ok wiem że nie ma szans na takie coś, ale... Jakich polskich aktorów byście widzieli w Breaking bad?
dla mnie (Najbardziej oczywiste typy):
Saul->Cezary Pazura
Mike->Bogusław linda
Jesse->Marcin Kowalczyk
Hank->Jerzy Sthur
Gus->Andrzej seweryn
Walt->Janusz Gajos (lekko odmłodzić)
Skyler->Krystyna Janda (tylko trzeba by było ja odmłodzić ale znakomicie by pasowała)
Marie i walter Jr ->Nie mam pojęcia
A wasze typy?
hmm... też miałem taki temat założyć.
Saul - Jan Nowicki
Mike - Adam Ferency
Jesse - Tomasz Bajer ("Laska" z "Chłopaki nie płaczą")
Hank - Tadeusz Huk
Gus - Piotr Cyrwus
Walt - Zbigniew Zamachowski
Skyler - Ewa Gawryluk (strzał...)
Marie - Małgorzata Lewińska
Walter Jr - jakiś młody mało znany aktor :D
Niezłe propozycje!
Mike - Adam Ferency, od początku miałem to samo skojarzenie
Jesse - Marcin Kowalczyk, trafny typ
Walt Jr - z castingu jakiś
Hank - Paweł Królikowski
Skyler - Gawryluk dobra, ale typował bym też Kożuchowską -widzowie szybko by ją znienawidzili
Marie - Maria Seweryn, Lewińska zbyt sexy ;p
Saul - Piotr Pręgowski, widziałem go kiedyś w pokrewnej roli
Gus - Cyrwus mnie roz***ał, ale paradoksalnie jest to pardzo trafny typ, pamiętajmy że akcja działaby się w polskich realiach, gdzie największy krajowy boss narkotykowy pod kamuflażem sumiennego dobroczyńcy po prostu musi mieć twarz poczciwego Ryśka
Walter - Krzysztof Pieczyński, wiarygodny zarówno w roli skurviela, jak i totalnej pierdoły , ew. Krzysztof Kiersznowski, z tego samego powodu. I na zasadzie totalnego kontrastu. Przypominam, że Cranston przed BB znany był głównie z ról poczciwych i komediowych
Hahaha, taką Skyler to rzeczywiście bym szybko znienawidził :D
Chociaż ma ona już odpowiednie doświadczenie do sceny pt. "SHUT UP...", mówię tu o scenie pt."SKAJPAJ" :P
Pieczyński jako Walt fajnie pasuje, Ferency - Mike też
Tak się zastanawiam nad Cyrwusem i on właśnie chyba najbardziej by się nadał na Walta, świetnie by się przeistoczył z pierdoły a'la taksówkarz z klanu na coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=1quiKLMy0ng :)
tak mi się skojarzył, poczciwy, miły, taksówkarz, albo na potrzeby "Przełamanego Zła" (chociaż to za mało przekombinowany polski tytuł :D) mógłby być kimś innym, np, jakimś lodziarzem. szef Zielonej Budki szefem mafii narkotykowej.
Może Polski Gus byłby gwiadzą Rocka? http://www.se.pl/rozrywka/plotki/kora-i-marihuana-paczka-byla-dla-psa-ramona-sip owicz-miala-dostac-60-gramow-narkotyku_263438.html
Też się zastanawiałam kto mógłby zagrać w wersji polskiej BB (choć to czysta abstrakcja) i w roli Waltera idealnie pasowałby wg mnie Marek Kondrat - klasa sama w sobie tak jak Cranston;)
@danio, pomysł rewelacyjny, mało nie udusiłam się ze śmiechu. ale... czemu tylko jeden z braci Mroczków? obawiam się, że jeden nie dał by rady, musieliby zagrać obaj ;)
moje propozycje:
Gustavo Fring - Wojciech Pokora
Marie Schrader - Edyta Jungowska
jeśli chodzi o Skyler, zgadzam się z wcześniejszymi propozycjami: Kożuchowska by tu pasowała.
co do reszty obsady, nie mam pomysłów. za słabo znam polskich aktorów.
Drugi może "wejść" jak pierwszy się zmęczy ;) Wiadomo, że to aktorzy niepierwszej klasy.
Obsada parodii BB:
Walter- Andrzej Grabowski
Skyler- Katarzyna Figura
Walter Jr- Mroczkowie
Combo- Dariusz Gnetowski (Boczek)
Jesse- Michał Koterski
Hank- Jerzy Stuhr
Mike- Ryszard Kotys (Paździoch)
Saul- Arkadiusz Jakubik
Badger- Bartosz Żukowski (Walduś)
Hector Salamanca - Krystyna Feldman
Gus Fring- Piotr Cyrwus
Ted Beneke- Michał Żebrowski
Tuco-Janusz Rewiński
Marie- Kaja Paschalska
:) To byłaby najlepsza Polska Komedia!
Taaa, a może lepiej podrzucić ten temat reżyserowi trudnych spraw? Mogli by zrobić kilka powiązanych odcinków , tam gra sama elita mają potencjał :D
Walt - Krzysztof Pieczyński (nawet łysinka pasuje)
Jesse - Tomasz Bajer
Skyler - Ewa Gawryluk
Hank - Andrzej Grabowski
Gus - Piotr Cyrwus
Saul - Michał Żebrowski
Walt- Krzysztof Pieczyński
Jesse- Tomasz Szuchardt
Gus- Piotr Fronczewski
Skyler-Joanna Trzepiecińska
Marie-Edyta Jungowska
Ależ polska wersja BB już powstała - http://www.sfora.pl/swiat/Superczysty-narkotyk-od-nauczyciela-Polak-zadziwil-Wys py-a65840