PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=347900}

Byliśmy tam

Bokura ga Ita
2006 -
7,5 1,3 tys. ocen
7,5 10 1 1331
Byliśmy tam
powrót do forum serialu Byliśmy tam

Kontynuacja

ocenił(a) serial na 10

Czytałam gdzieś, że ma powstać kontynuacja tego anime. Wie ktoś może czy to prawda, a jeśli prawda, to kiedy ona powstanie ?

Vinel

kiedy pojawi sie tłumaczenie tak mniej wiecej?

Yukina

tak, z mangafox :c tłumaczenie pojawi się jutro rano lub wieczorem (przynajmniej tak planuje :P). Tak późno ponieważ dopiero teraz mam dostęp do kompa :P

Vinel

Jest i chapter 59! :P Następny dopiero w sierpniu! Wstawiłam na dwa serwery ale jakby ktoś miał problem z pobraniem to pisać :P

http://rapidshare.com/files/407670447/Bokura_Ga_Ita_59.rar
http://www.megaupload.com/?d=81A1TO3A

ocenił(a) serial na 10
Vinel

Vinel, jesteś wielka! Dzięki wielkie za tłumaczenie. : )

Vinel

dzięki jesteś niesamowita :D

Yukina

Kiedyś tam pojawił się chapter 58.1 :P Tylko 7stron ale zawsze coś :D
http://rapidshare.com/files/407867027/Bokura_Ga_Ita_58.1.rar

Vinel

hej kiedy 60 chapter się pojawi?

Yukina

widze ze jest pare osob ktore sie interesuja tym co jest po anime :) zapraszam na forum o bokurze http://www.bokuragaita.fora.pl/ . zalozylam je i w sumie jak narazie jest nas malo ale wierze w to ze coraz wiecej osob polubi bokure tak bardzo jak ja :D zapraszam jeszcze raz ;)

Saene

dzięki za info o 60 chapterze znam ta stronkę ale ciężko tam coś znaleźć :D

Yukina

Trochę zaniedbałam ostatnio forum ale powracam :P chapter 60 jest ale nie ma nigdzie angielskich skanów, streszczenia nie chce mi się tłumaczyć więc ciągle czekam na te skany :D Chapter 61 wyszedł niedawno i zaraz zabieram się za tłumaczenie :D

Vinel

Chapter 61 niestety dopiero za tydzień :P

Vinel

uf to dobrze myślałam że nas już opuściłaś z niecierpliwością czekam na nowy chapter :D

Vinel

hej kochana cały czas patrze czy coś dodasz a tu nic i nic mineło sporo czasu od ostatniego chaptera .

ocenił(a) serial na 7
Yukina

wiadomo już, jak się skończyło?

ocenił(a) serial na 10
Sol89

Wiadomo już od dłuższego czasu. Kontynuację można znaleźć chociażby na centrum-mangi.pl. : )

użytkownik usunięty
atina91

Mógłby ktoś napisać jak się skończyło. Bardzo jestem ciekawa, ale niestety nie mam czasu na czytanie.

ocenił(a) serial na 10

Dobrze, dla każdej z dwójki bohaterów. :) Nie będę zdradzać szczegółów, bo nie chcę nikomu psuć zabawy. Jeśli brak czasu na czytanie, to polecam dramę aktorską (nawet jest po polsku) . Druga część przedstawia dokładnie to, co się działo w mandze i zakończenie też jest identyczne.

użytkownik usunięty
atina91

Poszukam. Dzięki.

użytkownik usunięty

No niestety nie znalazłam. Tylko z angielskimi napisami. Jeśli wiesz, gdzie można zobaczyć po polsku to napisz.

ocenił(a) serial na 10

Na forum lizards-subs.pl możesz to znaleźć. Tylko aby coś obejrzeć/pobrać musisz mieć konto. :)

użytkownik usunięty
atina91

Aha. Dzięki. Zaraz tam zajrzę.

użytkownik usunięty
atina91

Niestety mam problem z rejestrajcą na tej stronie. Od wczoraj próbuję i nici. Bardzo bym chciała wiedzieć jak dalej potoczyły się losy, także jesli wiesz, to proszę napisz. Jak nie chcesz pisac na forum (chociaż to nie jest problem), to wyślij mi wiadomość. Tylko poproszę o bardziej konkretne streszczenie:) z góry dzięki

ocenił(a) serial na 10

Niestety nie mogę Ci wysłać prywatnej wiadomości, gdyż nie mam wystarczającej ilości punktów. A nie mam pojęcia dlaczego nie możesz się zarejestrować. Przykro mi. :(

CI KTÓRZY NIE OGLĄDALI DRAMY / NIE CZYTALI MANGI, DALEJ NIE CZYTAĆ!

