', mialo byc ,to nie zdarza sie codziennie'
marttusia1101 kiedy w końcu dodasz to nad czym tak intensywnie pracowałyśmy wczoraj wieczorem???? już nie mogę się doczekać jak powiązałaś wszystkie nasze pomysły
1.
Po powrocie z Argentyny Tess postanawia urządzić przyjęcie, na które zaprasza wszystkie bliskie jej osoby, które miały ogromne znaczenie w jej życiu oraz ludzi, którzy dbali o szczególne dla niej miejsce Drovers Run. Zadziwiająco zjawiają się wszyscy zaproszeni goście nawet Jodi, która oświadcza, że nie musi już się ukrywać. Obie siostry cieszą się, że mogą również zobaczyć Becky. Wszyscy świetnie się bawią. Tess jednak cały czas dręczy uczucie pustki. Myślała, że może dzięki temu spotkaniu uda się jej pozbyć tego uczucia. Kiedy wszyscy rozmawiają, bawią się ona udaje się do gabinetu. Kiedy bierze w ręce książkę, która stała na półce do pomieszczenia wchodzi Charlotte, Tess przestraszyła się dziewczynki i upuściła książkę, z której wypadło zdjęcie Claire. Kobieta zdaje sobie sprawę, że ta pustka to tęsknota za siostrą. Jednak dalej coś nie daje jej spokoju. Wtedy zjawia się Nick i razem wracają do gości.
Kiedy wszyscy wspominają różne zabawne historie do Drovers Run podjeżdża samochód. Rozmowy milkną. Z auta wychodzi kobieta, do której podchodzi Tess. Nie rozpoznaje w niej jednak nikogo znajomego. Nieznajoma mówi, że nazywa się Olivia Marshall i od kilku lat opiekuje się pewną kobietą, która najprawdopodobniej w wyniku wypadku straciła pamięć. Tess nie rozumie co ona ma z tym wspólnego. Kobieta więc kontynuuje, że kilka lat temu zaginęła jej siostra Linda i, że przez długi okres czasu poszukiwała jej, aż pewnego dnia dostała telefon ze szpitala, że jej siostra nie żyje. Myślała, że jej siostra postanowiła uciec, a okazało się, że nie chciała by ta wiedziała o jej chorobie. W szpitalu Linda zaprzyjaźniła się z pewną kobietą, która straciła pamięć. Przed śmiercią napisała ona list do siostry by pomogła odzyskać pamięć i odnaleźć rodzinę jej przyjaciółce, która była przy niej i wspierała ją w trudnych chwilach. Olivia tłumaczy Tess , że postanowiła spełnić ostatnie życzenie swojej ukochanej siostry i zaopiekowała się jej szpitalną przyjaciółką. Z początku było ciężko ale z czasem przyzwyczaił się do nowej lokatorki, a nawet zaprzyjaźniła z nią i wspólnie wymyśliły jej imię Alexandra. Po latach systematycznych wizyt u najlepszych specjalistów Alexandra zaczęła przypominać sobie jakieś dziwne miejsca, nazwy oraz imiona. Olivia tłumaczy dalej, że łącząc ze sobą te dziwne nazwy trafiła właśnie tutaj. Tess jednak dalej nic z tego nie rozumiała, ani nikt inny. Olivia więc powiedziała, że Alexandra cały czas mówiła jedno imię- Charlotte.
Wszyscy zamarli, a Tess spytała Olivię czy kobieta, którą się opiekuje miała jakieś szczególne zamiłowanie. Ta odpowiedziała, że zawsze cięgło Alexandre do koni. Wtedy Tess zaczęła krzyczeć, że to wszystko nie prawda, bo jej siostra nie żyje, że widziała jak spadał samochód, w którym ona była i, że pochowała ją. Olivia wyjęła wtedy z torebki zdjęcia Alexandry, które podała Tess, jednak ta nie chciała ich widzieć dlatego wziął je Alex. Tess spytała się go czy to Claire. Ten jednak nic nie odpowiedział tylko spojrzał na Tess z łzami w oczach, a ona zemdlała.
2.
Kiedy wszyscy już ochłonęli to Tess zapytała Olivię, gdzie obecnie znajduje się Claire. Ta odpowiedziała, że ponieważ nie była pewna tego co mówiła Alexandra i postanowiła to wszystko najpierw sprawdzić, aby nie robić jej złudnych nadziei zostawiła ją w domu, czyli w Brisbane. Alex zapytał kiedy więc będą mogli zobaczyć Claire, na co Olivia odparła, że za kilka dni ma zamiar przywieść ją do domu.
