Nurtuje mnie jedna rzecz,a mianowicie jak książka z dedykacją znalazła się spowrotem u waltera po tym,jak DEA zabezpieczyło ją jako dowód? Jakiś czas temu ktoś w opisie któregoś odcinka 5 sezonu zauważył ujęcie na książkę i zapytał czy będzie z nią jakiś szerszy motyw,gratuluje dla tego kogoś przewidzenia sytuacji :D
warto też zwrócić uwagę na pająka którego przywłaszczył sobie nowy pomocnik :) pewnie też będzie jakoś to rozwinięte
DEA znalazło u Gale'a jego notatnik, i w nim był chyba przepisany wiersz W.Whitmana. Walt ma inną książkę, z wierszami W.Whitmana, którą dostał od Gale'a w prezencie
Dodam od siebie, że w serialu nie zostało ukazane, kiedy Gale podarował w prezencie ową książkę Walterowi.
Masz rację już przypomniałem sobie. Gale miał notkę w swoim notesie do W.W , ale Walt naprowadził Hanka,że zapewne chodziło dla Gale'a o W.Whitmana. Także bez wątpienia Hank musi wiedzieć,że Gale i Walter pracowali razem.
to znaczy że Gale mial szkic dedykacji dla Walta w notatniku, troche bez sensu?
Zauważ, że Gale był bardzo pedantyczny w tym co robił. Więc może zrobił szkic dedykacji
Nie, on nie miał w notatniku szkicu dedykacji, tylko po prostu jakiś urywek z całego zbioru wierszy Walta Whitmana :)
zresztą chwila, musze sobie to odświeżyć.
nie miał szkicu dedykacji,miał urywek jakiegoś wiersza mówiącego o tym jak W.W go inspiruje. Zresztą hank sobie przypomina w retrospekcji co dokładnie było w notesie.
Jeszcze raz...
To jest książka w domyśle (nie było nigdy to ukazane) z dedykacją od Gale'a dla Walthera? Dobrze pamiętam czy źle?
Bo jeśli tak to wyszło na jaw, że Walther znał Gale'a.
Przecież on ta książkę nie dostał od Gale'a tylko od tej swojej dawnej miłosci. Dla Hanka najważniejsze były tylko inicjały W.W. Skojarzył to sobie z notatek Galea, kiedy Walt bronił sie ze W.W to Walt Whiteman
Walter dostał książkę od Gale'a lecz nie było pokazane to w serialu,ale była o tym mowa w wywiadzie. W notesie,który miało DEA był urywek wiersza podpisany dla W.W mówiący o tym jak Walt inspiruje Gale'a. Walter podsunął dla hanka pomysł,że W.W to pewnie inicjały autora wiersza tudzież Walta Whitmana. Lecz gdy teraz Hank znalazł książkę z dedykacją "Dla W.W to honor z tobą pracować G.B" coś w tym stylu to jest już pewne,że hank wie,że walt pracował z Gale'em.
BTW jestem ciekaw o co chodzi z tym zdjęciem gusa co się rozbiło w evidence room i tam jakaś notka była za zdjęciem co policjant zauważył to. Pewnie będzie to jakoś rozwinięte.
mogę się mylić ale ta notka za zdjęciem to zapisane konta bankowe w różnych krajach, na tej podstawie dotarli do wnuczki Mike, tak było?
Nie, zdjęcia było własnoscią Gusa ponieważ znalazło sie z jego rzeczami w magazynie z dowodami
Przepraszam że Cie poprawiłem, ale nie zauważylem że odpowiadasz koledze wyżej, masz racje oczywiście :)
Gdy Hank zaczął czytać dedykację zrobili ujęcie na książkę. Może nie widać jakoś rewelacyjnie ale jest napisane, " To my other favorite W.W. It's an honour working with you... G.B." czyli dla mojego drugiego W.W. to zaszczyt z tobą pracować.
Co do sytuacji, w której Hank i Walter oglądali razem notes Gale'a, nie zostało wyjaśnione czy to był szkic dedykacji dla Waltera czy rzeczywiście chodziło o Walt'a Whitman'a.Bardziej prawdopodobne jest to, że był to szkic dla Waltera ale w takim razie dlaczego w dedykacji, którą czytał Hank jest napisane "For my other W.W."? Może chodziło tylko o to, żeby odróżnić Whitmana od Waltera ale wtedy niby "szkic" dedykacji dla Waltera był czymś w rodzaju hołdu dla Whitmana.
Co do notatki zza zdjęcia Gusa: były tam numery kont, dopiero po jej znalezieniu zaczęły się problemy z pieniędzmi dla ludzi w więzieniu co skłoniło Mike'a do współpracy z Walterem i Jesse'm