Nie wiem, w który momencie zaprzestałaś czytania, więc pokrótce przedstawię sytuację od momentu zakończenia anime. Jak wiadomo Yano wyjechał wraz z matką do Tokyo. Na początku jego kontakt z Nanami był bardzo dobry, niestety z czasem okazało się, że sytuacja finansowa rodziny Yano nie jest najlepsza, więc ten coraz rzadziej odzywał się do Takahashi (jakby ta też nie miała telefonu..., ale pomińmy ten fakt). W międzyczasie okazało się także, że matka Yano ma raka. Terapia nie pomagała, było z nią coraz gorzej. Nie mieli pieniędzy, więc Yano imał się każdej pracy, nie miał czasu na naukę, przez co skopał egzaminy. W pewny momencie chciał odwiedzić Nanami, wtedy jego matka przebywała w domu po długim pobycie w szpitalu i nie chciała, żeby jej zostawiał. Wrzeszczała na niego, że też ją opuszcza i w ogóle zrobiła mu dziką awanturę o... Tak naprawdę nie wiadomo o co. Widać było, że powoli się załamywała, szczególnie po tym jak odwiedziła ich żona zmarłego ojca Yano i zaproponowała, że się zajmie Motoharu. Tak więc, ta pomyślała, że chce jej zabrać syna, tak jak zabrała mężczyznę, ale Yano wyraźnie powiedział, że się nie zgadza, ale jak się okazało, niestety do jego matki to nie docierało... Wróćmy do wyjazdu Yano... Yano, pomimo kłótni z matką wyszedł z mieszkania, a ta popełniła samobójstwo wyskakując z balkonu. Motoharu się załamał. Zaczął mieć napady lękowe, nie mógł sobie poradzić. Zaczął pracować w barze (nie pamiętam gdzie, czy w Tokio czy bliżej domu Takahashi), właściciel mu pomagał wraz z rodziną i zaczęło się w miarę układać. Wtedy pojawiła się ta przeklęta Yamamoto. Zaczęła go trochę nagadywać, a to z powodu jej zmarłej siostry, że ma mu coś do przekazania i takie tam brednie. Pewnego dnia matka Yamamoto dostała, wylewu chyba, ale pewności nie mam. I Ci chyba postanowili zamieszkać razem i sobie pomagać nawzajem. W ogóle to była dla mnie dziwna sytuacja. Widać było, że Yano jej nienawidzi, więc naprawdę nie rozumiałam dlaczego przez tak długi czas byli razem. Tłumaczył to tym, że "Yamamoto i jej matka, uratowały go".

