PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 322990
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Fioletowa Marie

ocenił(a) serial na 10

Skąd ten fiolet? Marie za każdym razem jest ubrana w coś fioletowego mało tego, dodatki w domu
również sa w tym kolorze gumowe rękawiczki, koc, toster itp.

ocenił(a) serial na 10
jadzinka85

http://www.erinenberg.com/1/post/2012/09/the-colorful-world-of-breaking-bad.html

ocenił(a) serial na 10
adam664

Jak dla mnie straszna nadinterpretacja.

ocenił(a) serial na 8
litwosxd

Może i przesada, ale nie można zaprzeczyć że kolory w BB odgrywają wielką rolę
http://25.media.tumblr.com/b9921caefac03f5da605d6238ecdd31f/tumblr_mhdip0PFIb1s4 u8p3o1_500.png
XD

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

Jasne, ale raczej bez symbolizmu.

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

To może być trochę przesada ale według mnie ten miś może symbolizować... Walta. Jest trochę "spalony" przez metę i świat narkotyków ale nie objęło go to w całości.

ocenił(a) serial na 9
LoLWata

A czy ta cała wizja z misiem spełniła się? No bo Walt znalazł to oko, ale nie było żadnego fragmentu w serialu, jak ci ludzie wyjmowali go z wody, pakując jednocześnie w woreczki te wszystkie przedmioty i dwa ciała. Trochę to dziwne, bo Walt już zmienił nawet samochód, a te wspomniane dwa ciała są pakowane w obecności starego auta Walta.

ocenił(a) serial na 9
jadzinka85

A Hank praktycznie zawsze ma na sobie coś pomarańczowego.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

No i Jesse na początku serialu zawsze miał coś czerwonego (ubrania, samochód). Nie wiem, jak teraz bo jestem dopiero przy 4 sezonie, ale ten czerwony jakoś tak od razu rzucił mi się w oczy :)

ocenił(a) serial na 9
gugugg

Rzeczywiście...dopiero teraz sobie uświadomiłam tą czerwień u Jessiego, jak o tym napisałaś ;]

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

I zieleń u Walta.

Znakomajkowity

A Walt Jr. zawsze polo w paski ;)

ocenił(a) serial na 10
_Mimi

Na to nie zwróciłem uwagi :)

ocenił(a) serial na 9
gugugg

Warto też zauważyć, że w czwartym sezonie Walt i Jesse "wymieniają" się kolorami. Jesse zaczyna nosić ciemnozielone tiszerty i kurtki, a Walt wskakuje w czerwone koszule. Można interpretować na różne sposoby :)

ocenił(a) serial na 10
zumkop

Kurde - rzeczywiście! To pasuje do tej ich zmiany charakterów. Jesse stał sie dojrzalszy, mądrzejszy, a Walter jest teraz okropnym dupkiem. Ciekawy zabieg z tymi kolorami :)