Szukam seriali, które trzymają tak samo wysoki poziom. Nie musza być o narkotykach itp,
ważne by aktorzy byli tak samo rewelacyjni, fabuła tak samo mega wciągająca, żeby trzymał
w napięciu.
Wątpię, że jest jakiś serial, który dorównuje BB pod tym względem, ale może spróbuj zobaczyć 'Zakazane imperium', 'Rodzina Soprano', 'Dexter' (początkowe sezony), Deadwood, Prawo ulicy, Dochodzenie. Może któryś się spodoba.
Dexter, The Killing, Six Feet Under. Suits nie polecam, znudził mnie po sezonie swoją schematycznością.
Dexter (pierwszy i drugi sezon są bardzo dobre, później lekki spadek formy aż do 6, który utrzymuje taki sam poziom jak początkowe), Sons Of Anarchy, Suits, White Collar,
Co?! 6 sezon Dexa taki jak pierwszy, czy drugi? Żartujesz sobie? Ilością nielogiczności i głupota przebija wszystkie inne.
Szósty sezon był dobry, zresztą wiadomo, że każdy lutnie swoją opinią... dla mnie np. pierwszy sezon był nudny, serial wciągnął mnie dopiero od dwójki. Ogólnie serial trzyma poziom, za wyjątkiem trójki, która za wyjątkiem końcówki była nudna.
Absolutnie się zgadzam. Pierwsze dwa sezony to dla mnie prawie że arcydzieło. 3 i 4 sezon są nieco gorsze, ale nadal trzymają formę. Niestety, ale dopiero piąty i szósty sezon okazały się klapą na całej linii. Ech, że też nie można zakończyć serialu z godnością.
Dokładnie...No moze trzeci i czwarty minimalnie lepszy od drugiego,piąty od biedy mozna obejrzeć,ale szósty to juz żenada.Mimo wszystko ten serial jako całość nadal oceniam wysoko.
Kiedyś ten serial był dla mnie tym, czym Breaking Bad jest dla mnie teraz - najlepszym serialem i chyba najlepsza produkcją wszech czasów. Niestety, czasy się zmieniły, mam nadzieję, że to samo nie stanie się z BB i będzie to godny następca (już jest).
Po prostu czekam na naprawdę mocną końcówkę, bez naciąganych scen, z dramatycznym zakończeniem z lekką dawką czarnego humoru. Coś jak wypowiedź Mike'a: "Shut the f*ck up and let me die in peace".
No tak samo miałem,czekając na kolejny sezon Dextera postanowiłem znaleźć jakiś zamiennik,no i na początek to tylko był zamiennik ale później było lepiej i lepiej i teraz przewyższył Dextera,który moze z BB konkurować jedynie pierwszym sezonem,który był najlepszym...
Ja dokładnie tak samo. Dopóki Dexter był dla mnie najwybitniejszy to nie szukałem żadnego innego serialu, ale jak potem okazało się, że kolejne sezony są coraz gorsze, to musiałem poszukać coś, co wypełni ta lukę pozostawianą przez Dextera, aż znalazłem BB. Pierwszy sezon o ile dobrze pamiętam, to oglądałem przez 3 dni (2 odcinki na dzień), ale gdy zobaczyłem 01x06 i scenę, w której Walter rzuca piorunianem rtęci, po prostu szczęka mi opadła i wtedy już nie było odwrotu, a kolejne sezony (2, 3) zajęły mi 4 dni.
Ja nawet na lekcji chemii zapytałem panią, czym jest piorunian rtęci - niestety, nie odpowiedziała mi, powiedziała tylko "sprawdź i nam powiedz".
Nie wiem właśnie. Może wiedziała, ale nie chciała tracić czasu na moje pytanie i wolała zapieprzać z lekcją :P
W takich chwilach mógłbym zrobić piorunian rtęci i jej walnąć przed twarzą.
BB i Dexa, kiedyś uważałam za najlepsze seriale ever, jednak obejrzałem The Wire, który jest po prostu najlepszy, jednak oczywiście BB uważam za aktualnie najlepszy serial, a Dexa za kichę.