Wszyscy byli tak zaszokowani faktem, że Claire żyje, że nikt nie zwrócił uwagi na to jak bardzo przeżywa to Charlotte. Dopiero gdy Olvia wyjechała z Drovers Run Stevie zauważyła, jak ogromnym przeżyciem było dla dziewczynki fakt, że jej matka żyje.
3.(kilka dni później)
Olivia wraz z Claire jadą do Drovers Run, lecz gdy są już blisko to Claire każe zatrzymać się kobiecie. Stają w miejscu, z którego dobrze widać dom i wtedy wracają do Claire wszystkie wspomnienia. Opowiada Olivi o swoim dzieciństwie, śmierci ojca, przyjeździe Tess, romansie z Peterem, ciąży, narodzinach Charlotte i o wielkim uczuciu jakie połączyło ją z Alexem. Wtedy Olivia mówi Claire, że Alex ma żonę Stevie i dziecko. Claire przeżywa ogromny szok jednak po chwili mówi Olivi, że musi być silna, bo w końcu wszyscy myśleli, że nie żyje i być przygotowana na wiele zmian jakie zaszły przez okres kiedy nie wiedziała kim jest, a najważniejsze dla niej jest to, że zobaczy swoją ukochaną córeczkę.
W Drovers Run jest właśnie po kolacji i wszyscy siedzą na werandzie kiedy wjeżdża znajome auto. Po raz kolejny wszyscy zamierają, a wtedy z samochodu wysiada Claire. Po przywitaniu oraz wielu łzom wszyscy starają się opowiedzieć Claire co wydarzyło się przez ten czas kiedy nie było jej w domu. Claire jednak najbardziej cieszy się z tego, że jest ze swoją córką. Charlotta mówi matce, że mimo tego, iż wszyscy mówili, że nie żyje to ona bardzo pragnęła choć przez chwilę z nią porozmawiać i zobaczyć jaka jest, usłyszeć jej głos. Claire jest poruszona wyznaniem córki i obiecuje jej, że już zawsze będą razem.
Mimo późnej godziny nikomu nie chce się iść spać, wszyscy chcą być z Claire jak by mieli tym samym nadrobić stracony czas. Claire widzi zmieszanie Stevie i kiedy ta idzie do kuchni to Claire rusza za nią. Stevie zaczyna mówić, że czuje się winna z powodu tego, iż jest z Alexem ale bardzo go kocha. Claire uspokaja ją i mówi jej, że nie obwinia jej ani Alexa o nic, a nawet cieszy się, że Alex jest szczęśliwy z kobietą, która kocha. Stevie pyta Claire co czuła kiedy zobaczyła Alexa i prosi o szczerą odpowiedź. Claire po chwili zastanowienia wyznaje przyjaciółce, ze bardzo ją zabolało kiedy ujrzała Alexa ale wiedziała co ja czeka bo wcześniej powiedziała jej o tym Olvia ale dodaje, że nie ma zamiaru nigdy stanać na drodze ich szczęścia.
4.
Wszyscy zastanawiają się w jaki sposób przeżyła Claire. Ja samą to bardzo ciekawi skoro Alex widział ją w tym samochodzie martwą. Olivia mówi, że niedawno dostała list, który był cenną wskazówką w poszukiwaniu rodziny Claire i prosi by ktoś pokazał jej miejsce, w którym zdarzył się wypadek. Alex mówi, że może ją tam zawieść ale nie rozumie w jakim celu. A Tess dodaje, że jeżeli ma zamiar szukać jakichś śladów to raczej jest to daremne. Olivia mówi jednak, ze po prostu chce zobaczyć to miejsce.
Olivia i Alex udają się na miejsce wypadku, a kiedy Olivia je ogląda nagle zauważa kobietę, która celuje prosto w Alexa. Olivia w ostatniej chwili przewraca Alexa. Kobieta ucieka.
Alex i Olivia wracają do domu i opowiadają co się stało. Olivia nagle mówi, że rozpoznała kobietę, która strzelala. Mówi, że to właśnie ona wskazała jej pierwszym razem drogę do Drovers Run. Alex pyta Olivię czy potrafi ją opisać, na co Olivia odpowiada, że tak. Razem jadą na policję gdzie składają zawiadomienie o próbie zabójstwa. Kiedy wracają Olivia każe zatrzymać się Alexowi i pokazuje mu kobietę, która do niego strzelała. Alex zawiadamia policje. Po powrocie do domu opowiadają wszystkim co się stało. Wszyscy nie mogą uwierzyć, że o mały włos a mogło dojść do tragedii. Podczas kolacji w Drovers Run zjawia się policja i mówi, że kobieta, którą złapali popełniła samobójstwo. Zostawiła jednak list do Alexa, w którym wszystko wyjaśnia.
