odc. 189
Ula swoim wyglądem wzbudza prawdziwą sensację w firmie. Adam próbuje się z nią umówić. Paulina obraża się na Pshemka za to, że dokonał przemiany wizerunku Uli.
odc. 190
Adamowi udaje się namówić Ulę na randkę. Aleks zwalnia kolejną osobę - byłą sekretarkę Sebastiana. Ula myśli, że jej koleżankę wyrzucił z firmy Marek. Wściekła unika Dobrzańskiego, który usiłuje z nią porozmawiać.
odc. 191
Ula idzie podpisać przygotowaną przez Aleksa ugodę pomiędzy jej firmą a Febo&Dobrzański. W ostatniej chwili Adam powstrzymuje dziewczynę przed złożeniem podpisu. Chce pokazać jej dowody na to, że Aleks ma nieuczciwe zamiary. Febo domyśla się, że księgowy zamierza go zdradzić. Zaczyna go szantażować.
odc. 192
Ula rozmawia z Krzysztofem. Mówi mu, że działania Aleksa tylko zaszkodzą ich domowi mody. Adam nie daje dziewczynie obiecanych dowodów świadczących przeciwko Aleksowi. Boi się, że Febo spełni swoje groźby. Violetta zaczyna pisać wiersze. W domu Uli dochodzi do konfrontacji Marka i Piotra.
odc. 193
Marek chce wiedzieć, kim dla Uli jest Piotr. Aleks prosi Paulinę, by pomogła mu przekonać Krzysztofa. Ula przedstawia założycielowi Febo&Dobrzański własny pomysł wyprowadzenia firmy z kryzysu.
odc. 194
Do Aleksa przyjeżdżają inwestorzy z Włoch, którzy są gotowi dopodpisania umowy z domem mody Febo&Dobrzański.
Ula proponuje zarządowi inny
pomysł na zażegnanie kryzysu w firmie. Paulina podburza Pshemka przeciwko Wojtkowi. Projektant kłóci się z synem.
odc.195
Marek i Krzysztof namawiają Ulę, by została nowym prezesem Febo&Dobrzański i zaczęła realizować swój plan ratowania firmy.
Jasiek nie traci nadziei na to, że Kinga mu wybaczy miłostkę z Magdą.
Młody Cieplak próbuje odzyskać byłą dziewczynę.
odc. 196
Pracownicy Febo&Dobrzański dowiadują się, że Ula dostała propozycję
objęcia funkcji prezesa. Proszą dziewczynę, by przyjęła te ofertę.
Paulina i Aleks, przeciwni takim zmianom w firmie, buntują Pshemka,by także zaprotestował.
Ula tymczasem idzie na randkę z Piotrem.
odc. 197
Pshemko zapewnia Paulinę, że nigdy nie zgodzi się na to, by Ula kierowała firmą. Cieplakówna zgadza się przyjąć stanowisko prezesa Febo&Dobrzański. Projektant wyrzuca syna z pracy.
odc. 198
Paulina postanawia wyjechać do Włoch. Aleks przekonuje ją, że nie powinni się poddawać. Ula zaczyna urzędowanie jako prezes Febo&Dobrzański. Violetta prosi ją, żeby przywróciła do pracy Sebastiana. Marek oddaje Uli gabinet i odchodzi z firmy.
Przecież nawet nie trzeba dużo myśleć, żeby wiedzieć, że Ula będzie z Markiem :P Tak jak 17 brzydul przed nią, tak i ona :] Taka tradycja :P
Ula i Marek
Paulina i Piotr
Alex i Dorota
Viola i Seba
Ela i Władek
Ala i ojciec Uli
Jasiek i Kinga
Maciek i Ania
takie pary staną na ślubnym kobiercu
Odcinek 204
Kinga pyta Jaśka, czy unika jej z powodu Robsona. Jasiek zaprasza ją do siebie. Marek ratuje Ulę w kluczowej sprawie związanej z targami mody. Ula jest przekonana, że pomógł jej Piotr.
Odcinek 205
Sebastian wyjaśnia Uli, że uratował ją Marek, a nie Piotr. Ula rezygnuje z randki z Piotrem i idzie spotkać się z Markiem. Violetta jest przekonana, że zejdzie się z Sebastianem. Jednak niechcący zraża go do siebie.
Odcinek 206
Ula myśli, że Marek, aby jej pomóc, uwiódł dyrektorkę targów mody. Violetta coraz bardziej oddala się od Sebastiana. Ula postanawia pomóc Pshemko pogodzić się z synem.
Odcinek 207
Violetta próbuje pogodzić się z Sebastianem. Z przerażeniem odkrywa, że ma on już na oku nową dziewczynę. Ula wygarnia Markowi, że nic się nie zmienił się i wciąż cynicznie uwodzi kobiety.
Odcinek 208
Violetta prowadzi śledztwo w sprawie domniemanej dziewczyny Sebastiana. Marek próbuje przekonać Ulę, że źle go oceniła. Piotr ma dla Uli zaskakującą wiadomość.
Odc 208
Marek spotyka Ulę na targach i umawia się z nią na randkę. Piotr ma pretensję. Marek tłumaczy to spotkaniem biznesowym.
Odc 209
Marek oświadcza się Uli, ona oświadczyny odrzuca ale zostawia niedomówienie . Piotr oświadcza się Uli.