Ja The Wire obejrzałem na razie tylko 3 sezony. Pozostały mi ostatnie dwa. Szkoda, że nie ma już Stringer Bella bo go właśnie najbardziej lubiłem. Z kolei Omar to dla mnie trochę taka przerysowana postać, zbyt bajkowa, wszechwiedząca, wszystko potrafiąca, do tego ta dubeltówka i gwizdanie na dzielnicy, Mimo wszystko, serial jest naprawdę rewelacyjny, to prawda.
4 sezon to najlepszy sezon w historii tv. Przedstawia najtrudniejszy problem - szkolnictwa. Naprawdę polecam, bo ten sezon jest najlepszy, najmroczniejszy i najbrutalniejszy.
Łoho, to muszę zobaczyć. W szczególności, że też mam nieco zszarpany wzgląd na system nauczania, co mnie bardzo denerwuje, a jeśli do tego dojdzie jeszcze najmroczniejszy klimat z oczywiście brutalnymi scenami, to chyba będę wniebowzięty.
Może jeszcze American Horror Story? Co do poprzedników mogę polecić Dexa, Walking Dead, Six Feet Under, Rodzine Soprano i ogólnie wszystko od Showtime.
Polecę Dextera jak wyżej, do 3-4 sezonu, później niestety trochę traci, nie mniej warto obejrzeć
Mogę polecić również AWAKE, niesamowity, niestety z racji niskiej oglądalności - 1sezonowy serial, zapowiadał się na świetny
mindfreak ale amerykanie nie lubią myśleć zbyt dużo oglądając produkcje :)
Prawdę mówiąc to 4 sezon breaking bad był jednym z najbardziej zadziwiających sezonów seriali jakie kiedykolwiek widziałem.
W wielu serialach to moment załamania się akcji, tutaj był zwrotem o 180stopni i wprowadzającym totalny zamęt,
Którego na szczęście zakończenie jest nam dane oglądać. Z całym szacunkiem więc dla znakomitej Gry o Tron,
to Breaking Bad powinno zajmować zaszczytne pierwsze miejsce w top ;)
Podpisuję się także pod opinią Silesianin'a, trzeba wiedzieć kiedy serial skończyć.
Niektórzy za późno (Dexter) inni dużo za wcześnie (Awake)
Wątpię w to, że Breaking Bad zagości kiedyś na pierwszy miejscu w top. Zawsze liczyła się popularność, a tego na pewno nie brakuje Grze o tron przez wzgląd na fanów książek Martina. Chciałbym to zobaczyć, ale nie wiem, czy się doczekam. Sam zresztą widać, że gdyby tak te 30 tysięcy więcej osób (tyle ile ma GoT) oddało głos w takim samym tempie, jak wzrasta średnia BB, to na pewno byłby na szczycie.
Głos na 'Dr House' oddało ponad 200 tysięcy osób, a znajduje się 'dopiero' na 13 pozycji. Tak samo 'Sherlock' ma o 5 tysięcy głosów mniej, a zajmuje pozycję wyższą. Ale wierzę, że kiedyś 'Breaking Bad' wskoczy na pudło :)
Tak, ale jest to spowodowane tym, że House z początkowo dobrych sezonów zaczynał znacznie obniżać formę, przez co im wyższa liczba głosów, tym mniejsza ocena. Z Breaking Bad jest inaczej bo serial coraz to bardziej podwyższa poprzeczkę i osoby które obejrzą serial raczej podwyższą ocenę (zresztą widać w rankingu, że BB pnie się pomalutku w górę). Obyśmy się doczekali :)
Ciężko przebić BB, jest to świetny serial.Polecam The Sopranos, po obejrzeniu rodziny Soprano nie mogłem dojść przez kilka tygodni, że tak świetny serial się skończył.spodoba Ci się oglądanie tego serialu . Jeżeli lubisz seriale historyczne polecam Rzym czy Grę o tron są pełne intrygi i równie wciągają jak nasze BB . Z wojennych polecam znaną większości Kompanie Braci i mniej znany ale równie świetny Generation Kill, można bardzo zżyć się z bohaterami tych serialów i obejrzeć wojnę bez przepelnionego patosu jak to jest w niektorych filmach wojennych.Dobrymi serialami są także Oz i Prison Break(jeżeli mówimy o obejrzeniu tylko 1 sezonu PB)świetnie można się przenieść i przyglądać się jako obserwator tego co się dzieje z naszymi bohaterami w więzieniu.