Teraz przejdźmy do Takahashi.
Egzaminy nie poszły jej tak dobrze jak przewidywała i skończyła w żeńskiej szkole w Tokio. Na początku starała się odnaleźć Yano, ale z marnym skutkiem. Po studiach zaczęła pracę w jakimś wydawnictwie, gdzie jak się okazało, pracuje również Akiko - przyjaciółka Yano z liceum z Tokio. Obie dziewczyny od razu się zaprzyjaźniły. Akiko sporo wiedziała o Takahashi, gdyż Yano dużo jej o niej opowiadał, więc ta znała sytuację jaka była pomiędzy tą dwójką i nie mogła się pogodzić z tym, że ta ich wielka miłość się tak skończyła, ale do tego dojdę później.
Gdy Yano się usunął, na ścieżkę wkroczył jego przyjaciel, Takeuchi. Od zawsze kochał Nanami i postanowił ją poprosić o rękę. Ta, na szczęście się nie zgodziła. Z początku stracili kontakt, ale potem Takeuchi powiedział Nanami, że Yano go kiedyś odwiedził i poprosił, aby ten zajął się Nanami. Potem Take znalazł Yano i tam były sytuacje z tą dwójką, ale w sumie to mało istotne, więc przejdźmy do Akiko. Pewnego dnia odwiedziła ona pracownię architektoniczną, nie pamiętam po co, chyba jakiś artykuł pisała, ale mniejsza, najważniejsze jest to, że spotkała tam Yano! Od razu poinformowała o tym Nanami. Ta z początku się motała we własnych myślach i nie wiedziała co ma zrobić. W końcu poszła na spotkanie z nim. On udawał jakby między nimi nic się nie stało, znaczy nie byli już razem, ale zachowywał się swobodnie. Nanami się trochę podłamała, gdyż nie wiedziała co się stało, dlaczego ich związek się skończył, a Yano tym olewczym zachowaniem jej tego nie ułatwił.
Ta dwójka spotkała się jeszcze kilka razy. Matka Yamamoto umarła, Yano się od niej wyprowadził i zamieszkał sam. Odnowił kontakty z Takeuchim. W końcu znowu się spotkał z Takahashi, ta już wiedziała o Yamamoto, o matce Yano, o jego chorobie, porozmawiali, wielki płacz, lament i w ogóle jak to w takich gatunkach. I w końcu wrócili do siebie. I Yano z Nanami po raz pierwszy odwiedził grób Nany, co było uwieńczeniem tego, że pogodził się z przeszłością. I żyli długo, i szczęśliwie. :)

Mam nadzieję, że takie streszczenie Ci wystarczy. Nie pamiętam dokładnie, jak to się stało, że oni się zeszli, nie wiem jakie słowa wtedy padły, ale ważne, że do siebie wrócili. :)

ocenił(a) serial na 7
atina91

Dzięki! W końcu wiem, jak się potoczyły ich losy :)

użytkownik usunięty
atina91

Wystarczy mi w zupełności. Dziękuję Ci bardzo:)

użytkownik usunięty
atina91

W końcu udało mi się zalogować na tą stronę, ale nie mam pojęcia jak znaleźć ten film. Nie ma tam żadnej wyszukiwarki. Jak wiesz jak, to daj znać.

użytkownik usunięty
atina91

Hej. W końcu obejrzałam:) mam jedno pytanko UWAGA MOŻLIWY SPOJLER czy Take związał się z Akiko? Czyje było to dziecko? Chyba nie ich?

ocenił(a) serial na 10

Cieszę się, że w końcu udało Ci się obejrzeć. W mandze nie było mowy na końcu ani o Akiko, ani o Take, nie byli w niej także razem. Take wyjechał do Nowego Yorku i na tym był koniec o nim. A dziecka z filmu nie pamiętam. Widocznie nie oglądałam go zbyt dokładnie. Ale może chodzi o córkę właściciela baru, w którym pracował Yano? A jak nie, to nie wiem. ^^

Już wiem jak oni się zeszli! Pogadanka też była, ale później Takahashi spadła ze schodów (podczas rozmowy albo odsłuchiwania wiadomości od Yano) i zraniła się w głowę. Take był przerażony, trochę wyolbrzymił, Yano się przejął, że to koniec, więc zostawił Nanie cudną wiadomość, że ma na niego "poczekać" i co prędzej popędził do szpitala. A jak zobaczył Nane, całą i zdrową (prócz plastra na środku czoła), zajadającą z apetytem, to się zaczął śmiać i płakać jednocześnie. Koniec. ^^ Nie pamiętam czy było to w filmie, czy nie, może się komuś jednak przyda ta wiadomość.

A jeśli chodzi o film, to szczerze mówiąc bardzo mi się nie podobał, stąd moja marna znajomość szczegółów jego. Jeśli chcesz znać dokładniejsze losy, jakie się toczyły w ich życiu po liceum, to proponuję jednak sięgnąć po mangę. Jeśli znajdzie się czas, oczywiście, ale z nim zawsze krucho... :)

użytkownik usunięty
atina91

Dzięki za odpowiedzi. To mi wystarczy. Co do filmu, obejrzałam go tylko dlatego, bo chciałam się dowiedziec jak się wsio skończyło. Nie ma w ogóle porównania do anime, które było świetne. Szkoda, że nie powstała druga część.
A sceny ze szpitala nie była z filmie:)