Odc 210
Tutaj TVN nakręcił dwa alternatywne zakończenia.
tak jak w wersji niemieckiej, pewnie jedno gdzie Ulka wychodzi za Piotra a drugie za Marka ---> w wersji niemieckiej telewidzowie mieli wybrać, jeśli u nas tez tak będzię to zapewne wszyscy wybiorą Marka (ja osobiście wolałabym Piotra XD Marek miał już szansę i zawalił a Piotr to fajny facet, który zasługuje na Ulkę). Swoją drogą na początku nie podobała mi się ta przemiana Uli, (bo stała się stylem zbyt podobna do Pauli) ale teraz (jak już ją widziałam w kilku odcinkach) to muszę przyznać że jednak mi się podoba jej wizerunek, ładnie wygląda.
Moim zdaniem ten wybór dla widzów jest kompletnie beznadziejny.
Ja chcem, zeby Ula była z Markiem, bo najlepiej do siebie pasują. Mimo, że on popełnił błąd , to uważam, że w pełni zasługuje na drugą szanse, bo przecież każdy popełnia w życiu błędy i nie musi być za to od razu skreślony.
Zgadzam się z informalgirl. Ja również uważam, że Ula powinna być z Markiem, bo nikt nie jest idealny.
O właśnie dobre pytanie.
A tak w ogóle to ja mam kolejne do lara croft12342 czy jest pewne to, ze bd opcja do wyboru?
Odcinek 209
Marek oświadcza się Uli ona oświadczyny odrzuca ale zostawia niedomówienie. Piotr również oświadcza się Uli. Paulina dowiaduje się o oświadczynach Marka i postanawia popełnić samobójstwo. Na jaw wychodzi, iż Aleks ma romans z Dorotą.
Odcinek 210
Ula zrywa znajomość z Piotrem, tłumacząc, że nie może być z nim bo wciąż kocha Marka. Piotr dzwoni do Marka. Krzysztof prosi Ulę żeby przyjęła szczere oświadczyny Marka
GÓWNO PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Boże ogarnijcie sie co? Dwa alternatywne zakończenia w 210 odcinku? Wam to każde gówno da się wcisnąć? Wystarczy trochę pomyśleć i poszukać w necie, niby jak ma się skończyć w ten sposób skoro w 217 Marek ma się lać z |Piotrem?
Odcinek 209
Ula przywraca Marka do pracy w firmie.
Piotr mówi Uli, że dla niej zrezygnuje z wyjazdu do USA.
Odcinek 210
Piotr czeka na decyzję Uli. Ona jest pochłonięta pracą nad nową kolekcją, pomaga jej Marek. W rezultacie Ula zapomina o spotkaniu z Piotrem.
Odcinek 211
Paulina i Aleks wracają z wyjazdu do Włoch. Mają nowy plan odzyskania wpływów w firmie.
Marek pomaga Uli zdążyć na spotkanie z Piotrem.
Violetcie wpada w oko fotograf Artur.
Odcinek 212
Violetta liczy na to, że zostanie twarzą nowej kolekcji. Ku jej niezadowoleniu, Paulina umawia się z fotografem Arturem.
Piotr podejmuje decyzję w sprawie wyjazdu do USA. U Uli pojawia się Marek, licząc, że pozbył się rywala. Czeka go jednak niemiła niespodzianka.
Odcinek 213
Paulina torpeduje plany Violetty zostania twarzą kolekcji FD Gusto. Violetta nie zamierza się poddawać.
Ula mówi Markowi, że Piotr nie jest jej chłopakiem.
Macie tu jakiś ślub? A może od razu dwa? Żenada.
I jeszcze to: oświadczyny odrzuca ale zostawia niedomówienie.
Autorowi tego gratulujemy matury z polskiego. A Was to oczywiście nie zastanawia tylko kopiujecie bzdury.
Nie no, ja nie mam pretensji, i za ostro pojechałam, sorry, ale naprawdę ludzie się dają nabrać na takie wymysły dzieci Neo :|
Odcinek 214
Ula walczy z Pauliną o to, żeby Violetta została twarzą nowej kolekcji.
Marek szuka sposobu, żeby zbliżyć się przez pracę do Uli.
Sebastian boi się, że Artur poderwał Violettę.
Odcinek 215
Artur umawia się z Violettą.
Marek i Ula pracują razem całą noc. Następnego dnia postanawiają rozmówić się na temat łączącej ich relacji.
Odcinek 216
Ula postanawia wybadać, czy Maciek ma szansę u Ani.
Sebastian jest załamany pogłębiającą się zażyłością Artura i Violetty.
Piotr zaprasza Ulę na weekendowy wypad na żagle. Marek prosi Ulę, żeby nie jechała z Piotrem.
Odcinek 217
Randkę Józefa i Ali zakłóca pani Dąbrowska. Józef postanawia, że tym razem nie odpuści.
Violetta boi się, że straci pracę.
Ula, mimo prośby Marka, wyjeżdża z Piotrem na żagle.
Odcinek 218
Wyjazd Uli i Piotra na żagle kończy się fiaskiem.
Sebastian przekonuje Marka, żeby zapomnieli o Violetcie i Uli. Namawia go, żeby poszli do klubu na podryw.
Read more: http://seriale.com.pl/2009/11/02/kalendarz-brzydulomaniaka-xvii/#ixzz02hNzNJUH
Co ty gadasz?
Ale ja czytalam, ze w szpitalu ma sie pojawic Paulina i Ula. Tez , ze ta pierwsza bd chciala go odzyskać.