Pisze w nim, że kiedyś założył się z kolegami, że zdobędzie jej serce, a potem ją zostawi. Ona jednak zakochała się w nim i nie mogła bez niego żyć. Kiedy dowiedziała się, że Alex w końcu kogoś tak naprawdę pokochał postanowiła zrobić wszystko by cierpiał tak jak ona. Obserwowała dokładnie każdy ruch Claire i Alexa. Nie musiała długo czekać na okazją, bo zdarzył się ten wypadek. Kiedy Tess pobiegła po pomoc to podała na pół przytomnej Claire środek, który sprawił, że wyglądało na to, iż ta nie żyje. Ciało Claire zabrano do szpitala, gdzie pracowała znajoma kobiety, która pomogła podmienić ciała. Wtedy jednak ta nie wiedziała, że Claire straciła pamięć. Chciała tylko aby Alex przez chwilę zobaczył jak to jest kochać kogoś, a nie móc być z tym kimś. Kiedy dowiedziała się, że Claire nic nie pamięta spanikowała i postanowiła wywieść ją gdzieś. Wtedy wpadła na pomysł, że zawiezie ją do jakiegoś szpitala i powie, że znalazła ja i chciała jej pomóc. A reszta jest znana.
marttusia1101 jestem podważeniem Twojej pomysłowości:) super to wymyśliłaś i przedstawiłaś:) czytając to widziałam ten odcinek:) dzięki ślicznie za wspaniałe zakończenie:)teraz tylko to trzeba wysłać do producentów i kazać im to nakręcić:) <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo>....
O lol normalnie mnie zatkało. Dziewczyno to jest boskie. Brak mi słów by wyrazić to co czuję. Kiedy zadałam pytanie czy można przywrócić Claire do serialu to raczej sądziłam, że nikt nie wymyśli nic ciekawego.
Wow kiedy pisałyśmy na gg to myślałam, że napiszesz tylko kilka zdań, a nie opiszesz jak ma wyglądać cały odcinek.
Bez przesady. Ten odcinek nosi tytuł „DŁUGA DROGA DO DOMU”. Chce dodać, że jestem w trakcie pisania jeszcze dwóch odcinków.
ja też jestem pod wrażeniem świetne ma nadzieje że te kolejne dwa odcinki będą też takie dobre życze powodzenia
,Troche kiczowate'? Malo powiedziane... A tak a propos, martusia, może zamiast zajmować się pisaniem odcinkow tego serialu (to się przerabia w obsesję...) to pouczyłabyś się polskiego, bo ,,ciągło'' to mówi się chyba tylko na wsi...
Hej "Piesek.." Ty masz dziś zły dzień?? czy na co dzień tryskasz taką sympatią do wszystkich i wszystkiego twórczego?? Martusia super to wymyśliła i opisała:) jeśli umiesz lepiej to pokaż na co Cię stać;] czekamy:) jeśli dla Ciebie odcinek Martusi jest kiczowaty to pewnie też cały serial... wiec co robisz na tym forum??
pozdrawiam Martusie i fanów jej twórczości, do których też się zaliczam:)czekam z niecierpliwością na dalsze odcinki:)
piesku27 prawdopodobnie musisz być pudlem, bo potrafisz tylko krytykować. Żal mi takich ludzi, gdyż poza czubkiem własnego nosa nie dostrzegają nic innego.
Mi osobiście bardzo podoba się to co napisała Marta i czekam na te dwa kolejne odcinki.
Dziękuje wam dziewczynki że mnie tak broniłyście oraz dziekuję że nie ominełyście mnie, w tym że coś też wymyśliłam a raczej natchnęłam.Ja sprawiłam tylko to,że uwierzyłyście,że mogłyście napisac coś lepszego.Bardzo podoba mi się co wymysliłyście.Myślę,że mogłybyście przetłumaczyć to na język angielski i wysłać na stronę córek Mcleoda.Może Lisa chciałaby zagrać w tych końcowych odcinkach.Przeciez to byłby świetny pomysł.Do tego nasuwają sie rózne wnioski.A propo jesteście mądre a po drugie piesek naprawde tego nie docenia.Przeciez my nie jesteśmy jakimiś melomankami i czy cos w tym stylu.Lubimy ten serial i czegoż więcej chcieć.A to,że ona sie pomyliła w jakimś tam wyrazie mogło oznaczać np. pośpiech. Pozdrawiam was wszystkich serdecznie , bez wyjątku.